מעברים קסומים ../images/Emo13.gif
הקשר
היחיד בין המעברים הקסומים לבין קרלוס קסטנדה, הוא הפצתו של המונח (MAGICAL PASSES). אני, אישית, הכרתי את המונח הזה דרך ספרי קסטנדה. לפני כן השתמשתי במונחים אחרים, מסורבלים יותר, ביניהם "פורמים" ו"תבניות" ו"פורמות" ו"תנועות קסם" ו"תנועות לשינוי ה..." וכולי. המונח MAGICAL PASSES (שתורגם בעברית ל"מעברים קסומים") בא לתאר
כל סדרה קבועה של תנועות שבכוחה לחולל שינוי מהותי אצל המבצע אותה. דוגמאות למעברים קסומים: - פורמות של טאי צ´י - תנוחות של יוגה - תרגילים מסויימים של פלדרקרייז - פורמות/תנוחות/תרגילים של צ´י קונג סט המעברים הקסומים שהנחיל קסטנדה לאנושות, מכונה Tensegrity. זהו מונח הלקוח מעולם הארכיטקטורה. משמעות המונח הוא "תכונה של מבני מסגרת העושים שימוש בחלקים שנמצאים במתח מתמשך ובחלקים שנמצאים בדחיסה מקוטעת, באורח כזה שכל חלק מתפקד במירב היעילות והחסכנות". בנוסף לכך, יש למונח הזה גם זיקה למלים "שלמות" ו"מתח" באנגלית - ובעצם למלים נוספות, השייכות לעניין. הטנסגריטי הינם בעצם מקבץ של כמה וכמה אוספים של פורמות ותרגילים, אך זהו רק סוג אחד של מעברים קסומים - ורק הם קשורים ומשוייכים לקרלוס קסטנדה (הוא לא בדיוק המציאם, אלא יותר העבירם הלאה תוך ביצוע התאמות ושינויים קלים). לפיכך, כאשר אני מלמד מישהו פורמה רבת-עוצמה עבורו, המשפרת את תפקוד הכליות, הטחול והלבלב שלו, אני בעצם מלמד אותו
מעבר קסום שביצועו מפגיש אותו עם מציאות חדשה, שבה הכליות, הטחול והלבלב שלו מתפקדים בצורה טובה יותר. לפיכך, מבין אתה, שגם אתה וגם אני מלמדים מעברים קסומים בשיעורינו - ומתרגלים מעברים קסומים בזמננו הפרטי...