מס שבח שאלה.

ilan d

New member
מס שבח שאלה.

ובכן. מדובר בירושה המתחלקת בחלקים לא שווים בין שלוש אחיות . אחת מהן לפני פחות מארבע שנים התגרשה מבעלה וחלקה נרכש על ידי בעלה לשעבר. בזמנו משום מה היא ניצלה את הפטור מתשלום מס שבח. היום בבואנו למשרדי מס שבח בכדי לסיים את הטיפול בתיק, נאמר לנו שהיות והיא ניצלה את הפטור יהיה עליה לשלם מס שבח על חלקה היחסי הירושה. לטענת עורכת הדין הניצול של הפטור בזמן הגירושין היה ללא צורך, ולכן ביקשה ממנה ללכת ולבטל את מתן הפטור שניתן לה בזמנו. בקיצור . מה עלינו לעשות. אני בעלה של אחת האחיות המטפל בנושא. תודה

דובי123

New member
תכנון מס שבח

לאור האפשרויות השונות רצוי להתיעץ עם מקצוען בעיקרון חסרים פרטים רבים הנקודה הראשונית היא שלא מובן כלל מהודעתך מדוע היא נדרשת כעת למס שבח אינך מדווך על מכירה כלשהיא בזכות מקרקעין ואם כעת אין מכירה כזו אין גם מס שבח אתה מצין מכירה כזו לפני כמעט 4 שנים אך לא נכון להיום ולכן לא מובן מדוע נדרש בכללל כעת מס שבח בעיקרון אם מכרה בפטור הדורש תקופת צינון של 4 שנים וברצונה למכור לפי אותו הפטור ומועד 4 השנים מתקרב הרי שאפשר פשוט להמתין מעט עד יעבור זעם [4 שנים
]

גם אני קצת התקשיתי להבין מה קדם

למה. בעקרון אשה המוכרת לבעלה דירה במסגרת הסכם גירושין פטורה ממס שבח, לא מכח פטור דירת מגורים, אלא מכח סעיף אחר בחוק. לגבי פטור דירת מגורים יש מגבלות על מספר הפעמים שניתן להשתמש בו בפרק זמן של 4 שנים. על פטור מגירושין אין כאלו מגבלות. אם תפרט קצת יותר אולי נוכל לעזור לך. אם הבנתי נכון יש עו"ד בסיפור, כדאי להתיעץ איתה באופן יותר אישי.

ilan d

New member
אנחנו בדרכנו שמשרדי מס שבח....

הייתי מבקש לדעת מכח איזה סעיף בחוק יש לה פטור . אישה שמכרה לבעלה את חלקה בדירה. אני ממתין תודה

ilan d

New member
תשובה לציפורה גנן.

נכון היא קיבלה פטור בעסקת מכירת חלקה בדירה שבעלה רכש ממנה. ופה נוצל הפטור ללא צורך ( כך אנחנו טוענים)לכן היום מבקשים ממנה לשלם מחלקה בירושה מס רכישה. תודה

ציפי ג

New member
והנה שני הסעיפים הרלבנטיים

הן לגבי ירושה והן לגבי גירושין. ס´ 4 ו4א לחוק מיסוי מקרקעין. 4. הורשה אינה מכירה הורשה איננה מכירה או פעולה באיגוד לענין חוק זה. i4א. העברה אגב גירושין [תיקון: תשנ"ב] העברת בעלות במקרקעין או בזכות באיגוד מקרקעין, הנעשית על פי פסק דין לגירושין, לא יראוה כמכירה או כפעולה באיגוד לענין חוק זה, בין אם היא העברה בין בני הזוג ובין אם היא העברה מהם לילדיהם.

ציפי ג

New member
גם בדירה אין מס רכישה

פשוט אין. האם אתם רוצים למכור את הדירה שירשתם? האם זו הנקודה?

ilan d

New member
כן אנחנו מוכרים את חלקנו בדירה ....

לאחת האחיות שחלקה הוא הגדול מכולן.

ציפי ג

New member
אני מקווה שאחות הגרושה גם

בדרך למס שבח. ואני מקווה שהסכם הגירושין אתכם. בכל אופן תבקשו להסב את סעיף הפטור בעסקה עם הבעל לסעיף 4א, ובלבד שהמכירה אכן מהווה חלק מהסכם הגירושין.

ilan d

New member
יופי .... קיבלתי תשובה מלאה וטובה..

אנחנו יוצאים לשם ואני אדווח לך מה התוצאה. בכל מקרה אני רוצה להודות לך מאוד מאוד, ואני רוצה לומר לך שהפורומים באינטרנט זה דבר מעולה ועוזר מאוד. לדוגמה קיבלתי עזרה בטיפול במחשב מספר פעמים בצורה מקצועית ביותר. ועוד דוגמה , גנבו לביתי את הטלפון הנייד שלה מהאוטו(סלקום) והיא נדרשה לשלם השתתפות עצמית בסך 500 ש"ח יותר מערכו של המכשיר ויש לה ביטוח כמובן. כתבתי על זה בפורום, ופתאום צץ לי אדם נחמד שלקח על עצמו את הטיפול ותוך יומיים היה לה טלפון ב 150 ש"ח בלבד. תודה אילן.

ilan d

New member
אני אכתוב ברור יותר......

אנחנו פטורים ממס שבח , חוץ מהאחות שהעבירה את חלקה בדירה שלה כשהתגרשה לפני פחות מארבע שנים..... פה הבעיה שלנו ז"א שלה .

ציפי ג

New member
אז הואיל והבעיה שלה, היא צריכה

להיות איתכם במס שבח, והיא צריכה את הסכם הגירושין איתה.

למעלה