מעבר זמני לארה"ב

מעבר זמני לארה"ב

יש לי שאלה שמטרידה אותי ואני אשמח אם יש פה מישהו שידע כיצד לענות לי :) בשנה הבאה אני ובן זוגי מתכוונים לעבור לארה"ב (כנראה בוסטון) למשך שנתיים מכיוון שבן זוגי מתחיל ללמוד שם. הוא כבר סיים תואר ראשון ואני אסיים את שלי בסוף שנה"ל שתבוא עכשיו. לשנינו יש מקצועות, שלפי מה שהבנתי, מבוקשים בארה"ב. העניין הוא שלא נותנים לנו, כמובן, ויזה שמאפשרת לעבוד בארה"ב, ואמרו לנו שכשנמצא שם עבודה - נצטרך לבקש מהמעסיקים אישור ולהגיש אותו בכדי לקבל את האישור לעבוד משלטונות ארה"ב. לי כל העסק נשמע מאוד מלחיץ, למען האמת - אנחנו עומדים להגיע למדינה זרה, אני אהיה ללא נסיון תעסוקתי בתחום שלי, ואנחנו צריכים למצוא עבודה ועוד לבקש מהמעסיקים שיאשרו לנו לעבוד אצלם (נשמע כמו חתיכת פרוצדורה). מה הסיכויים למצוא שם עבודה? אנשים מהארץ מצליחים לעשות זאת באופן עצמאי שם? אולי כדאי להתחיל לחפש עבודה שם עוד בזמן שאני נמצאת פה (אם בכלל זה אפשרי)? אשמח אם מישהו פה יענה לי וקצת יוריד לי את רמת האי-ודאות, כדי שאדע למה להתכונן. תודה :)

naf86

New member
זה לא עובד ככה

זה סיכון מאוד גדול לבוא בצורה לא חוקית ולחפש עבודה. למה שמישהו ישלם אלפי דולרים בשביל ויזת עבודה לאדם זר ללא נסיון או ידע בשוק המקומי אם אפשר להעסיק מישהו מקומי עם אותה הכשרה?

להיפך

אני שואלת כיצד ניתן להפוך את זה לחוקי אני ממש לא מתכוונת לקחת סיכון ולנסות לעבוד באופן לא חוקי שם...

Gidi Shemer

New member
כדאי לך להיכנס לפורום המקביל

אשתי תיקנה מעט את מה שכתבתי לגבי הקושי בהשגת רשיון. זה אולי יעודד אותך מעט.

naf86

New member
סגנון של

"אני אעבור לארה"ב ואז אחפש מישהו שיממן לי ויזה" לא ממש מעיד על נכונות לעבוד באופן חוקי. למה שמעביד יטרח להתסכל על מישהו ללא ניירות?

John the Savage

New member
כמה שאלות

לא ברור לי מההודעה שלך מה בדיוק הסטטוס שלכם, ואיזו ויזה תהיה או לא תהיה. מצד בו תגיעי ללא ויזת עבודה ותחפשי מעסיק שיתן לך ויזת עבודה זה מצב בעייתי. אבל - בהחלט יש מצבים בהם יש סיכוי שכן תקבלי ויזת עבודה. אבל זה תלוי במספר דברים. קודם כל, זה תלוי לאן הוא ילך ללמוד ומה בדיוק. באיזה תואר מדובר? האם הוא מצפה לקבל מילגה מהאוניברסיטה או ממקור מימון אחר? האם הוא כבר התקבל? הוא יודע איזה סוג של ויזה הוא צפוי לקבל? אתם נשואים? כעקרון, יש שתי ויזות שונות שניתן לקבל בתור סטודנט בארה"ב ויזה אחת היא ויזה F, שהינה הויזה הסטנדרטית שניתנת לסטודנטים. ויזה זו לא מאפשרת לבני הזוג לעבוד. ישנה ויזה נוספת בשם ויזה J, אותה ניתן לקבל בתנאים מסויימים, וויזה זו כן מאפשרת לבן/בת הזוג להוציא אישור עבודה (EAD) ללא תלות במעסיק (בהנחה כמובן שמדובר בזוג נשוי). קבלת ויזה J תלויה במוסד הלימודים אליו מתקבלים ומקור המימון. חוץ מזה, בלי קשר לסוג הויזה (F או J), לסטודנט עצמו יש אפשרות לעבוד, אבל בתנאים מגבילים: בד"כ לסטודנט מותר לעבוד בתחומי הקמפוס עצמו במשרה חלקית של עד 20 שעות בשבוע. בנוסף, יש תוכניות בשם OPT ו-CPT שמאפשרים לסטודנטים לעבוד גם מחוץ לקמפוס וגם במשרה מלאה בחודשי הקיץ. נ.ב. אהבתי את הניק. ד"ש לאדוארד קא-ספל.

rohnell

New member
אני ממליץ על אתר חדש - מלונות בחו"ל

חבר'ה עלה אתר חדש של השוואת מחירי בתי מלון בחו"ל ובארץ כדאי לכם להיכנס ולבדוק, יש בו מידע על כל בתי מלון שרק תרצו, עם דירוגים, תמונות, ומה לא.

למעלה