מעבר גן

Yelena100

New member
מעבר גן

שלום לכולם! אני כל הזמן קוראת ושוב לא כתבתי הרבה זמן. התחלנו טוב את השנת הלימודים ושוב החלו בעיות ואני מיואשת. הבן שלי היום בן 3.8 משולב במעון של חברת מתנסים. שנה שעברה הוא היה שם בקבוצה צעירה יותר והשתתף בפרויקט "מסיכון לסיכוי". השנה כבר לא היה זכאי לפרויקט. שנה שעברה היה צוות מקסים הגננת והסייעות, המון תמיכה והבנה וגם חום. הבת הקטנה נ"ט היום נמצאת בקבוצה זו וזה כיף חיים. מה שהולך בקבוצת גיל של בני זו זוועה. קודם כל היו אי הבנות כבר בתחילת שנה למרות שזה אותו מעון שמשלב ילדים עם צרכים מיוחדים, הרגשתי חוסר ידע טוטלי של הצוות. בנוסף לצרות של חוסר הבנה ותמיכה שהיו והייתה לי שאיפה שבעזרת שיחות עם הגננת, נגיע להבנה כלשהי ונתגבר על חלק מהקשיים. אותה גננת שהבטיחה כל כך הרבה עזבה לפני חודש. כ-3 שבועות לא הייתה גננת כלל ואתם יכולים לתאר לעצמכם באיזה מצב היו הילדים. בשבוע שעבר הגיעה גננת חדשה ולא ברור לי עדיין מי היא ומה היא. יקח לה זמן ולא מעט לקלוט ולהיכנס לעניינים וגם "להתעמת" עם הסעייות. מתוך יאוש וגם מתוך התייעצות עם רופאה פסיכיאטרית ביחידה לגיל הרך שמכירה את בני, עלה רעיון לנסות להעביר אותו באמצע שנה לגן עירייה ולבקש סעיית. השאלה אם מישהו יודע האם הדבר אפשרי בכלל באמצע שנה? עד כמה אנחנו יכולים לדרוש וללחוץ? הבן שלי בתפקוד מאוד גבוה והוא מטעה אנשים שלא מבינים ואין להם הרבה ניסיון בתחום. השאיפה שלנו זה המשך במסגרות רגילות עם שילוב יחידני. השאלה מה ניתן לעשות באמצע השנה? אולי למישהו כאן יש ניסיון? תודה רבה וסליחה על אורך ההודעה. הייתי חייבת לשפוך קצת.

Yelena100

New member
מעבר גן

אם למישהו יש ידע או רעיון כלשהו שיסייע לנו , תכתבו בבקשה. אני מיואשת בגלל המצב ובגלל חוסר ידע כי זה לא מצב רגיל בכלל.

TikvaBonneh

New member
הבן שלך כבר גדול מספיק לגן תקשורת

אני מכירה מקרים שבהם ילדים נכנסו לגן תקשורת באמצע השנה, זה כמובן תלוי בכך שיש מקום פנוי בגן תקשורת. שילוב יחידני באמצע השנה הוא גם בעייתי כי בד"כ סלי השילוב כבר נגמר בשלב זה ואז את צריכה לממן הכל בעצמך! זה הניסיון שלי עד עכשיו. את יכולה לשאול במחלקת החינוך בעירייה על סל השילוב הם יענו לך.

Navva

New member
בגיל הזה היתי בודקת גן מיוחד

לשנה שנתיים, השילוב לא יברח, השאלה אם יש מקומות באמצע השנה. השאלה אם יש במקומכם גן תקשורתי שרואה את הילד כילד ולא אובייקט טיפולי.

SMADAR55

New member
גם אם הייתה אפשרות טכנית לעבור ועדת שילוב

ולקבל משלבת, לא הייתי מעבירה לשילוב יחידני באמצע שנה. זה יותר מידי קשה לעשות זאת באמצע שנה . לעומת זאת, הייתי בוחנת אופציות אפשריות למעבר לגן תקשורת. בהרבה מקרים נכנסים לגן תקשורת בשלב מאוחר יותר בשנה. צריך לבדוק אם יש גני תקשורת בהם יש מקומות פנויים.

למעלה