בקשר למעבדת שינה
אתמול הייתי במרפאת שינה של קופ"ח כללית. מסלול הייסורים התחיל לפני למעלה מחצי שנה, בניסיון להגיע לבדיקה במעבדת שינה. ביקשתי הפניה מרופא המשפחה. הסתבר לי שרק נוירולוג (או רופא א.א.ג במקרה של נחירות/הפסקות נשימה) יכול להפנות למרפאת שינה. חיכיתי לתור לנוירולוג. ושם הסתבר לי שלא אקבל מייד הפניה, כי אם קודם הפניה לבדיקת ct. חיכיתי מספר חודשים עד לבדיקה. לאחר מכן הזמנתי שוב תור לנוירולוג. רק אז הוא נתן לי הפניה למרפאת שינה. חיכיתי עוד מספר חודשים עד שאתמול הגיע התור המיוחל (שהוא עדיין לא לבדיקה במעבדת שינה, אלא רק שיחה עם רופאה המתמחה בבעיות שינה). השיחה התחילה בכך, שכל הטיפולים שקשורים להפרעות שינה (פרט לאנשים הזקוקים, לא עלינו, למכשיר הנשמה במהלך הלילה...) לא כלולים בסל הבריאות. לגבי מעבדת שינה - היא אמרה לי שזה הון כסף, ואין שום טעם שאבדק, כי הדבר היחיד שהם יוכלו לבדוק זה האם ישנתי או לא. והיא אמרה שזה לא יחדש לי כלום. אז מקסימום יראו שלא ישנתי. ומה אז? הם לא יסיקו מכך לגבי הגורם להפרעת השינה, ובוודאי שלא לגבי טיפול מתאים. בסיכומו של דבר, היא נתנה לי דף עם מספר עצות סבתא (שלא מחדשות לי שום דבר), ואמרה שאני יכולה ללכת לטיפול פסיכולוגי... (בשביל המשפט הזה הייתי צריכה לחכות מעל חצי שנה!!!) ובמקום מעבדת שינה, היא אמרה לי שקיים מכשיר שאני יכולה לשכור, ששמים אותו כמו צמיד על היד במשך שבוע ימים, והוא בודק מתי אני ישנה ומתי ערה. אני משערת שהוא לא יחדש לי, כי אני יודעת בדיוק כמה אני ישנה. אבל אולי זה יתן תמונה לגבי המצב שלי למי שיטפל בי (אבל מי זה יהיה, לעזאזל?) אז כפי שאת מבינה, עצות אין לי בשבילך. אלה היו 60 שניות על מעבדת שינה