מעבר זמני להולנד +עבודה , עזרתכם.

א י ז ק

New member
מעבר זמני להולנד +עבודה , עזרתכם.

אני מעוניין בשנה הבאה לגור ולמצוא עבודה בהולנד לפחות לכמה חודשים או אפילו באופן קבוע (אמסטרדם), אנא לכל מי שיש לו דרך להדריך אותי לאן צריך לפנות , מה אני צריך לעשות כדי לקדם את העניין לכל מי שעבר את זה בעצמו אני אשמח לשמוע עצות וטיפים . כרגע אני ממש לא יודע מאיפה להתחיל . אני בעל מקצוע , מדריך פילטיס , ומטפל ברפואה סינית ושיאצו . שנה טובה לכל הישראלים בחו"ל תודה מראש

noy2222

New member
אני מרגיש כאילו אני חוזר על עצמי

אזרחות אירופאית יש? ויזת עבודה יש? שליטה בשפה ההולנדית יש? noy

noy2222

New member
או, עכשיו יש ממה להתחיל

בלי ויזה או אזרחות אתה לא זכאי לעבוד או לחיות בהולנד. האם אמא\אבא\סבא\סבתא שלך בעלי אזרחות אירופאית? האם יש לך קשרים שעלולים לעזור לך לקבל ויזה? האם יש לך רעיונות בראש להגר בדרך לא חוקית (don't)? בהנחה שהתשובה לכל השאלות האלה היא לא, חוששני שקיר לבנים גדול עומד בדרכך... noy

א י ז ק

New member
תודה על התשובה נוי, אבל ..

לגבי השפה זה ממש לא בעיה , לומדים . אני לא נוסע במטרה להתאזרח אלא לחיות שם משהו כמו חצי שנה . יש איזושהי דרך כן לקבל ויזה ? לי כמו שאמרנו אין דרכון אירופאי . תודה על העזרה מקרב לב

noy2222

New member
אני לא יודע על ויזה הולנדית

אבל אנשי הפורום ישמחו להרחיב על כמה זה תהליך ארוך ומסובך... noy

diday

Member
הייתי בודק קודם כל מה אומר החוק

ההולנדי לגבי עסוק ברפואה אלטרנטיבית. ועושה את זה בשגרירות/משרד הבריאות ההולנדי ולא בפורום. קצת דרומה למשל, בשל דאגה לבריאות הציבור, עיסוק ברפואה אלטרנטיבית אפשרי רק למי שקיבל רשיון של משרד הבריאות לעסוק בנושא, אחרי שעבר בחינות (קשות, 80% נכשלים) בכתב ובעל פה, בשפת המקום. נדמה לי שמערבה משם החוקים דומים. במקרה כזה, המחייב הרשאה, המקצוע שלך אינו עוזר לך הרבה ויאפשר לך לכל היותר להיות מעסה בספא.

forglemmigej

New member
שאלה לדידי

האם רפואה אלטרנטיבית זה כמו מוזיקה אלטרנטיבית?

diday

Member
כן, ודאי.

אם נתיחס לארנולד שנברג, איגור סטרווינסקי או בלה ברטוק כדוגמה. נוכל לראות שהם התחילו בגישושים אחרי מוסיקה אלטרנטיבית, שזכתה לכנוי "מוסיקה חדשה". גישושים שכללו מעבר ממערכת של 8 צלילים לשל 12 צלילים, שנוי מקצב וסולם באמצע שורה ועוד. אותה אלטרנטיבה התמסדה והפכה כאמור למוסיקה חדשה, שממנה יוצאת מוסיקה אלטרנטיבית שהיא יותר חדשה המתמסדת גם. כך הוא בענפי הרפואה שכביכול נמצאים מחוץ לממסד הרפואי הקונבנציונלי, אבל בחלקם (כמו למשל דיקור סיני לשיכוך כאבים שהוכח כיעיל יותר מטיפול תרופתי, אבל עוד הרבה ענפים אחרים) כבר התמסדו וזקוקים אולי לאלטרנטיבה משלהם, שגם היא תתמסד וחוזר חלילה. את ודאי תסלחי לי שלשם הפשטות השתמשתי במושג לא יעיל זה.

forglemmigej

New member
יש קצת הבדל באמנות באשר היא

לעומת מדע כמו מדעי הרפואה וכל הממבו-ג'מבו שמנסה להתחרות בו. כאבים זה רק אחד מתסמינים למחלה וברגע שתדכא את אחד מהתסמינים עדיין לא פתרת את בעיות המחלה. באמנות אגב קוראים למה שתיארת תקופות:ברוק,רנסנס,רומנטית,מוקדמת וכו'. גם באמנות הפלסטית יש תקופות אבל אין לזה שום קשר לריפוי .

diday

Member
יתכן שהפורום הזה אינו הבמה המתאימה

לדיון שכזה. בעצם בטוח שאינו. אני תוהה אם את מודעת לכך שאת סותרת (שוב) את עצמך. איני יודע אם מדובר בבורות, בניסיון להתנגח בכל מחיר, חוסר הבנת הנקרא, חפות מחוש הומור, או שילוב של כולם. כדי שנפתח דף חדש בשנה הבאה, כדאי שנסיים את ההתנגחות חסרת התועלת היום. אומנות: התקופות שאת מתארת לא היוו אלטרנטיבה לתקופות הקודמות אלא המשיכו ושכללו אותן. השיטה (הרמוניה) הטונאלית שבאך התווה בתקופת הבארוק שימשה כבסיס מוסיקלי גם בתקופות שלאחריה (רומנטית, רנסנס, וכו'), עד תחילת המאה ה20. המוסיקה החדשה החלה כאלטרנטיבה לשיטה הטונלית שהיתה קיימת עד אותו הזמן, וכאלטרנטיבה לא התקבלה במיוחד אצל בני תקופתה שהתיחסו אליה כ"רעש". רפואה: מדע הרפואה כיום מטפל בתסמינים ולא במחלות. הממבו-ג'מבו כאלטרנטיבה מנסה לטפל באדם כמכלול, ולא רק לדכא סמפטומים. הממסד הרפואי מגלה מדי פעם שחלק מאותו ממבו-ג'מבו טוב יותר ומאמץ אותו אליו. האם ידוע לך למשל על טיפול בכאבים כרוניים כמו מיגרנה, שינוי מבנה עצמות ועוד הרבה אחרים, המוצע על ידי המדע הרפואי וגם מרפא? ללא הממבו-ג'מבו, היה היום עדיין רק טיפול תרופתי עם תופעות לוואי, התמכרות ופריחה בענף הדיאליזה.

forglemmigej

New member
איך סתרתי את עצמי?

מה זה בכלל מכלול? אף רופא לא התיימר לעולם וגם לא הוכרז בשום מחקר רפואי-תרופתי שמחלה מסוימת תעלם לגמרי.לכל תרופה יש תופעות לואי והרבה פעמים אנשים שונים מגיבים אחרת לאותה תרופה לכן צריך להתייעץ עם הרופא והוא אומר אם צריך לעלות או לרדת במינון. יש אנשים שלא הולכים לפי הוראות הרופא ואז הם יכולים לבוא בטענות לעצמם . האם מרפא אלטרנטיבי יכול לבצע ניתוח להוציא גידול,יכול לעשות בדיקה בקטריולוגית ולנתח אותה בכלל או שהכל זה לפי שקיעת הירח באופק ועלים של חרצית מצויה מבושלת במי כרובית אקולוגית בתור תרופת נגד למיגרנה? הסבה שרפואה משלימה מוכרת היום בקופת חולים זה כי עושים ימבה כסף מאנשים שהולכים לאותם שרלטנים ולא כי הנהלת קופת חולים מאמינה לרגע שזה יעיל..בדנמרק למשל הדברים האלו לא מוכרים על ידי הרפואה הציבורית מה שלא מונע מאף אחד ללכת לכזה "מרפא".. זה באמת לא שייך לפורום ואני מאחלת לך שנת רפואה אלטרנטיבית טובה

diday

Member
מאחל גם לך שנה טובה

ללא תרופות, כימיקלים מיותרים ותופעות לוואי. לא הבנתי ממש את הקשר בין תשובתך להודעתי, אבל מי אמר שצריך להיות קשר? אם להתיחס לדבריך, אודה שאכן, בענף הקרוי רפואה אלטרנטיבית יש הרבה שרלטנים, שחלקם אפילו אינם יודעים שהם כאלה. אציין גם שבאותו החלק המדעי. יש לא הרבה פחות שרלטנים, וגרוע מזה הרבה רשלנים, שגם אינם יודעים שהם כאלה. איני מזלזל במדע הרפואה, במיוחד בהיותו מדע אידאלי. ידוע שגדולתה של התאוריה המדעית היא ביכולת להפרכתה. כיוון ש"מחצית החיים" של הידע הרפואי, (שבו מוכח שהתאוריה המדעית שגויה והיא מוחלפת באחרת) עומדת כיום על פחות מ20 שנה, מדובר על אחד המדעים הדינמיים ביותר.

א י ז ק

New member
תודה על התשובה המפורטת עזרת לי ..

בעניין השפה זה ממש לא בעיה אפשר ללמוד . כמו שאמרתי אני מתכוון לסוע רק עוד שנה אחרי שאני אחסוך כספים ואצבור ניסיון בכל מה שקשור בחוק ההולנדי . האם נותנים לזרים לעבור את המבחן הזה שסיפרת עליו ? תודה איזק

למעלה