מעבר דירה

spinoza

New member
מעבר דירה

שלום לכולם,
עד עכשיו הסתדרנו - אני מראשון , היא מת"א,
ביקור אחד באמצע השבוע , ולינה אצלי בסוף שבוע (חמישי או שישי)
עד כאן הכל בסדר,
עכשיו היא ובעלה רוצים לעבור לירושלים.
אני עוד לא מעכל את העיניין,
האם אפשר לקיים אותם הסדרי ראיה ? אני חושש מלהתיש את עצמי בנסיעות, האם אפשר להתנגד ?
אשמח לתגובותיכם מנסיונכם.
שפינ'
(הילד בן 8)

הם לא עוברים לאילת

והנסיעה לירושלים, לפחות בזמן עם הפקקים בתל אביב - ייקח לך אותו הזמן להגיע.
אתה לא חייב באמצע השבוע לקחת את הילד לראשון. תבלה איתו מחוץ לבית בירושלים. בסופי השבוע אצלך.
או שדבר איתה ששבוע תבלה איתו בירושלים ושבוע היא תביא את הילד אליך לראשון וגם תיקח אותו. בטח גם לה יהיה כיף לבלות באיזור תל אביב אחת לשבועיים ערב אחד.
&nbsp
הכי טוב לשוחח ביניכם ולקבוע.
לא נראה לי שאתה יכול לשנות את ההחלטה שלה ושל בעלה. אתה לא חלק מהנישואין שלהם ואתה לא יכול להתערב להם בהחלטות. אולי אני טועה. אבל זה מה שאומר ההגיון שלי.

אני מניחה

שלא היה בהסכם/פסק דין שלכם סעיף שמגביל מעבר למרחק מסויים (אחרת לא היתה לך סיבה לשאול).
אם אפשר להגיע להסכמות והבנות בלי לערב עו״ד בעניין אז ברור שעדיף.
ואם כל אחד מכם יצליח למצוא יתרונות במצב החדש אז עוד יותר עדיף :)
אבל אני מכירה גם מקרים בהם אחד הצדדים התנגד למעבר בבית המשפט, בחלק מהמקרים זכה וחלק לא. תלוי במקרה.
&nbsp
בכל מקרה בהצלחה.

לפי מה ששמעתי מיותר להתנגד, חסר סיכוי

אם יש בינכם תקשורת טובה אפשר לנסות להגיע להסדר להאריך את השהיה אצלך, כולל מוצ"ש. אפשרות אחרת, תלוי איפה אתה עובד, אולי גם אתה יכול לעבור ולהתקרב אליהם קצת. אולי מודיעין.

באמת לא נעים, כבר שמעתי על מקרים כאלה, ועד כמה שידוע לי, אין כל כך פתרון.

tenen

New member
תנסה לסכם יפה (ובכתב) שהיא תבצע חלק מהנסיעות האלו

הכי סביר זה את אחד הכיוונים ביום שהוא ישן אצלך או חזרה.
&nbsp
כדי שהביקור לא יתיש את הילד הייתי משנה את המתכונת שלו, צא קצת יותר מוקדם מהעבודה, תאסוף אותו מהבית בירושלים, צאו לאכול משהו / סרט / כל דבר אחר בירושלים ותחזור לבד הביתה.
&nbsp
אל תגיע לבית משפט על זה, ממילא תפסיד וחבל על הכסף שתשלם ל2 עורכי הדין (שלך ושלה)
אתה ממילא תצטרך את הכסף הזה כי הדלק והבלאי על הרכב מהנסיעות לירושלים יעלו לך כמה מאות שקלים בחודש ב10 שנים הקרובות.
&nbsp
דרך אגב, זה בדיוק ההבדל בין הסכם גירושין טוב שרשום בו שהצד שעובר דירה אחראי על הנסיעות לבין אחד שלא כולל הסעיף הזה.
אני בספק שאם גרושתך הייתה יודעת שמעבר כזה יעלה לה ב24 שעות נסיעה בחודש + מאות שקלים על הרכב בחודש היא הייתה ממהרת לעבור דירה.
שזה על חשבונך לא פלא שלא איכפת לה.

spinoza

New member
הפרום הזה ממש שווה

עזרתם לי - אכן דרשתי שהיא תבצע חלק מהנסיעות כדי לא להתיש אותי.
אין לנו הסכם כלל.
אבל אני גם לא מבין איך ניתן להגיע להסכם הוגן ,כי יש כל הזמן לחץ על האישה לגט.
לא משנה.
אגב, כן שמעתי על מקרה שהחזירו לת"א אישה שעברה לחיפה.

tenen

New member
הלחץ הוא תיאורטי בחלק מהמקרים

כאשר האשה לא רוצה עוד ילדים, אז העניין חסר משמעות לאשה חילונית שלא ממש מחכה עם הזוגיות הבאה עד הגט.

אני לא כל כך בטוח לגבי הלחץ

קראתי פעם מחקר שכ- 70% ממקרי הגירושין הם דווקא ביוזמת האשה. כך שסטטיסטית לפחות, ברוב המקרים האשה היא היוזמת ולא הנלחצת.

איך להגיע להסכם הוגן? אחת המגשרות שדיברנו איתה כשנפרדנו אמרה משפט יפה. היא אמרה: עד סוף התהליך יכול מאד להיות ששניכם תשנאו אותי. אבל אני פה לא כדי למצוא חן בעיניכם, אני פה כדי לוודא שאלה שלא התחתנו נכון, לפחות מתגרשים נכון.

spinoza

New member
אגב - אתם נפגשים לפעמים ? (לפני שנים הייתי באיזה מפגש )

באיזה יער.

למעלה