מעבר לאוטומציה

L2010

New member
מעבר לאוטומציה

שלום לכולם,
יש לי מעט ניסיון בבדיקות ידניות, אני לא עובד כרגע.
אני מתחיל ללמוד ממש בקרוב סילניום ורוצה להתחיל לעבוד בחברה שבה אוכל בעתיד להתעסק בתחום ולצבור ניסיון.
קראתי קצת הודעות ישנות בפורום ואני מבין שהמקומות שאליהם כדאי לי להתקבל הם: עדיפות ראשונה - מקום שבו יש גם בדיקות ידניות וגם אוטומטיות.
עדיפות שנייה - מקום שבו אין אוטומציה אך הם מתכוונים להכניס.
ועדיפות שלישית - מקום בו הם יסכימו שאני אכניס בדיקות אוטומטיות בעתיד.

לא מצאתי עוד אופציות למקומות שאליהם כדאי לי להתקבל.
רציתי להתיעץ עם המנוסים ממני כדי לקבל אישור למה שכתבתי או תיקון : )

תודה,
L2010

עמית ו

New member
ובכן,

לתכנת אתה יודע?
&nbsp
אם לא, ואם נדמה לך שזה משהו שלומדים בקורס קצר (כלל אצבע, אם מישהו מלמד סלניום אנשים שלא יודעים לתכנת, הוא לא מנסה ללמד אותם תכנות כראוי) - שיהיה לך בהצלחה.
&nbsp
מבחינת עדיפות - כן, עדיף לך להתקבל למקום בו יש לך ממי ללמוד, שזה מקום בו כבר מתכנתים כחלק מהבדיקות. אבל, אני אנחש שאין לך את ההשכלה וההכשרה הדרושים כדי להתקבל למקום טוב (כי במקומות הטובים מבחינת אוטומציה שוכרים בוגרי תואר במדמ"ח או בעלי הכשרה דומה).
&nbsp
אבל, אם המטרה שלך היא לכתוב קוד, אתה לא רוצה להגיע למקום בו אין לך ממי ללמוד - מקומות שרוצים להכניס אוטומציה, או כאלה שאולי יסכימו לתת לך זמן בעתיד לשחק עם זה יהיו המקומות בהם ייכתב קוד גרוע ותהיה לך הזדמנות לרכוש הרגלים לא טובים.
&nbsp
בקיצור -אם, איכשהו, תמצא מקום בו כותבים קוד ברמה סבירה - לך לשם. אחרת, לך ללמוד איך לתכנת. קורס סביר ייקח לך שנה והמון השקעה, ובסופו תהיה בתחתית רשימת המועמדים (מתחת לאלה שסיימו תואר או היו ב8200 בתפקיד רלוונטי, או אפילו בעלי תעודת הנדסאי)

L2010

New member
היי, תודה על התגובה

למדתי את הבסיס של Java.s ו-Html לידע כללי, אני לא מתכוון לעסוק בזה, ואני לא אוהב כל כך.

יש קורסים טובים באינטרנט (כ 30-40 שעות) של סילניום, ורמה בסיסית מאוד של ידע בקוד מספיקה בשביל לעבור אותם בהצלחה! (מניסיון של אחרים).

halperin

New member
מנהל
ההבדל בין לעבור קורס לבין להיות איש אוטומציה טוב...

זה פחות או יותר ההבדל בין מה שעמית הציע לך לבין מה שאתה מכוון אליו.
(שלא לדבר על כך שציינת כי לא נמשכת לתכנות ב- Java - אז למה אתה בכלל הולך לכיוון כזה?)

L2010

New member
למדתי Java script

ואני אלמד גם Java לפני שאני מתחיל..

אני רק אומר שלא צריך לדעת רמה גבוה של Java בשביל מה שאני רוצה ללמוד.

עמית ו

New member
נאמר זאת בצורה ברורה

אם זו תישאר הגישה שלך, היכולת שלך לעבור ריאיונות למקומות בהם מתכנתים תהיה נמוכה מאוד, והסיכוי להחזיק משרה אם איכשהו תעבור ריאיון יהיה נמוך גם הוא. "אוטומציה" אינה שם ל"תכנות גרוע", זה פרוייקט תכנותי לכל דבר ועניין, ומי שמתעסק בזה צריך להיות מתכנת טוב כמו כל מתכנת שעובד על מוצר שמשוחרר ללקוחות.

lstlst

New member
סילניום זו התחלה אבל לא מספיק

היי,
נהלתי צוותי אוטומציה שהתמחו ב Selenium , CODEUI, QTP
כולם כלי אוטומציה עם יתרונות וחסרונות
כדי להגיע לרמה גבוהה באוטומציה אני ממליץ לעבוד בחברה שדורשת עבודה עם QTP, כלי חזק עם תמיכה רחבה ( Selenium זה opensource וחינמי, ב codeui אין מספיק אנשים מקצוענים בשוק קל וחומר לגבי תמיכה כאשר אתה צריך אותם, הנטייה של חברות להשתמש ב Selenium בגלל שזה חינם פחות או יותר)

עבודה בתחום האוטומציה מחייבת אותך להיות תותח בפיתוח או לפחות פוטנציאל.
אין הרבה אנשי אוטומציה מעולים בארץ מספרם מצומצם מאוד וגם התעריף שלהם גבוה מאוד. אנשי אוטומציה טובים צריכים להיות עם ניסיון רב שנים וגם כשרוניים, ממש כמו מתכנת מצויין.

לכן תבדוק היטב ותחקור לעומק לגבי הכלי שאתה רוצה להתמחות בו , תבקש ייעוץ נוסף מאנשים שעובדים בתחום האוטומציה ושיהיה בהצלחה

מקווה שעזרתי
http://itschool365.wixsite.com/itschool365

talimish

New member
ההבדל בין בדיקות ידניות לבדיקות אוטומטיות

הי L2010
אני חושבת שצריך להבין יותר לעומק מה זה אומר מבחינתך, תנסה לקרוא על זה קצת...
יש כלים שונים שאתה יכול להשתמש בהם כשאתה עושה בדיקות אוטומטיות לדוגמא: HP Unified functional testing, Selenium, test complete ועוד.
האמת שיש מאמר לא רע בנושא- הוא משווה בין בדיקות ידניות לאוטומטיות ונותן לך כלים של בדיקות אוטומטיות וידניות- מצרפת לך את המאמר
שיהיה בהצלחה!

L2010

New member
עדיין אף אחד לא ענה על מה ששאלתי

תודה על התגובה ועל הקישור, קראתי אותו.
אני רק אומר שאני חושב להתקדם לאוטומציה בנוסף לבדיקות הידניות, זה לא בטוח במאה אחוז, וגם אני לא בטוח שאלמד סילניום (אולי משהו אחר), זה תלוי בגורמים כמו איזה מידע אקבע בעתיד ועד כמה זה יצליח לי הלימוד.
בגלל שכרגע נראה לי שאני כן הולך על זה אז אני רוצה שתהיה לי את אופציה לצבור ניסיון בנושא זה במקום העבודה הבא שאגיע אליו, אחרת הלימוד לא יהיה שווה כלום, ואני רוצה לחסוך לעצמי לעבור מקום עבודה בשביל זה.
ולכן רציתי להתיעץ בנוגע לחברות

עמית ו

New member
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה

כלומר, היה נדמה לי שבהודעה הראשונה הייתי קרוב למדי לענות - אני מציע תיקון מסויים לתפיסה שהצגת - אם אתה רוצה להתעסק בפיתוח אוטומציה, לא תרוויח כלום ממקום ששוקל (או אפילו מתכנן) התחלה של אוטומציה, או ממקום שאולי ירשה לך להתעסק בזה. בשני המקומות האלו יהיו לך תמריצים שליליים ללמידה, ואם תנסה ללמוד תוך כדי ריצה אתה תיפול על כל השטויות שנופלים עליהן כשאין ממי ללמוד.
לכן, האפשרות המועילה היחידה היא לחפש מקום בו כבר יש אוטומציה טובה (כי גם "נתנו לפני חודש למישהו שבחיים שלו לא תכנת כלום להתחיל לשחק עם כמה כלים" לא יקדם אותך לשום מקום). בניגוד לכמה תגובות מעלי, אני לא מתלהב מכלים ספציפיים ולא רואה בהם יתרון - מי שיודע לתכנת יכול להחליף שפות יחסית בקלות, גם אם השפות האלה הן מיוחדות לכלי מסחרי כזה או אחר.
&nbsp
בנוסף - אני רוצה להפנות את תשומת לבך לנקודה קטנה אך חשובה - אוטומציה היא תכנות לכל דבר ועניין, לא פחות מאשר משרת פיתוח. אם אתה לא נהנה מכתיבת קוד כמו שכתבת למעלה, אתה לא תהנה מאוטומציה.
&nbsp
חשוב גם לזכור שלא משנה איזו "טכנולוגיה" תבחר ללמוד (סלניום או לא) - היא רק שבריר ממה שתזדקק לו. אצלנו, למשל, למרות שכמעט כל מבדק מריץ דפדפן, קוד ישיר שנוגע לסלניום נמצא אולי בחמישה אחוז מהקוד שלנו (ואני חושד שגם זה מוגזם). בשאר הקוד עושים מגוון דברים אחרים - מתחברים למסד נתונים, פותחים קישורי SSH, מטפלים במבני נתונים מגוונים, ועושים שמיניות באוויר כך שכשאנחנו מגיעים לכתיבת המבדק עצמו אנחנו צריכים לבזבז כמה שפחות זמן ויכולים לכתוב קוד כמה שיותר קריא.
&nbsp
&nbsp
אם לא הבנתי אותך נכון - אשמח להבהרה כדי שאוכל לנסות לתת תשובה מתאימה יותר.

L2010

New member
היי, ענית לי על השאלה בחלק הראשון של התשובה

וכן, ראיתי עכשיו שגם כתבת את זה בהודעה הראשונה, אך הוספת ישר אחרי שלא אוכל להתקבל למקום כזה וכנראה בגלל זה לא התמקדתי בתשובה. - אני אתקבל לשם בתור בודק ידני כמובן!

"היא תכנות לכל דבר", אבל לא נראה לי שצריך לדעת הכל ב Java בשביל להתעסק נגיד רק בסילניום. אני לא הולך להיות מומחה לאוטומציה, אני רוצה להמשיך עם ידני ולהוסיף גם את זה, שילוב של שניהם. עם כלי אחד, ככה לפחות בהתחלה, והשאלה שלי מתיחסת להתחלה, עם הזמן אני בטח אקבל עוד מידע, אבל אני רוצה להתחיל במקום טוב שיתרום לי.
תודה לך

עמית ו

New member
ובכן

בהסתברות גבוהה, מקום כמו זה שאני מדבר אליו לא מחזיק משרות של "בודק ידני". אצלנו, למשל, אין הפרדה כזו (ובהקשר זה, אני מאוד אוהב את הפוסט הזה, למרות הכותרת המרגיזה: http://automation-beyond.com/2016/12/06/is-manual-testing-dying/ בעיקר את חציו השני) .
&nbsp
הדבר השני הוא האשלייה ש"לא צריך לדעת הכל בג'אווה כדי להתעסק בסלניום".
נכון, לא צריך לדעת הכל בג'אווה כדי לעשות שום דבר - אולי חוץ מאשר כדי לפתח ולבדוק את הגרסה הבאה של ג'אווה (וגם זה בספק), אבל כן צריך לדעת לתכנת היטב - כי לכתוב קוד סלניום בלבד לא עוזר לאף אחד. ואפילו אם כן - כתיבת קוד סלניום יעיל דורשת היכרות עם דברים כמו מבני נתונים וירושה, ואם אתה רוצה לכתוב בדיקות שירוצו במקביל ולא בזו אחר זו, אתה צריך גם לדעת לעבוד עם threads, שזה כיף מסוג נוסף. אם אתה נשאר בעולם ג'אווה אתה צריך להבין איך לעבוד עם Junit, ולא בלתי סביר שתצטרך לעבוד עם דברים כמו spring או maven (שמות אקראיים בלבד - יכול להיות שתעבוד עם דברים דומים לכל אחד מהכלים האלה).
&nbsp
בגדול, זה נשמע כאילו אתה אומר "אני רוצה ללמוד לנהוג ברכב, אבל אני לא בטוח אז אתחיל לרכוב על קורקינט כי גם לו יש גלגלים".

עמית ו

New member
ואגב,

במקרה, בראש הפורום כרגע (בהודעה שפורסמה ע"י YC17) יש דוגמה למצב בו, גם אם נשארים ברמת קוד סלניום בלבד, נדרשים כישורי תכנות ועיצוב תוכנה, פשוט כי בעיית הבדיקה מורכבת ברמה הלוגית.

למעלה