מס שאלות...............

hllfe

New member
מס שאלות...............

1. האם מומלץ לקחת במקביל לגלולות גם תוספי תזונה שיכולים לעזור לטיפול בכאב ? אם כן איזה ?
2. האם ויזאבל מומלץ יותר מגלולות? הבנתי שרק בגלל המחיר הגבוה נשים לוקחות גלולות
3. איזה כדורים נגד כאב ניתן לקחת שמשפיעים ?????? הכי חזקים אבל שעוזרים ?

לואי84

New member
לא יודעת לגבי תוספים

אבל כן יש תזונה מיוחדת שמומלצת לאנדו שלפחות לי מאד עוזרת . במידה ולא ניסית בכיוון הזה, שווה לנסות.

לגבי שתי השאלות האחרות, נראה לי שהכי כדאי להתייעץ עם רופא.

liats80

New member
תזונה

תזונה שמתאימה לאנדו היא תזונה אנטי דלקתית שמבוססת על ירקות, פירות, קטניות, דגנים, אגוזים, דגים, ועוף.
מומלץ להפחית בבשר אדום, מוצרי חלב, ביצים, חיטה, סוכר,קפאין, אלכוהול, סויה, שומן רווי, צבע מאכל ומשמרים.
בקיצור - לאכול מאוד בריא. תונה כמעט טבעונית, אבל ללא הסויה ועם דגים ועוף.
אני שמרתי מאוד (כלומר נמנעתי לחלוטין מכל מה שאסור) במשך חצי שנה וזה עזר לי מאוד מאוד מבחינת הכאבים.
היום (אחרי שני ניתוחים שהעלימו את הכאב) אני משתדלת לאכול יותר מהבריא ופחות מהפחות בריא, אבל אוכלת הכל.
ממליצה בחום!
בהצלחה!ֿ
ליאת.

לואי84

New member
מוסיפה עוד

במידה ואת גרה במרכז, ממליצה לך להתייעץ עם הדיאטנית המקסימה במרפאה לאנדו' של תל השומר (אפשר להביא טופס 17 או לשלם 135 ש"ח). היא בנתה לי תפריט מסודר ומפורט.
בגדול זה כמו שליאת אמרה. יש מס' דברים ידועים שמגבירים דלקת, כמ סוכרים, קמח לבן, חלב, קפאין, ובאנדו מופרשים חומרי דלקת. שומן רווי מעלה את האסטרוגן.
הדבר הראשון שהיא אמרה לי שאסור בתכלית האיסור זה כל המאפים למיניהם (בורקסים, קוראסונים). דבר שני, שאסור בשר אדום כי הוא מכיל הורמון מסויים שלא טוב לנו.
דווקא לי היא כן אמרה לאכול ביצים אבל אני מאד רזה וזקוקה לחלבון. לכן הכי טוב להתייעץ באופן אישי. גבינות היא אמרה לי רק מחלב עיזים ורק באחוזי שומן מסויימים, ייעצה לי איזה סוגי לחם עדיף ועוד...

שמיץ1

New member
תשובות

1. יש כאן הסבר על הדיאטה ועל תוספי התזונה המומלצים:
http://www.gynsurg.co.il/בעיות-גניקולוגיות/אנדומטריוזיס

2. עקרונית, ויזאבל היא תרופה ייעודית לאנדו, בניגוד לגלולות/זריקות/התקנים. אם היא יותר טובה? מבחינה מחקרית השוו את ויזאבל ללוקרין והיו לא מעט יתרונות לטובת הויזאבל. בתכלס, המחקר לא באמת מעניין. מה שמעניין זו הצורך והתגובה האישית שלך לתרופה, ועל כך כדאי להתייעץ עם מומחה.

3. לא מצאתי משהו שבאמת מנטרל את הכאב (גם לא משכחים נרקוטיים ואופייאטים). משכחים שהיו מקלים עליי קצת בזמן מחזור הם תרופות אנטי-דלקתיות שרובן דורשות מרשם (כמו אתופן למשל). אם את מחפשת משהו ללא מרשם, אז אופטלגין נוזלי גם נכלל באותה קבוצה. בכל אופן, כדאי להתייעץ עם מומחה.

liats80

New member
מלבד תזונה

יש תוספי מזון שיכולים לעזור נגד התכוצויות ולכן עוזרים גם לכאבי מחזור. יש גם תוספים שעוזרים לחיזוק מערכת החיסון שחשובים.
ויטמינים ומינרלים כמו מגנזיום, אבץ, ברזל, סידן, ויטמיני B למיניהם, ויטמין C, ויטמין A, ויטמין E וסלניום.
כדאי לדעתי להתייעץ עם רופא המשפחה לפני שאת מתחילה ליטול איזשהם תוספים ולעשות בדיקת דם לודא שאין לך למשל עודף מאחד מהם או סיבה אחרת שבגללה לא כדאי ליטול תוסף מסוים.
לגבי ויזאבל - ויזאבל היא אכן התרופה היעודית היחידה לאנדומטריוזיס. מחקרים הראו שהיא יכולה גם לצמצם מוקדים קיימים וזה לפי מיטב ידיעתי ייחודי לה. אבל הבנתי מכמה רופאים שהיתרונות של ויזאבל אינם תמיד משמעותיים עבור מטופלת מסויימת בהתחשב במחיר ולכן לא תמיד ממליצים על ויזאבל.
לגבי כדורים - כמו ששמיץ כתבה כדורים אנטי-דלקתיים מאוד עוזרים. אבל - הם עם מרשם. ובצדק! אלו כדורים שאמנם עוזריחם לכאב אבל עלולים לגרום לנזקים אחרים. אני נטלתי נקסין במשך כ13 שנה במינונים גבוהים. זה מאוד עזר לי לכאבים עד שהתחלתי לפתח אולקוס (כי כשכב לי ב3 בלילה לקחתי כדורים בלי לאכול קודם כפי שנדרש) ונאלצתי להפסיק ליטול אותם... לכן - חשוב להתייעץ עם רופא ולקבל מרשם מתאים וחשוב מאוד להשמע להוראות כדיי למנוע נזקים. אם את סובלת מאוד כדאי לשקול ייעוץ עם מרפאת כאב שם יוכלו להתאים לך שילוב משככי כאבים.
תרגישי טוב!
ליאת.

למעלה