מס' שאלות

yaaraori

New member
מס' שאלות

היי לכן,

ראשית אתן עושות עבודה מבורכת!! יישר כוח!! :)

בני בן 8 חודשים יונק הנקה מלאה (שנינו מאוד נהנים מההנקה ובע"ה מקווים להמשיך כמה שיותר...:) ).
לאחרונה הקטן התחיל לאכול פירות (מרק ירקות הוא לא אוהב...ממש אנין טעם...) ובמקום ההנקה את שואבת את החלב כדי לא לפספס ארוחה.
בשקילה האחרונה בטיפת חלב בגיל חצי שנה משקלו היה קרוב ל-9 קילו ואני מניחה שהיום יותר..
עקב לימודי ערב פעמיים בשבוע הוא יונק חלב שאוב שאני משאירה בשקיות בכמות של 140-150 למנה.
האם כמות כזו מספיקה לתינוק בגילו ובמשקלו? ברוב הפעמים שאני שואבת יוצא לי משני הצדדים 150 CC כך שאני מניחה שזה עבור ארוחה...
שאלה נוספת, בחלב שאני מקפיאה בשקיות אנחנו משתמשים אחרי מקסימום חודש בהקפאה ואני מפשירה אותו עד כ-24 שעות במקרר ואז במים חמימים כמו שנדרש אך החלב בשקית כשהוא מופשר נראה כמו חלב מקולקל ויש בו חתיכות חלב קטנטנות וגם יש לו ריח לא כ"כ טוב...אציין שבני מסיים את המנה כך שטעים לו כנראה.
יש סיכוי שהחלב לא טוב? כשאני שואבת את החלב אני משאירה אותו בשקית בחוץ כעשרים דקות ורק אז מקפיאה, יכול להיות שאני צריכה להשאיר אותו יותר זמן בחוץ ואז להקפיא? יש זמן מוגדר לכך?
שאלה אחרונה, כפי שציינתי קודם אני לומדת פעמיים בשבוע בשעות הערב, אני מניקה אותו לפני כן ושואבת כאשר אני חוזרת הביתה ויוצא שאני מדלגת על ארוחה של הערב לפני השינה..החלב נשאר בחזה במשך כ-6-7 שעות...אני עושה את זה כבר 4 חודשים ולא נראה שזה פגע לי בכמות החלב אבל רציתי לוודא שזה אכן בסדר...אין לי זמן ופנאי לשאוב בלימודים ואין לי איפה לאחסן במכללה...

לתשובתכן בהקדם אודה,

מס' תשובות...

יערה שלום,

ראשית כל הכבוד על ההנקה הממושכת והכוונות לעתיד. זה לא מובן מאליו וראוי להערכה!

אענה לך על השאלות:
1. תינוק בגילו ובמישקלו אמור לאכול בסביבות 170CC לארוחה. מציעה לך להעלות את הכמויות שאת שומרת. ניתן לאסוף מנות משתי שאיבות שונות. כלומר, במידה ואת שואבת רק 150CC את יכולה בשאיבה הבאה לצרף עוד 20CC למנה ששאבת מקודם. כדי לצרף מנות שאובות את צריכה להביא אותם ראשית לאותה טמפרטורה (במקרר) ואז לאחד בין המנות. לרשום את התאריך והשעה של המנה הראשונה ששאבת ואז להכניס למקפיא.
2. ניתן לשמור חלב אם במקפיא עד כחצי שנה (לא בדלת של המקפיא אלא עמוק בפנים). את המנות שאתם מוציאים מההקפאה ניתן להפשיר בטמפרטרת החדר ואז לחמם בקערה עם מים חמימים לפני המתן. לאחר השאיבה מרכיבי החלב נפרדים ונראה כאילו החלב לא אחיד. לפני המתן ניתן לערבב את הבקבוק (בתנועות סיבוביות, לא לנער!) ואז תראי שהחלב נהיה אחיד. החלב שאת שואבת ושומרת בהקפאה הוא מצויין ואין צורך להשאיר אותו אחרי השאיבה בחוץ, אפשר להכניס ישר למקפיא או למקרר.
3. לגבי השאלה האחרונה, מדוע כשאת חוזרת מהלימודים את לא מניקה ישירות? האם כבר ישן ובגלל זה שואבת? במידה והמצב נמשך ככה כבר מס' חודשים ואת לא רואה הבדל. ככל הנראה זה לא פוגע בכמויות החלב והמשיכי כך.

שיהיה המון בהצלחה.

yaaraori

New member
תודה על המענה המהיר!!

אני שואבת כי הוא כבר ישן ומתעורר סביב 24:00 ואז אני מניקה אותו (מקווה שאחרי שעתיים מהשאיבה החלב מתחדש...) והוא מתעורר גם בין 4-5 לפנות בוקר לאכול.. אם יש לי כמויות של חלב שאוב 70cc ו60cc אין אפשרות להפשיר ולחלק למנות של 20cc ולהקפיא שוב נכון?.. חבל פשוט על חלב שאני אזרוק.../:

המשך

יערה שלום,

ראשית - שד מרוקן מתמלא בערך תוך שעה, כך שכשעתיים לאחר שאיבה סביר שכמות החלב שיש לך תקינה ומספקת.

מנה שהופשרה אי אפשר להחזיר ולהקפיא! אך מלכתחילה ניתן לשמור יום-יומיים במקרר ואז להקפיא. כך שכשאת שואבת תכניסי את שתי המנות למקרר, הביאי אותן לאותה טמפרטורה מזגי בינהם ואז הכניסי למקפיא.
ניהול נכון יעזור לך לא לזרוק חלב, חלב אם לא זורקים! חבל על כל טיפה....

בהצלחה!

למעלה