מעבר דירה

מעבר דירה

אני אם חד הורית ויש לי ילד בן ארבע וחצי. במהלך חייו הקצרים נאלצנו לעבור מעל עשר פעמים דירה ולעיתים אף מחוץ לעיר הרחק מהמשפחה המורחבת. בחלק מהמקרים לא הייתה לי ברירה. היום אני נמצאת בשלב שבו אני לא חייבת אך ממש רוצה לעבור חזרה לעיר מולדתי קרוב למשפחתי אבל אני חוששת לנזק שיכול להגרם לילדי מהמעברים התכופים הללו. רציתי לדעת איזה נזק יכול להגרם לילד כתוצאה מכזאת חוסר יציבות והאם המעבר הנוסף ואני מקווה גם האחרון הוא יכול לגרום לנזק נוסף?

מעברי דירות

שלום רב לך, בחיים יש אילוצים. לאילוצים יש מחיר ויש גם רווחים. אני מציעה לך להתמקד במה הילד שלך הרוויח מהמעברים? מה הוא למד? מה הוא רכש? איזה מיומנויות הוא שכלל שיעזרו לו בעתיד? החיים רצופים מעברים נורמאטיבים כמו מעבר לבית ספר, לצבא, לזוגיות, להורות ושינויים במקום עבודה מרצון או פיטורים ועוד. בנך פיתח יכולת להתמודד עם מעברים ושינויים שבוודאי תסייע לו בעתיד. מה עוד? למד לרכוש חברים חדשים, להסתגל, להתאים עצמו למסגרות.( המציאות בדרך כלל לא מתאימה את עצמה אלינו) ... אני מאמינה שהורה שטוב לו, הורה שמרוצה מאורח חייו טוב גם לילדיו וגם הם מרוצים. המעבר הבא שלכם עשוי לתרום לילד, אימא שקטה ומרוצה, עוד מעגל השתייכות - משפחה מורחבת קרובה, חמה ואוהבת. בסופו של יום יש משמעות רבה לדרך בה תחשבי על המעבר ולדרך בה תתווכי לבנך את המעבר. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה