מס' שאלות

tzafrirs

New member
מס' שאלות

יש לי אופני הרים (בערך....) דקות (יחיסית) רגילות כאלה. בלי כל השטויות של הקפיצים. אני רוכה איתם בכביש, וקניתי להם כל מיני דברים (וגם לי): אוכף, פדלים, מוט אוכף, בגדים ו..... הבנתם הקיצר... עכשיו חשבתי לקנות להם כידון כזה כמו בשאר אופני הכביש, אבל פשוט אני לא מוצא באינטרנט כזה... האם אני בכלל יכול להחליף לעצמי את הכידון? ואם כן למה? ועוד משהו, חשבתי אולי לקנות לעצמי אופני כביש סתם כאלה, כמו אלה: http://www.getit.co.il/ie2/Direct.asp?PID=22316&ref=12 אני יודע שהם ממש גרועות (יחסית). אבל תחשבו על זה: אני תלמיד יב' שעובד וכל מה שאני קונה זה רק מהכסף שלי (לא לוקח שום דבר מההורים) ולהוציא כמה אלפים על אופניים זה לא בדיוק קל... אולי בעתיד הקרוב, אבל לא עכשיו. את האוכף והפדלים אני יכול להחליף להם למה שקיים לי היום. השאלה האם האופניים האלה יחזיקו זמן או שמע זה באמת בזבוז של כסף?

natibergman

New member
צפריר שלום

להפוך אופני הרים לכביש זה אפשרי אבל זה לא ממש "זה" ועדיף שתימנע. הגיאומטריה של אופני הרים שונה לגמרי מאופני כביש, היציבה יותר זקופה והאופנים עצמם הרבה יותר כבדים. אתה תעשה עוול לעצמך אם תרכוב על הדבר המוזר הזה (אופני הרים עם כידון כביש) כי הוא לא נועד במקור לשימוש הזה. המלצתי היא שלא. לגבי קניית האופנים שהראית התשובה היא לא. "אופני מדבקה" כמו באתר שהראית (ראה ערך במילון מושגים) יגרמו לך (בהנחה שתרכוב הרבה) להרבה תקלות ועוגמת נפש. בזבוז כסף כפי שציינת. במחיר שהקצבת תחפש אופני כניסה יד שניה. תיגש לכמה חנויות רציניות ותחפש אופנים במצב טוב שמישהו שידרג לאחר זמן קצר או שהחליט שזה לא בשבילו. תעשה עליהם סיבוב ותראה אם הם נוחות לך. בקניה ברשת אתה קונה חתול בשק בעיקר אם אתה לא מנוסה, לא מכיר את המידה שאתה צריך ולא רואה בעין מה אתה קונה. אם תרצה רשימת חנויות תגיד מאיפה אתה ואנשים פה יפנו אותך למקום מתאים. חנות טובה בה תקנה אופנים היא בית בו תוכל לפתור כל בעיה שצצה ולקבל שירות טוב של תיקונים וקנית חלפים. המוכר יהיה מחויב כלפיך ואולי אם יהיה לך מזל אף יתן לך אחריות. שיהיה לך בהצלחה.

tzafrirs

New member
בסדר....

ראיתי אופניים יד שנייה במחיר של טיפה יותר מאלה, אבל הן בת 7 שנים. האם זה משתלם לקנות אותן? אני גר בנווה מונוסון (ליד יהוד) מה אתה ממליץ? * אני יעלה את התקציב אם יש צורך בכך.

yakuzaniki

New member
אם אתה מעוניין אני מוכר

צור קשר במסר ואתן פרטים נוספים.

natibergman

New member
לא יכול להגיד לך בלי שם ומפרט

שבע שנים זה הרבה זמן באופנים בהתחשב שכל שנתיים שלוש השילדות משתנות (החלקים פחות) אבל אם אלה אופנים איכותיים (אופנים זה זכר ד"א) אז יתכן וזו עיסקה משתלמת. תתן כמה שיותר פרטים מדויקים עליהם ותקבל כאן תגובות. קודם כל אנשים פה, בפורום הראשי ובקומונה יתכן ומחזיקים אופנים שמתאימים לך (יד שניה) אז שווה לפרסם גם שם - ראה קישורים. לגבי חנויות - רובן במרכז לא רחוק ממך - ראה גם קישור.

tzafrirs

New member
קביעת מידת האופניים הרצויה

קראתי את המאמר הזה: http://www.ehow.com/how_14104_determine-correct-frame.html על קביעת מידת האופניים הרצויה (לכביש). אז מדדתי את מהרצפה עד למפשעה ויצא לי 86 (בערך) כפלתי ב- .65 ויצא לי שהמידה שלי היא 56.55 השאלה שלי האם זה באמת משנה אם אני אקנה אופניים מידה 58 ?

natibergman

New member
המידה היא הפרמטר הכי חשוב בקניה

ואם תקנה מידה גדולה מדי אתה תהרוס לעצמך את הגוף. אם כבר מידה לא מתאימה אז עדיף כלפי מטה שאפשר לתקן בעזרת מוט כסא ומוט כידון ארוכים יותר אבל גם בכל מקרה עדיף שלא. אופנים צריכות לשבת עליך בול. האתר שהראית הוא לא אתר מקמצועי אז אל תיקח אותו ברצינות תהומית. יש טובים ממנו בהרבה. למשל זה בקישור ובתחתית הוא מציע עוד אתרים רלבנטיים.

tzafrirs

New member
לא מוסבר שם איך למדוד את המידה

שאני צריך. אז... איך אני מודד?

tzafrirs

New member
מה זה אומר לי?

מדדתי והכנסתי את הנתונים. עכשיו.... איזה מידה אני צריך?

inspired rider

New member
הי צפריר

הי צפריר,לך על האדי פיט שהיא מדידת בינים בין קומפורט לתחרותי זה כמובן בתנאי שאינך סובל מבעיות גב או גמישות גב תחתון קשות. אגב באתר יש הסבר מפורט על השיטות יתרונות וחסרונות. מידת האופנים שלך מצוייה תחת הסעיפים במדידה c/c לגאומטריה קלאסית, c/f לגאומטרית סלופינג.

MATANKATAN1

New member
אולי תקנה רק אירובר

לי היו בעבר אופנים הרים פשוטות הרכבתי להם צמיגים דקים + אירובר נוח ורכבתי איתם המון ! , הגעתי גם למהירויות גבוהות. יש במצמן אירובר ב- 250 ש"ח מתן

למעלה