מעבר דירה

nofarsharvit

New member
מעבר דירה

היי, יש לי דוברמנית שאימי אימצה לפני כשנה לאחר שחוותה התעללות ונטישה, עד היום גרנו בבית שלושת הכלבים שלי (פקינזים) הדוברמנית זואי ועוד פקינזית של אמא שלי.
הדוברמנית והפקינזית של אמא שלי הן החברות הכי טובות שיש בעוד שהדוברמנית לא מתחברת לשלושת הפקינזים שלי. עד היום כולם חיו בבית ענק עם יציאה ישירה ליער, מה שאומר מרחבים לטיול בלי סוף.
בסוף החודש אני עוברת לעיר, אומנם לדירה עם גינה של 100 מטר ועם זואי ושלושת הפקינזים שלי בעוד הפקינזית של אמא שלי נשארת עם אימי.
איך אני עושה את המעבר בצורה טובה מבחינת המרחבים שהדוברמנית הייתה רגילה אליהם? ומבחינת הפרידה מהפקינזית של אמא שלי שאליה היא מאוד קשורה ? יש למישהו עצות ?

קנדל 1

New member
לנופר

אני ממליצה לך לתת כרגע לדוברמנית יותר יחס כי היא אומדת לעזוב את הכלבה שהיא הכי התחברה עליה וכשתעברו לעיר לאט תתחילי לתת לה יותר זמן אם הפקינזים האחרים בהתחלה טיולים משותפים משחקים בגינת כלבים ביחד וליפעמים שלכל אחד יהיה זמן משלו למנוחה כדי שלא יתחילו לריב פעם הפקינזים בחצר והדוברמנית בתוך הבית ולהפך...
עד שהם מתרגלים אחד לשני.
למשחקים חברתיים של הכלבים שעוזרים בגיבוש אני ממליצה לך לקנות להם חבל, צעצוע מצפצף, כדור טניס,צלחת מעופפת כי כלבים (מניסיון) מתגבשים יותר כשיש להם משחק לשחק בו אם כלבים נוספים.

KallaGLP

New member
תצטרכי כנראה לטייל איתה יותר.

נראה לי שהיה עדיף להשאיר את הדוברמנית אצל אמך, גם כי היא וכלבתה חברות טובות, גם כי היא אינה מתחברת עם הכלבות שלך וגם בשל המרחבים (שאני מקווה שהיא לא משוחררת בהם ללא השגחה).
אך אם אין הדבר אפשרי, אז כפי שאמרו לך, להקדיש לה הרבה תשומת לב, לשחק איתה ולהוציא לה הרבה אנרגיה וגם לטייל איתה יותר. אם יש בסביבה גינת כלבים רצוי לקחת אותה לשם כדי שתנסה להכיר כלבים שאיתם היא תסתדר טוב יותר.

למעלה