מס שאלות

ori31

New member
מס שאלות

לקראת נסיעת הילד לפולין האם מישהו יודע בד"כ מה מזג האויר שם באוקטובר? האם כדאי להכין זלוטי או שאפשר להסתדר עם יורו ודולרים? ממה להזהר במיוחד, והאם יש טיפים או דברים מיוחדים ששווה להביא משם? תודה לעונים

נתחיל בנסיעה טובה, באוקטובר כבר קר

לעניות דעתי אין צורך לדאוג מכלום, למעט התנהגות הילדים - לעניות דעתי יש צורך להדגיש נושא זה עקב התנהגות לא ראויה (לפעמים) של נוער ישראלי. יורו מספיק טוב לפולין, בחלק גדול מהמקרים ניתן לשלם ישירות ביורו ו/או ניתן להמיר ליורו דוכני החלפה - שם מקבלים שער טוב יותר מאשר בארץ. מה להביא משם? זו שאלה של טעם, אני היתי מביא גבינות מעושנות.

מצטרף לדברי הפולני הראשון

הסתיו הפולני יפה, במיוחד השלכת הזהובה. כבר בדרך משדה התעופה בוורשה אל העיר רואים את עצי התירזה משירים עליהם בשדרה הארוכה הזו. להתלבש כמו בחורף הישראלי, צריך להיות בסדר גמור. סוודר ו/או מעיל רוח רגיל. היום הטמפרטורה בוורשה 14 נעלות אבל ההרגשה של טמפרטורה כזו היא הרבה פחות חזקה מאשר עם הלחות בארץ. במשך היום הוא יוריד המעיל/הסוודר כך ששיטת קליפות הבצל היא הכי טובה. יורו או דולר, לא חשוב, בכל פינה בעיר הגדולה יש חלפנים ואין בעיה עם זה. רק לא בשדה התעופה, שם השער שערורייתי לתייר. מה להביא? טוב, שיביא לאבא בקבוק Zobrowka (וודקה מעולה לטעמי) או עוגת וופל שוקולד של WEDEL . יותר חשוב מה לא לשכוח לקחת - מטריה מתקפלת שאפשר לשים בתיק קטן הנישא על הגב. אבל הכי חשוב שיחזור עם חוויות ולקחים. ושיתנהג בנימוס, מראה חבורת צעירים מקפצים תוך הרמת קול עושה רושם מאד שלילי ומאד לא מקובלת שם.

מפרקים למקל ולמגרפה -

נסעתי כבר עם דברים מסובכים יותר.
למשל אין דבר העומד בפני הרצון...

מגרפה מעץ! מטאטא זרדים מתאים

למכשפה ואני רק ילידת הארץ ממוצא פולני....חה חה חה בביקור האחרון בשוק של נווי טארג,ראיתי כסא לילד שאחיו התאום נצב בחדר העבודה של בעלי מזכרת העוברת עם בעלי בכל תחנות חייו...המצאי בשווקים אינו משתנה ואני בטוחה שאמצא את המגרפה גם בביקור הבא. חג שמח

את מוכנה אולי

את ה GIF האנימטי החמוד הזה לשלוח לי לתיבת המסרים שלי בתפוז?

שוּלה

New member
מיובשות? חשבתי שהטריות היו ביולי.

גם אני הבאתי קילו פיטריות מיובשות, ואמא שלי עשתה מזה חגיגה.

ori31

New member
תודה לכל העונים

לגבי התנהגות הנוער - אני מקווה שיהיה בסדר. הם עוברים הרבה ימי הכנה והכשרה.

למעלה