מס שבח / מס השבחה

keren1806

New member
מס שבח / מס השבחה

שלום לכולם,

האם יש לשלם מס השבחה או מס שבח עבור מכירת דירת מגורים וקנייה של דירה אחרת (כמעט באותה עלות- הפרש של מקסימום 50 אלף ש"ח).
יש לציין כי לקונה אין דירה נוספת בבעלותו אך בבעלותו חנות.

אשמח לתשובה,
קרן.

u 1000

New member
האם יתום צריך חליפה וכמה היא עולה?

או במילים אחרות:
זו לא תשובה שאפשר לענות עליה בלי לדעת נתונים רבים ספציפיים (הן לגבי הנכסים והן לגבי האדם).

פני לייעוץ פרטני (ועדיף שיכלול גם ייעוץ לגבי החוזים ולא רק לגבי המיסוי).

תשובות

עם ההסתייגויות של "צריך לדעת פרטים" אז באופן עקרוני מס שבח מוטל על ההפרש במחיר שבין קניית הדירה למכירתה. אין מס שבח על דירת יחיד.

מס השבחה זה תשלום על השבחת הנכס. לדוגמא - הגדלת אחוזי הבנייה המותרים. נניח שעל מגרש היה מותר לבנות עד 30% (שטח בנוי חלקי שטח המגרש) וביום מסוים העיריה החליטה להגדיל את השטח הבנוי המותר ל 50%. המשמעת היא שהשטח הושבח (ערכו עלה בגלל העלאת אחוזי הבניה). אם אדם רוצה לנצל את האחוזים המוגדלים הוא צריך לשלם היטל השבחה וגם אם הוא מוכר את הבית הוא צריך לשלם היטל השבחה. בדרך כלל התשלום הוא על המוכר.
כדי לבדוק אם צריך לשלם היטל השבחה על הנכס בדוק בעיריה

u 1000

New member
אני רק שאלה

בכל מקרה אין מס שבח על דירת יחיד?

אתה בטוח?

תשובה

אני די בטוח, אבל תזכור שעצות שאתה מקבל בפורום צריך להתייחס אליהן בעירבון מוגבל

מהיום ישנה מגבלה נוספת שלפיה המוכר דירת יחיד צריך להחזיק בה 18 חדשים לפחות כדי לקבל פטור

תקרא את הקישור המצורף.

u 1000

New member
מהקישור ששלחת עולה בבירור שהתשובה היא: לא!

בעצמך כתבת שמהיום יש מגבלה שאי עמידה בה ייתכן ותביא לחיוב במס שבח. ואגב, גם לפני היום היו מגבלות שונות.

לעיתים התשובה בפורום צריכה להיות - אי אפשר לענות בפורום (שזו היתה תשובתי לשואל).

keren1806

New member
הבהרות

מספר הבהרות:

בעלי הדירה מתגוריים בה למעלה משלושים שנים וזו הדירה הראשונה והיחידה שרכשו.

מי שמוכר דירה אחרי 30 שנה לא ישלם מס שבח

קודם אני צריך להתייחס להערות של U1000. בעיקרון, הוא צודק שתמיד עדיף להתייעץ עם מומחה. הבעיה היא שזה עולה כסף ולפעמים אנשים מבקשים לקבל עיצה בחינם לפני שהם מוציאים כספים. בשביל זה יש את הפורום הזה.

אז בעיקרון, מי שמוכר דירת יחיד שרכש לפני 30 שנים לא ישלם מס שבח. לגבי היטל השבחה את צריכה לברר בעיריה.

אם הדירה בחכירה ממנהל מקרקעי ישראל, ייתכן שתצטרכו לשלם גם משהו למינהל

למעלה