מס' שאלות

motiml77

New member
מס' שאלות

1.כשהספר מסיים תספורת הוא תמיד מוריד מליד הפאות ובערוף עם סכין,האם זה מותר? 2.אם אני מתיחל תפילת 18 בזמן שמתחילה חזרת הש"צ,ואני מגיע עם הש"צ לקדושה..מה עלי לעשות? 3.יש משו מיוחד\תפילות מיוחדות\בקשות מיוחדות ליום הולדת? 4.האם על מחשב חדש מברכים "שהחיינו"? 5.האם מותר לקפל מכנס (את הלמטה שלו) בשבת,כדי שהאורך יהיה יותר קצר ויתאים יותר לנעל? תודה רבה מראש.

הנה תשובות

1. בעורף ובראש מותר, בפנים אסור מהתורה 2. עליך לומר את הקדושה עם הציבור ביחד 3. פה יש חילוקי דעות. בחב"ד מחשיבים את היום הזה כיום חשוב הראוי לשמחה, ויש אחרים שרואים בזה מנהג גויים (יום הולדת את פרעה) ולא מחשיבים את זה. אישית הייתי ממליץ לך לעשות את זה יום תענית וחשבון נפש, אבל זה ממש לא להלכה, רק הרגשה. 4. מחשב חדש שאתה שמח בו בהחלט ראוי לשהחיינו, ואם הוא משמש לא רק אותך אלא גם עוד בני משפחה אז "הטוב והמיטיב". אם זה סתם מחשב לעבודה שאין בזה שמחה מיוחדת אז לא. 5. או שתקפל קיפול טוב לפני שבת, ואם זה בשבת עצמה אסור שזה יהיה קיפול עם קפל, אלא לגלגל בצורה שלא תיצור קפל, משהו רשלני, כדי שזה לא יחשב כגיהוץ וזה אסור. ככלל אסור לקפל בגדים בשבת מטעם זה.

motiml77

New member
תודה..אממ

1.מהיכן זה נחשב "ראש" ולא פנים? משום שיש שערות מהראש שממשיכות במצח כזה.. 2.ואז להמשיך בתפילת עמידה כרגיל? תודה רבה.

בבקשה...ממא

1. אתה בוודאי יודע איפה הראש ואיפה הפנים. כי היכן שלא היו לך שערות כשהיית ילד זה הפנים, ושערות הראש היו לך גם אז. 2. כן. להמשיך כרגיל.

למעלה