מעבדת שינה

lgonen

New member
מעבדת שינה ../images/Emo35.gif

אשמח לקבל אינפורמציה בנושא . למי מתאימה, במי מטפלת. על חשבון קופ"ח, צריך הפניה וכו'.? וקצת פרטים: הבן שלי בן 6 לא ישן מספיק. בשעות האלה הוא ממש עירני, צריך ממש להכריח אותו לעלות למיטה. בבוקר כמובן מתקשה לקום. במשך היום מתפקד בסדר, בשעות אחה"צ עובר "משבר עייפות קל" (עצבני, כועס מכל דבר)ואז מתעורר שוב לערב ולילה ארוך ומייגע.... דעתכם ורעיונות ייתקבלו בברכה.

דנטל

New member
אצל ילדים זה די נפוץ

בעקרון, צריך הפניה למעבדת שינה מקופ"ח. בקישורי הפורום יש עמוד של מעבדות שינה ואולי יש שם מידע שיענין אותך, אבל בסופו של דבר סביר להניח שתצטרכי התייעצות עם רופא הילדים שלכם.

ורד302

New member
בקשר למעבדת שינה

אתמול הייתי במרפאת שינה של קופ"ח כללית. מסלול הייסורים התחיל לפני למעלה מחצי שנה, בניסיון להגיע לבדיקה במעבדת שינה. ביקשתי הפניה מרופא המשפחה. הסתבר לי שרק נוירולוג (או רופא א.א.ג במקרה של נחירות/הפסקות נשימה) יכול להפנות למרפאת שינה. חיכיתי לתור לנוירולוג. ושם הסתבר לי שלא אקבל מייד הפניה, כי אם קודם הפניה לבדיקת ct. חיכיתי מספר חודשים עד לבדיקה. לאחר מכן הזמנתי שוב תור לנוירולוג. רק אז הוא נתן לי הפניה למרפאת שינה. חיכיתי עוד מספר חודשים עד שאתמול הגיע התור המיוחל (שהוא עדיין לא לבדיקה במעבדת שינה, אלא רק שיחה עם רופאה המתמחה בבעיות שינה). השיחה התחילה בכך, שכל הטיפולים שקשורים להפרעות שינה (פרט לאנשים הזקוקים, לא עלינו, למכשיר הנשמה במהלך הלילה...) לא כלולים בסל הבריאות. לגבי מעבדת שינה - היא אמרה לי שזה הון כסף, ואין שום טעם שאבדק, כי הדבר היחיד שהם יוכלו לבדוק זה האם ישנתי או לא. והיא אמרה שזה לא יחדש לי כלום. אז מקסימום יראו שלא ישנתי. ומה אז? הם לא יסיקו מכך לגבי הגורם להפרעת השינה, ובוודאי שלא לגבי טיפול מתאים. בסיכומו של דבר, היא נתנה לי דף עם מספר עצות סבתא (שלא מחדשות לי שום דבר), ואמרה שאני יכולה ללכת לטיפול פסיכולוגי... (בשביל המשפט הזה הייתי צריכה לחכות מעל חצי שנה!!!) ובמקום מעבדת שינה, היא אמרה לי שקיים מכשיר שאני יכולה לשכור, ששמים אותו כמו צמיד על היד במשך שבוע ימים, והוא בודק מתי אני ישנה ומתי ערה. אני משערת שהוא לא יחדש לי, כי אני יודעת בדיוק כמה אני ישנה. אבל אולי זה יתן תמונה לגבי המצב שלי למי שיטפל בי (אבל מי זה יהיה, לעזאזל?) אז כפי שאת מבינה, עצות אין לי בשבילך. אלה היו 60 שניות על מעבדת שינה

דנטל

New member
ממש מבאס לקרוא את זה ../images/Emo4.gif

מישהו פה פעם כתב שעזרו לו במעבדת השינה ומצאו את הבעיה והציעו לו פתרון שעזר, וזה היה ממש מעודד. מה שאת כותבת הוציא לי את הרוח מהמפרשים. בתור עצלנית אני שמחה, כעת, שלא ניסיתי בכלל לבדוק את הנושא.

למעלה