מעבדי AMD בניידים

jdsalinger

New member
מעבדי AMD בניידים

איך הם? הרבה אנשים אומרים שהם מתחממים יותר (אבל מצד שני שהם בנויים שלא לההרס מכך). המעבדים של אינטל באמת טובים יותר? ובמה זה מתבטא? יש איזה אתר שיכול לתת תשובות בנושא או איזושהי השוואה עם ביצועים בין מעבדי אינטל לAMD בניידים ? תודה

bar666xp

New member
מי אמר?

בתיקצור עד כמה שאפשר... AMD קמצנים בזיכרון קאש. AMD מנהל הזיכרון במעבד. 1. זיכרון קאש מה זה משנה? הוא אחד הגורמים לביצועי מעבד וכרגע אינטל מובילה בביצועים לאחר תקופה דיי ארוכה שאינטל הייתה בפיגור ענק. 2. מנהל הזיכרון מה זה משנה? הסבירות למה שניקרא FUMBLE בתרגום חופשי משמש/גימגום... הסיכון לגימגום קטן יותר במעבדי AMD מאשר במעבדי אינטל. בגדול אם ביצועי עיבוד הם לא צורך ממשי מעבדי AMD לרוב גם יהיו זולים יותר, אבל כמו תמיד כל דבר לגופו. אגב זה ממש לא נכון שמעבדי AMD מתחממים וכו' הם קיבלו את השם הזה ביגלל טכנאי העל הישראלים שלא השתמשו בצלעות הקירור המתאימות ובמאווררים המתאימים... בעיה שלא קיימת כלל במחשבים ניידים. אגב הFS שלי עם מעבד AMD ATHLON 64BIT הפעם היחידה שהוא התחמם היה כשפירקתי את מערך הקירור וכמו חכם לא היה לי תמיסה טרמית אז עד להחלפת זאת שהייתה הוא התלונן ואף איתחל איזה פעם או פעמיים. שורה תחתונה כרגע אינטל מובילה בביצועים אבל מעוד מומלץ לעשות השוואת מחירים כי יתכן מעוד שAMD ישתלם הרבה יותר ביחס עלות תועלת.

jdsalinger

New member
לא הבנתי יותר מדי..

מה זה אותו "גמגום" שעליו דיברת? ומה זה ביצועי עיבוד? הרי לא כל דבר שמחשב עושה , בין אם זה לפתוח את תפריט ההתחל ועד לעבוד עם פוטושופ , נחשב ל"עיבוד" ? אני קוראת כבר ביקורות במשך חודש כמו מטורפת ומנסה להבין מה טוב יותר ומה לא (המסקנה בינתיים שמחשב שיעמוד בדרישות של - לא מתחמם מדי ומרעיש, עם כל היציאות הדרושות ועד 2.5 קילו - אי אפשר להשיג ב5,000 שקלים). חשבתי לקנות את המחשב טבלט של HP שמתחיל להימכר עכשיו פתאום בכל הרשתות הגדולות (HP TX2520 ) הוא דיי זול יחסית למשקל שלו ולמסך 12 אינצ' ובכלל למפרט שלו, רק שהוא עם מעבד AMD . קראתי בביקורות שהוא (המחשב) נורא מתחמם ומרעיש (בגלל שמאוורר כנראה פועל אובר כי הוא מתחמם) לכן יחסתי את זה ישירות למעבד. האם יש דברים בגו'? המחיר הוא בערך 5000-5400 ש"ח המפרט להלן: סוג מעבד מעבד AMD Turion™ X2 Ultra Dual-Core Mobile Processor ZM-80 • 2.10 ג'יגה הרץ, זיכרון מטמון של 2‎ MB ברמה 2 זיכרון סטנדרטי 3072 MB סוג הזיכרון DDR2 800 MHz כונן דיסק קשיח פנימי ‎250 GB גודל תצוגה צג ‎מסך רחב בחדות גבוהה WXGA‎ בגודל 12.1 אינץ' עם HP BrightView‏ רזולוציית תצוגה 1,280 x‏ 800 מתאם וידאו ATI™ Mobility Radeon™ HD 3200 Graphics זיכרון RAM עבור וידאו עד ‎1,470 MB זיכרון גרפיקה זמין כולל משקל 1.963 ק"ג

bolodolo

New member
גם אני חשבתי לקנות אותו

והאמת היא שאני דיי חלוק עם עצמי בנושא, ממליץ מאוד לראות אותו בפעולה, אני מצאתי אחד בתצוגה בבאג עזריאלי. אני לא ביצעתי איתו שום פעולה והוא היה דיי חם, וקצת כבד (לא שיש לי בסיס אחר להשוואה שמדובר בטאבלטים). היתרונות שלו: מחיר מצויין, מפרט מצויין, הוא מגיע ברוב החנויות עם 2 בטריות, אחת של 4 תאים ואחת של 8 (שאמורה להחזיק 5 שעות!!!). חסרונות: קראתי בפורומים בחו"ל שהרבה אנשים מקבלים איתו את ה"מסך הכחול של המוות" (שבכלל חשבתי שלא קיים בויסטה), מגיע רק עם ויסטה (למרות שבפורומים האלה יש דרייברים לאקס פי, שלא עובדים ב 100 אחוז), מתחמם ומרעיש (המאוורר עובד כל הזמן, אבל גם פה יש פתרונות, כמו לגרום למעבד לעבוד רק בחצי מהמהירות שלו וכ'ו), משום מה מצוין שם שHP לא עושה בקרת איכות לסדרה הזאת ומשאירה את זה לצרכנים ונראה שהם הוציאו סדרה חצי אפויה... בקיצור זה יכול להיות אחלה מחשב עם יש לך כח להתעסק עם המון הגדרות ובלאגנים. אני בכלל חשבתי להקין עליו אובונטו ולהפוך את המחשב הזה לפרוייקט גמר שלי :) הכי טוב לראות בעצמך....

bar666xp

New member
אוי כבר המון זמן לא העלנו לכן את זה...

http://blimptv.blogspot.com/2007/11/vista-sucks.html חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ההההההההההההההההההההההה

bar666xp

New member
ושוב אני לא מצליח להבין את הרעיונות של HP...

במפרט זהו מחשב לגיימינג או לפחות לצפיה ועריכה של סרטי HD... ואת זה מכניסים במחשב 12"?! נו שיהיו בריאים... אגב המחיר נשמע מעולה ביחס לחומרה. המעבד ZM-80 הוא 2.1 GHz 2MB Total Dedicated L2 שזה ממש לא הרבה בלשון המעטה אבל זה AMD הם ידועים בקמצנות על זיכרון קאש... לכל ליבה יש 64K ביחד 128K בL1 וההבדל מעבדי אינטל גם הL2 הוא לכל ליבה בניפרד 512K ביחד 1M... במעבדי הULTRA כמו שמצויין במפרט לעיל יש 2M ביחד אם אני זוכר נכון 1M לכל ליבה/כור.... 32W מה שאומר שהוא לא הכי חסכוני בצריכת חשמל אבל זה מעוד תלוי שימושים. 65nm חיסרון הוא כבד יחסית... http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_12651_15667^15674,00.html עד כאן על המעבד... נעבור לכ.מסך? שוב לא הכרטיס בה' הידיעה אבל בהחלט מספיק כדי להפעיל את רוב ככל המשחקים שקיימים כיום ומעולה לצפיה ואפילו עריכה של סרטי HD... אגב זה המשולב הראשון בעולם שיכול להגיע כCrossFire Xpress 3200 לא המקרה שלנו ודיי חבל זה מוריד את רמת היכולות שלו לתת מענה מצויין ומוריד אותו למענה טוב/סביר ל... הHD 3200 אגב הוא כלל לא כרטיס אלה מובנה בלוח, חלק מהציפ-סט... לא שזה משנה הרבה במקרה של מחשבים ניידים. בקיצור האם תרגישי חום מהמחשב סביר שכן אפילו סביר מעוד {התיכנון העילאי של HP לדעתי האישית יותר מכל סיבה אחרת אבל בכל מקרה ככל שהמחשב קטן יותר עם מעבד ו/או מעבד גרפי חזק יותר כך תרגישי יותר חום... ועוד אחת מהסיבות למה מי שלא צריך מעבד חזק כי לפתוח דפדפן ההבדל בין המעבד הכי חזק להכי חלש יהיה מקסימום שניה או שתיים וסביר שפחות.

jdsalinger

New member
אז, בקיצור, מכל התגובות כאן - לא לקנות אותו

אני ממש לא הולכת לשחק עם המחשב משחקים (או ליצור גרפיקה), ככה שכרטיס המסך לא משנה לי. רק חשוב לי הגודל+משקל, החום והרעש והיציאות שהמחשב מציע (בעיקר S-VIDEO, HDMI\DVI). האם אתה מכיר מחשב כזה שעונה על רוב הדרישות עם מעבד AMD טוב? אגב, עם הכרטיס מסך של אינטל אפשר לראות סרטי HD?

RoyBO

New member
הכרטיס החדש של אינטל X4500

מאפשר צפייה טובה בHD הX3100 לא , הוא ישן יותר.

jdsalinger

New member
לא ראיתי אותו בשום מפרט בינתיים

מה עם הATI שיש עכשיו בSTUDIO של דל? אפשר לראות איתו HD?

bar666xp

New member
אז דווקה הוא כן יכול להיות מענה לא רע...

אם הרצון הוא להרבה זמן סוללה כדאי לבדוק עוד כמה בעלי מעבדי ULV... אבל יתכן שזה יפגע ביכולות הצגת סרטי HD. לגבי הכ.מסך האינטלי אומרים שבX3100 לא, לא ממש חקרתי אם הבעיה היא כמה נקודות הוא מסוגל להציג או מה בדיוק הבעיה אבל עד כמה שידוע לי ביגלל זה אינטל התקדמו לX4500 או משהו כזה.... אאל"ט כבר רועי ענה על זה גם. לגבי המחשב על הנייר הוא מפרט נחמד מעוד במיוחד במחיר הזה ... אלה אם אני לא מעודכן זה מעולה.

שאלה על ההבדלים בין המעבדים

ז"א שאין כל כך הבדל בין המעבדים T5 לבין T8 אם לא מתכוונים לערוך עליו? מי בעצם צריך צריך מעבד מסידרת הT8 ומי יכול להסתדר גם עם הT5?

bar666xp

New member
האמת שרוב המשתמשים לא צריכים כלל T2XXX אפילו

כי רוב המשתמשים הם משתמשי אינטרנט אופיס ושות... בגדול הסטנדרת כיום הוא T7XXX T8XXX ואפילו T9XXX ולא רק ביגלל היכולות... אלה גם הבדלי משקל וליבה/ות מתקדמת יותר.... בגדול יכולות המעבדים אפילו הסלרון/סמפרון נותנים מענה לאינטרנט אופיס ושות... ככל שיש שימוש בתוכנות כבדות יותר {תוכנות חישוב, גרפיקה, עריכת סרטים מוזיקה ו/או DB (דאטה-בייס)} ככה חשיבות המעבד עולה... לדוגמה לבצע סריקת וירוס אם זה יקח 5 דקות או 7 דקות או אפילו 10 דקות לא קריטי כי לא כל יום בודקים ספריה/ות שלמות אלה קובץ או 2 שמורידים ו/או דוא"ל שזה ממש לא לוקח יותר מכמה שניות...

ואם ההבדל במחיר בין הT5 לT8

הוא 200 ש"ח? באיזה אחד היית בוחר? אני מתכוונת לדל סטודיו. בדל אינספםיריון ההבדל הוא כבר משמעותי יותר, אבל מישהו אמר פה שיש עם ה1525 בעיות סידרתיות, ואני די חוששת.. מה דעתך?

bar666xp

New member
מעניין אם זה על כ.מסך עם DDR2 או GDDR3.

שניהם אפשריים בכרטיס הזה. לא חשוב לגבי המחשב כולו... לפוטושופ כדאי לשקול בחיוב מעבד חזק יותר כי הרנדרינג של התמונה מתבצע במעבד... אבל זה לא שהT5### לא יתן מענה טוב... אני לא יתפלא אם הפער כזה קטן שבזה עם הT5 מדובר בכ.מסך עם GDDR3 ובדווקא בזה עם המעבד T8 מדובר בכ.מסך עם DDR2... תשאלי למה? תרגיל שיווקי זה מוכר יותר טוב כי לכאורה זה זול... {לא יודע לגבי הדגם הזה ספציפית אבל כבר ראיתי כמה כאילו בדר"כ מבית היוצר של HP אגב}. נ.ב. חשוב עם המפרט הזה {מערכת ההפעלה בעיקר} כדאי לשקול הגדלת/הרחבת זיכרון ל3G-4G ואם אפשרי גם שידרוג המערכת לאיכסטה 64BIT לא יזיק לדעתי האישית.... אם כי דיי סביר שייקר את המחיר בכמה ג'ובות

מה ההבדל בין DDR2 לDDR3?

מה זה בכלל DDR?
ומה זה ה64BIT ובמה זה מועיל? זיכרון אני מתכננת להרחיב ל3GB או ל4 כמובן שזה תלוי במחיר שייתנו לי. מצטערת על הבורות

למעלה