מעבר דירה עם חתולה

pinielbaz

New member
מעבר דירה עם חתולה

שלום לכולם,
כיום אני גר אצל ההורים, בית פרטי ביישוב, גינה, רחוב מעט ראשי אך לא עמוס מדי.
יש לי חתולה קרוב לשנתיים (אני אומר לי כי היא לא ממש מעניינת את כל הבית).
החתולה בת 7 פחות או יותר לפי הערכת הוטרינר.
יש לחתולה את החופש לעשות בערך מה שבא לה.
היא יכולה להיות בחוץ והיא יכולה להיות בבית.
היא יכולה לישון בחוץ והיא יכולה לישון בבית.
אוכל יש לה רק בתוך הבית.

העניין הוא שאני מתכנן בעוד מספר חודשים לצאת מהבית של ההורים ועדיין לא ברור ממש לאיזה סגנון של דירה אעבור.
בכל אופן, ייתכן מאוד שזה כבר לא יהיה בית פרטי עם גינה באיזה מושב, אלא דירה בקומה מסויימת אולי אפילו ללא מרפסת באיזה שהיא עיר.
את החתולה מאוד הייתה רוצה לקחת איתי מכיוון שבבית של ההורים שלי לא ידאגו לה יותר מדי.
מצד שני - אני מפחד שמעבר דירה, במיוחד למשהו הפוך ממש שהחתולה רגילה זה יהיה לעשות לה עוול.

היום - רוב היום יש מישהו בבית, ככה שאם היא רוצה לצאת ולהכנס זה לא בעיה.
כשאעבור דירה - רוב היום לא יהיה מישהו בבית.

אשמח לקבל מכם עצות ולשמוע מנסיונכם מה מומלץ לעשות במצבים כאלו.
איך אפשר לעבור דירה עם חתולה מהמצב שהיא רגילה אליו היום גם לבית פרטי וגם לדירה בבניין ללא גינה ויציאה חופשית החוצה.

הדבר האחרון שאני רוצה זה היא תיפגע, תידרס או תיעלם.
אם אבין שיש סיכוי גבוה שאחד מאלו יקרה, אנסה בכל זאת לראות מה ניתן לעשות כדי להשאיר אותה אצל ההורים שלי.

תודה מראש,
פיני

Yukita

Well-known member
מנהל
מאחר שעדיין לא עברת דירה

וכנראה עוד לא התחלת לחפש, אזי לדעתי הדבר הנכון ביותר בסיטואציה שתיארת זה מראש לחשוב מה מחפשים. אם אתה מאוד רוצה שהחתולה תצא (וצריך לדעת ולזכור שגם במקרה זה נדרש לפחות חודש סגירה בבית כדי לוודא שהיא מבינה שזה הבית, שהיא רגועה, ושהיא תחזור כשתצא), אזי קובעים מראש קריטריונים לחיפוש. למשל, אפילו בעיר, שזה יהיה בקומה נמוכה עם יציאה החוצה וברחוב שקט עם מעט תנועת כלי רכב.
&nbsp
באופן אישי, עברתי דירות מספר פעמים, כולל עם חתולים שיצאו ונכנסו ועברו לגור רק בפנים ולא היו לנו בעיות - אם כי לא לכולם זה מצליח באותה קלות. גיל בוגר כמו 7, 8 יותר מבטיח מהבחינה הזו כי למרות שהחתול לא זקן עדיין הוא כבר די בטטה בגיל כזה. גם מאוד עוזר לוודא שיש עניין ופעילות בתוך הבית (מתקן טיפוס או "עץ חתולים", נקודות תצפית החוצה וכו').
&nbsp
בשורה תחתונה, מאחר שאתה נערך זמן רב מראש (כל הכבוד לך!) כדאי לחשוב אלו דרישות להציב בחיפש מקום מגורים כדי להבטיח הצלחה מקסימלית.

pinielbaz

New member
תודה, כמה שאלות נוספות:)

אהלן,
קודם כל תודה!
אכן השאיפה שלי היא שאצליח למצוא משהו שיענה למקסימום הצרכים שלה, אך עדיין אנחנו זוג צעיר (אני ובת הזוג שלי) ולכן התקציב שלנו לא יהיה בשמיים.
אני מניח שהמעבר הנוכחי יהיה לסביבות שנה-שנה וקצת ולאחר מכן נתקדם לכיוון קנייה של משהו קבוע.
בגלל ענייני תקציב אני לא בטוח שנוכל לשכור איפה שנרצה ומה שנרצה, לכן החששות שלי ומהן השאלות שלי כדי להכיר את הנושא יותר טוב מבעלי ניסיון.

באמת מומלץ חודש לא לתת לה לצאת מהבית?
היא עלולה לנסות לברוח מכל חריץ שיראה לה שהיא יכולה לצאת ממנו.
בעבר קראתי שמומלץ כמה ימים להשאיר אותה בחדר מסויים עם דברים שהיא מכירה מהדירה הקודמת.
במצב כזה שכביכול היא "כלואה" בבית היא לא עלולה להרוס ריהוט וכל מיני דברים אחרים בבית?
ומה ביום שבכל זאת מתחילים להוציא אותה החוצה?
היא עלולה פשוט לברוח, לא?
האם יש בימינו איזה שהם שבבי איתור מבוססי GPS או כל דבר אחר שיכול לעזור לאתר אותה במקרה של היעלמות?
אני יודע שהשאלות שלי עלולות להיות מעט מטופשות, אבל ממש אין לי נסיון עם סיטואציה כזו.

תודה ולילה טוב:)

Yukita

Well-known member
מנהל
תשובות

כמו לכם, לרובנו - פשוטי העם - תקציב די נמוך. היתרון שלכם הוא שכרגע מרחב החיפוש שלכם גדול, לא התקבעתם עדיין על מקום. כשתשבו וממש תחשבו איפה אתם רוצים לגור, תוכלו לבדוק את האזור על מנת לראות מה האפשרויות ולבחור בהתאם (למשל, אם יהיה לכם רכב, אולי שווה לכם לא לגור במרכז העניינים, שיקר יותר, אלא במקום יותר זול ואולי יותר פסטורלי שאמנם דורש רכב - אך גם אתם וגם החתולה תיהנו אולי מסביבה נעימה יותר). בדרך כלל, מי שמחליט מראש על דרישות הבסיס ולא מתעקש על אזור גיאוגרפי מצומצם מדי יוכל גם למצוא: אלו מילים של מי שכבר עברה דירות עם בע"ח.
&nbsp
בקשר לסגירה בבית: ההמלצה לסגור בבית בתקופה הראשונה היא בדיוק בגלל הקטע של נסיונות הבריחה. אם פשוט תקחו את החתולה ממקומה הנוכחי ותשימו אותה במקום החדש בלי לסגור אותה, יש סיכוי גבוה מאוד (לא 100% אבל קורה בשכיחות מאוד גבוהה) שהבהלה תגרום לה להתחיל לרוץ בחיפוש אחרי מקום מוכר יותר, בטוח יותר להרגשתה, ואז היא תעלם ועשויה שלא להמצא שוב. הדרך להוריד למינימום את הסיכון הזה היא לסגור אותה בחדר אחד בבית שממנו אין דרכי בריחה ושאתם מסוגלים להסתדר עם זה שהיא סגורה שם לתקופה מספיק ארוכה (בין שבועיים לחודש) כדי שהיא תבין שהחדר הזה הוא מקום בטוח, הבית החדש, ושגם אם תבהל כשתפתחו לה את הדלת - היא תרוץ חזרה לחדר ולא לחפש בחוץ את הבית הקודם.
&nbsp
אפשר בבית עצמו לפתוח את החדר אחרי זמן קצר יותר (תלוי בטמפרמנט של החתולה, אם אחרי יומיים היא נראית רגועה ובמצב טוב, אפשר לתת לה לחקור את הבית עצמו, בלי לצאת החוצה) - אבל כנראה יהיה לכם קשה לוודא שלא תהיה יציאה מהבית כולו. מחדר אחד מן הסתם יהיה לכם קל יותר.
&nbsp
יש אמנם שבבי GPS שגם כתבו עליהם בעבר בפורום, וגם קולרים עם שבב וכו'- השאלה היא עד כמה כדאי להשקיע בזה. בקולר בדרך כלל נראה שאין טעם להשקיע, כי חתולים מאבדים קולרים בלי חשבון. קולרים שלא נפתחים בקלות מהווים גורם סיכון משמעותי לחתול שיוצא כי חתולים עם קולרים לא בטיחותיים (שלא נפתחים) נתקעים לא מעט במקומות שונים כך שהם לא מצליחים להשתחרר בלי פציעות משמעותיות ולפעמים לא מצליחים להשתחרר בכלל. שבב - טוב, זה כבר משהו אחר, זה להשתיל שבב. אם יש GPS אולי זה שווה משהו. אם זה רק שבב כמו לכלבים, הסבירות שמישהו ממש יבדוק את השבב נמוכה כי בדרך כלל לחתולים לא בודקים נוכחות שבב כמו לכלבים.

למעלה