מעבדה בפיזיקה...

meiritamir

New member
מעבדה בפיזיקה...

אנשים יקרים... יש למישהו מידע על הבגרות במעבדה בפיזיקה מחר? מה עלול להיות? ורק תרשו לי להשוויץ - אני מוגש על 95 במעבדה :) כל הכבוד לי...

ayakov

New member
שאלה טובה

גם אני הייתי רוצה לדעת מה הולך להיות שם לפי מה שאמרו לנו זה היה באופטיקה ויתמקד בחוק סנל אבל חוץ מזה לא אמרו לנו כלום

ליטן א

New member
אופטיקה גאומטרית..

שתתבסס או על עדשות, או על מראות.. בכל מקרה, להתכונן על 2 נוסחאות חשובות: חוק השבירה, ומוקדי עדשות. להבין את העיקרון מאחורי החוקים האלה, איך מציירים אותם בתיאורים גרפים, וכן הלאה... וזהו בערך..

Silence Thunder

New member
../images/Emo5.gif

אני מתה מפחד... אבל לפחות זה יהיה על אופטיקה ולא על חשמל... אני אפילו לא יודעת את המגן שלי... כי המורה הדפוקה עוד לא קבעה אותו... אבל חסר לה שהיא לא מגישה אותי על 100... (או לפחות על 95) ולעניין... גם אני הבנתי שהמעבדה תתמקד באופטיקה גיאומטרית ובמיוחד בחוק סנל והנוסחא ההיא של העדשות והמראות... בכל מקרה... בהצלחה לכולם!

Bichlula

New member
אנשימים!

פעם ראשונה שלי פה... אז נעים להכיר את כולם
ואיך היה לכל החבר'ה שעשו היום מעבדה בפיזיקה??? זו רק אני או שזו הייתה אחת הבגרויות הכי קלות שאיי פעם עשיתי???? הייתי בשוק פשוט!! וזה עוד פיזיקה!! חשבתי כבר שיפוצצו אותנו במשו רציני... כמובן שאני לא מתלוננת! :) חי חי... מקווה שגם לכם הלך טופ... צ'או בנתיים

meiritamir

New member
היה קל למדי...

אבל ארוך...עשיתי גרף באקסל והמדפסת התחרפנה, הייתי צריך להדפיס איזה 7 פעמים עד שיצא נורמלי... המורה שלנו מטומטם - ראה Made in Hong Kong, עושה לנו: יש בזה סארס, תשטפו ידיים כשסיימתם... חחח טמבל :)

Bichlula

New member
חחחחח מורה שרוט :)

בכל אופן דווקא זה היה נורא נורא קצר יחסית למתכנות שהמורה שלי עשתה לנו! היא שמה לנו 3 מעבדות לזמן של שעתיים! לא הספקנו כלום במתכונת, אבל חפיף... בסוף נתנה לי מגן 100
וכמו שאומרים "קשה באימונים קל בקרב". יאלה בגרות אחת פחות על הראש (למרות שהבגרות הזו לא ממש הכבידה משו אבל שיהיה)...

meiritamir

New member
מה שנכון נכון...

לא הכבידה במובן של ללמוד אליה - אבל הכבידה נפשית... אני מאוכזב מעצמי - 80 במתכונת בהיסטוריה... אבוי לי...:( נקווה שהמורה תהיה נחמדה ותגיש אותי על מה שמגיע לי!

ליטן א

New member
לנו המורה אמר:

"חבר'ה, אם יש בזה סארס, תאשימו את משרד החינוך, לא אותנו. אנחנו לא אחראיים."

ayakov

New member
טוב

אז ככה: בעקרון באמת לא היה כלכך קשה אבל היו שאלות על שגיעה יחסית ומוחלטת ולאף אחד אצלינו לא היה מושג מה זה בכלל. חוץ מזה יש לנו גם אחלה מורים כי לי לפחות הם עזרו מלא אבל מה שהכי טוב היה אצילנו שזה לא היה מוגבל בזמן !!! ישבנו עד 13:00 והיו כאלה שנשארו עוד כי הם לא סיימו...

meiritamir

New member
לגבי שגיאה יחסית...

היה לנו על זה במתכונת שאלה של 11 נקודות - אבל היות ולא למדנו את זה, אף אחד לא ידע את זה, והמורה הנחמד (לשם שינוי) ויתר על השאלה הזאת. הסביר לנו כשהחזיר את המתכונות על שגיאה יחסית, ולמזלי הרב זכרתי את זה. כששאלו על זה בבחינה - זה יקטן, ד"א :)

ליטן א

New member
לי היה קטע ענק עם זה...

בפורום השכן, לימודים ועוד, בדיוק יום לפני המעבדה, שעה 10 בלילה, העליתי הגדרה טובה של שגיאה מוחלטת ושל שגיאה יחסית. כתבתי שם מה זה, ומתי זה משתנה.. במבחן עצמו, כל מה שנשאר לי לעשות, זה פשוט להעתיק מילה במילה את ההגדרה שאני בעצמי כתבתי יום לפני, וזהו... בשאלה ההיא: השגיאה המוחלטת לא תשתנה (השגיאה המוחלטת נוצרת בגלל מכשיר המדידה. גודלה, בשביל שאלה מס' 2, הוא מעלה אחת או חצי מעלה. 2 התשובות נכונות) השגיא היחסית כן תשתנה, כי היא מורכבת מיחס השגיאה המוחלטת ושטח המדידה, ומכיוון ששטח המדידה גדל והשגיאה המוחלטת לא תשתנה, אז השגיאה היחסית תקטן..

CLASSIFIED

New member
תגידו,

מה היתה שאלה מס' 5? מישהו זוכר? אני חושב שעניתי על הכל מעולה בלי שום שגיאה, אבל שכחתי את שאלה 5, אמרתי לעצמי שאני אחזור אליה ובסוף אני חושב שלא עשיתי. כמה היא היתה שווה? סה"כ היה ממש ממש קל. מישהו לקח את הלייזר הביתה? (מה, שילמנו על החומרים!!)

PaRPaR LayLa

New member
השאלה הייתה:

לתת ביטוי ללמדא כפונקציה של גמא כשגמא זה ההסטה של המראה ולמדא זה הזוית בין הישר המוחזר מהמראה בפעם הראשונה לבין הישר שמוחזר מהמראה לאחר ההזזה (בפעם השנייה יענו)... לא זוכר כמה נקודות היא הייתה שווה...

CLASSIFIED

New member
נראה לי ששכחתי לעשות את זה

באסה, חוץ מזה הכל הלך לי ממש מעולה, אף טעות.

tha doggfather

New member
מעבדה- שאלה אחרונה

אנשים.... מהי התופעה.. שבזכותהנ רואים את הלייזר כפס.... ולא כנקוגה... השאלה האחרונה שהייתה היום... תודה..

למעלה