מס...

omer87

New member
מס...

שלום,, אני חייל.... ויש לי פחות או יותר סכום כלשהו(20+-) אותו אני מעוניין להשקיע איפשהו ולחסוך לתקופה שאחרי צבא(אוניברסיטה או משהו אחר שאצטרך) בנוסף לריביות הנמוכות השירות הלקוי והיחס המבזה הבנק גם לא ממש מוסר לי מידע ישיר ככה שאין לי הרבה הבנה בנושא מס בתור חייל שמרוויח פחות משכר מינימום(350 ש"ח) מגיע לי החזר מס נכון? השאלה שלי אם מדובר רק במס על הרווח(שזה לא הרבה) או גם במיסים מסוגים אחרים? חוץ מזה רציתי לשאול על דעתכם בנוגע לאפשרויות השקעה לחייל כמוני שמעוניין קודם כל לשמור על הכסף(הצמדה למדד כנראה) ואולי גם להרוויח.... חוץ מתוכנית חסכון שלא נותנת יותר מידי, על מה אתם ממליצים? (האם מגיעות לי הקלות מס בהשקעות הון למינהן?) תודה

אמיר72

New member
אין יותר מדי בשורות

הטבת המס שמגיעה לך היא רק בריבית על פקדונות וכיו"ב, לא יותר מדי כסף. אין בכל מקרה פטור ממס, רק אחרי שתשלם מס על ריבית תיגש למ"ה ותקבל החזר. על השקעות הון אחרות אין לך הטבות. אם אתה רוצה קודם כל לשמור על הכסף, ולתקופה של שלוש שנים פלוס מינוס, לטעמי אין אופציה טובה יותר מתכנית חסכון.

omer87

New member
לשמור עליו כן...

גם הצמדה למדד וגם ריבית זעומה של 1.9
(מצד אחד אני יכול לחכות שזה אולי יעלה עוד קצת ומצד שני... בזמן הזה אני עלול להפסיד את אותו ערך של העלייה) תודה רבה

למעלה