מס שבח

מס שבח

אני רואה שכבר פרסמו את השאלה שלי כאן (תחת השם כותבאורח 36620)
אני רוצה לחדד שכרגע אלה הנכסים היחידים הרשומים על שמי, ושלא מכרתי מעולם דירה.
מעבר לשאלה על מס שבח - קשה לי מאוד להחליט האם למכור את הדירה או לקחת משכנתא לטובת בניית הבית.
אני מבינה שרציונלית עלי למכור - שכן המשכנתא תעלה לי יותר. אך רגשית קשה לי למכור את הדירה הזו.
אולי יש שיקולים לכאן ולכאן שבאי הפורום יכולים להציף - זה מאוד יעזור.

לצורך עזרה וניתוח כלכלי, אזדקק ליותר פרטים...

נסי לפרט לנו קצת:
כמה שווה דירת המגורים בה את מתגוררת?
כמה משכנתא יש עליה?
מהו הסכום נטו שישאר בידך (לאחר ניכוי היטל ההשבחה ואם יש מס שבח),

מהי עלות הבניה הנדרשת לבניית הבית החדש?
מהו כח ההחזר החודשי שלך (כמות הכסף שאת מוכנה "לשים בצד" כל חודש לטובת המשכנתא),

פרטי קצת וננסה לנתח יחדיו.

מפרטת

קודם כל תודה לעו"ד לסרי על תשובתך.
הדירה שווה היום ללא ספק כ-3 מל' ש"ח ואולי אף יותר (דירה זהה באותו בניין מוצעת למכירה ב-3.4 מל' שח)
המשכנתא עליה הסתיימה מזמן.
לגבי היטל ההשבחה ומס השבח - אין לי תשובה ברורה. לפי התשובה של עו"ד לסרי אני לא צריכה לשלם אותם כנראה. השבחה היתה ללא ספק - הדירה נרכשה לפני שנים בסכום מאוד נמוך.
לבניית הבית אצטרך כנראה כ-700 עד מיליון שח.
אפשר לומר שאין לי כוח החזר כלל - כל ההכנסה שלי - מהשכרת הדירה ומעבודה - משמשת לשכירות ולמחייה.
תודה רבה

alondr

New member
לגבי כושר ההחזר

מה שאת משלמת כיום לשכירות יוכל להתפנות בעתיד לטובת תשלום המשכנתא
בתקופת הביינים תצטרכי לראות איך את מפנה חלק ממהכנסה החודשית לטובת תשלום המשכנתא
תוכלי אפילו לבקש גרייס חלקי עד שהבית יהיה מוכן ולא תשלמי שכירות וכושר ההחזר שלך יעלה....

לגבי מכירת הדירה וכו' - ברור שמבחינה כלכלית הצעד הנכון יהיהי למכור את הדירה... וזאת מהטעם הפשוט של כלל האצבע שאומר שדירה במחיר כזה מביאה תשואה נמוכה ביותר והינה השקעה גרועה
באיזה סכום שכירות חודשי מדובר? 7000-8000 ??? הסכום הזה גבוה ככל שהוא נראה מבטא תשואה נמוכה לכסף...
קחי בחשבון ששמס שבח אכן תהיי פטורה אבל היטל השבחה קשור לתוכניות ואחוזי בניה שמאושרים בעירייה והיא זאת שמחליטה על קיום ההיטל או לא ומזה אין פטור....

כשבאים לקבל החלטה לגבי נכס שלא משמש למגורים אלא כהשקעה צריך לנתק את השיקול הרגשי למרות שזה קשה
במידה ולא תמכרי לפני הבניה את גם נצרכת לקחת משכנתא שקשה לך כרגע לפחות לשלם אותה
שנית במידה וחחליטי בהמשך כן למכור והבית כבר מוכן לא תהני מכל הפטורים וההטבות של בעלי דירה יחידה....
מציע לך למכור ...להשאיר כסף בצד לטובת תהליך הבנייה אחרי סיום הבניה והיה ותחליטי שברצונך להיות בעלת נכס להשקעה תוכלי לרכוש דירה נוספת ואפילו יותר בחלק מהכספים שיוותרו ברשותך

אלון

בכיף בכיף

השם, אגב הוא סרי.

למעלה