מס, שאלות

maayan i

New member
מס, שאלות

יש לי שאלה בקשר לגימור של טיסנים. אילו צבעים (עדיף ספריי אם יש) ניתן להשתמש בהם ע"מ לצבוע חלקי טיסן- צריך להיות כזה שדלק לא מוריד או מעוות אותו. ובכלל איזה ציפוי עדיף לטיסנים?- יש כל כך הרבה... לי יש ניסיון עם מונוקוט- הוא טוב-עמיד- אך קצת קשה לשימוש, חום נמוך והוא לא נדבק וחום גבוהה קצת יות מידי ונפער חור. ובכלל איזה טיסן נחמד ואוורובטי אפשר לקנות למנוע 25, אני בכיוון של SIG KOBRA. בתודה מראש.

hifly

New member
ציפוי טיסנים

בקשר לצבע אפשר להשתמש בצבע סופר לק של טמבור הנימכר בכל חנות חומרי בנין,הצבע עמיד לדלק. מונוקוט,אולטראקוט,ועוד כולם אותו החומר עם שמות מיסחרים שונים. תלמד לעבוד עם החומר ,זה לא מסובך,תתחיל בחום נמוך ולאט לאט תעלה אותו עד שתגיע לטמ"פ שלא תשרוף אותו ,קצת אימון ויהיה בסדר. בקשר למנוע-לי אישית קשה להמליץ לך על טיסן מתאים כי מעולם לא הטסתי אם מנועים כאלו,תעלה בנפח ויהיו לי הרבה הצעות אמיר FLYHI

maayan i

New member
OK

אז משהו לא יקר במיוחד למנוע הכי גדול שיש לי ה-OS 46 LA... רצוי אם אפשר תלת גלגלי- לא TAIL DREGGER. יש לי ניסיון רע... KIT לבניה כמובן - ה-ARF פשוט בנויים כמו בדיחה. בכל אופן נשאר לי מנוע חסר בית- אני רוצה ללמד את אח שלי הקטן להטיס- יש לי סניוריטה מוכנה רק צריך שלט וסרבוים- למישהו יש בזול משהו פשוט? תודה.

hifly

New member
תעלה בנפח עוד עוד

הO.S LA לא מציאה לטיסן אוירובטי,הוא בקושי סוחב טרינר. גם בענין הגלגל זנב מה הבעיה איתו,הרי הטיסן טס אותו הדבר ,גם כאן כל הטיסנים שלי עם גלגל זנב. תיקנה מנוע 46 או 60 ואז תוכל באמת להנות עם טיסנים טובים. עדיף אולי 120 4 פעימות אבל זאת כבר מחלה שלי(4 פעימות) המלצה לטיסן אוירובטי טוב-כנס לכאן,מאמר על הטיסן שלי. אמיר FLYHI

maayan i

New member
אתה מסבך אותי ../images/Emo13.gif

קצת יקר לי- עדיין לא אני משלם על התחביב מה גם שעוד מעט שוב צבא. (אני עתודאי ביוטכנולוגיה. בספטמבר אני שוב חוזר לצבא
) חוץ מזה שהמנועים אליהם אתה מדבר שותים דלק. אגב אנ מרגיש קצת מפגר לשאול אבל חוץ מ- לופ, רול, נייפ אג, הימלמן, לא זוכר את השם- אבל טיסה למעלה וסיבוב עם הגאי הזנב 180 מעלות חזרה למטה, סנפ רול, גלישת זנב וטיסה הפוכה, מה עוד אפשר לעשות? חיפשתי מידע ואיורים ולא ממש מצאתי. ו- מה זה אוורובטיקה 3D? כמו שהבנתם אני רק התחלתי לעשות אוורובטיקה, אני נהנה מאוד ואפילו טוב מאוד בזה. עדיין קצת מפחד מידי פעם, אבל צובר אומץ כל הזמן. את רוב השנתיים האחרונות העברתי בללמוד להנחית בצורה מושלמת- ממש כמו מטוס אמיתי- קודם בעדינות גלגלים מרכזים אח"כ גלגל קידמי. אני לצערי מטיס ממקום שרוחב הכביש מטר יותר מרוחב הכנף ואין הרבה מקום לטעויות... אני לא כל כך מתלהב מטייל דרגר, מכוון שקשה הרבה יותר לשלוט בהם על האדמה- בנחיתה של הצמפיון זכרונו לברכה איבדתי שליטה. אחרי הצמפיון איבדתי את הבטחון העצמי וחזרתי לטריינר לתקופה לא מבוטלת, וחזרתי שוב למטוסים אורובטיים בדוגמת הMID-STAR.

noam weissman

New member
שלום מעין

אם אירובטיקה מענין אותך כנס לאתר של שרון פירסט ותמשיך משם...

maayan i

New member
חסר חיים שכמוני- שמתם לב לשעה?

תודה על ההצעה- אך אני חדש כאן ואין לי מושג מה הכתובת... אגב תראו איזה יפה יצא בסוף. השתמשתי בציפוי לגיהוץ שהיה קל בהרבה לשימוש מאשר המונוקוט. SKYFILM אם אני לא טועה-מה זה משנה...

OSJC

New member
בביקור האחרון

בעין יהב, דני גילח לך את הגחון, לא???????????????? (של הטיסן בתמונה)

maayan i

New member
אמממממ

בוקר טוב. לא ממש, אני לא מטיס בעין יהב. אני מטיס באזור מגוריי- תל-מונד. אני כן שמח לשמוע שיש עוד אנשים שקנו את הטיסן שאני קניתי. אני מאוד מרוצה ממנו... אגב שהתמונה נלקחה שבועיים לאחר איסת הבכורה.

hifly

New member
נכון נכון

מי אתה שנדע לזהות. הוא בדיוק בשיפץ כרגע מחר מחרתים יהיה מוכן חזרה. אמיר

noam weissman

New member
גימור טיסנים: ציפוי וצבע

גימור טיסנים הינו נושא מורכב שקשה לענות עליו בפורום בשתי מילים. במידה וסוף סוף יהיו הרצאות העשרה ניתן להקדיש הרצאה לנושא. אבל כמה מילים לא יזיקו: ניתן להשתמש בציפויים לגיהוץ: MONOKOTE, SOLARFILM, ORACOVER... יתרונות: מהיר לא יקר במיוחד ועמיד בדלק. חיסרונות: לא עמיד לאורך זמן ועם הזמן מתחיל להתרומם. השיטה המקובלת והישנה: ציפוי בניר אורז או נייר סינטטי וכגימור צביעה. יתרונות: עמיד לאורך הרבה שנים, רמת גימור טובה בהרבה מציפוי הנ"ל. חיסרון: הרבה עבודה, הצבעים לא זולים ודורש מיומנות. עם צובעים בריסוס צריך גם מדחס ומרסס. ניתן להשתמש בבקבוקים מוכנים לריסוס אבל האיכות פחות טובה. אישית לא היתי ממליץ על סופרלק או כל צבע חד מרכיבי אחר. בנושא הצבעים לטיסנים ניתן להשתמש בצבעי מכוניות או צבעים המשווקים לטיסנים. ישנם צבעי חד מרכיביים על בסיס בוטירט ופוליאוריטן וצבעים דו מרכיביים על בסיס אפוקסי ואו פוליאוריטן. צבעי דופ בוטירט נוחים לעבודה, מתיבשים מהר והחשוב מכולם עמידים בדלק. הם טובים ונוחים לעבודה, כנל לגבי הפוליאוריטן. רצוי על מנת לקבל הגנה טובה יותר כשכבה סופית (או שניים) לצבוע בלכה פוליאוריטנית דו מרכיבית. ישנם צבעים על בסיס פוליאוריטן שהם דו מרכיביים אבל הם יותר כבדים (בגלל התוספת המבריקה). הצבעים הטובים ביותר הם צבעי אפוקסי דו מרכיביים. בשנים האחרונות משתמשים פחות ופחות בהם בגלל בעיות בריאותיות ובגלל שהצבעים על בסיס פוליאוריטן השתפרו והם היום לא פחות טובים ואולי טובים באותה מידה אם לא טובים יותר. שלחתי הודעה היום הודעה "אוסף תמונות" לך ראה את הלינק ותראה את הגימור והדוגמאות. כולם מצופים וצבועים. בהצלחה.

Adi Berman

New member
לגבי הלכה...

יצרן טיסנים מדופלם בשם PL PROD בבעלותו של מר למוניר מבלגיה כמדומני מציג אצלו באתר את תהליך הפיניש, לאחר הצביעה והוספת המדבקות\ כיתובים הוא מרסס בלכה שקופה כלשהי וגם מבצע תהליך הנראה כפוליש-והתוצאה אכן מדהימה וברמה הרבה מעל לרגיל. האים השיטה הזו מוכרת לך/ לכם ? אם כן אשמח לדעת יותר בנושא(חומרים ותהליכי עבודה). האים גם לכה זו פולאוריטנית? נ.ב למרות שברוב חטאי אני גם גרפיקאי מוצגת באתר טכניקה של עשיית מסיכות צביעה לכיתובים וסמלים שלא הכרתי- מידע בנושא יתקבל בברכה. צרפתי תמונה שמראה את ה פוליש בברכה עדי ברמן מצורף הלינק לאתר יש להיכנס לSMARGAD ולחוצץ 2\FINITION SERIE 1

noam weissman

New member
היי אדי, ציפוי וגימור

אין לי נסיון עם טיסני רדיו אבל אני מניח שהטכניקה שטובה לטיסן א יכולה להיות טובה גם לטיסן ב. דיברנו כבר שמכל מחלקה ניתן ללמוד דברים שאפשר לישם במחלקות האחרות. הטיסנים היפים ביותר מבחינת גימור לפי דעתי (אישית) הם טיסני האירובטיקה כבלים. כמו שאמרתי כבר השיטה המקובלת היא ציפוי בנייר סינטטי. צביעה וגימור על הנ"ל. אפשר להשתמש בצבעי דופ ולגימור דופ שקוף. כנ"ל לגבי הפוליאוריטן, יש צבעי פוליאוריטן חד מרכיביים ודו מרכיביים. מה שאני מכיר צובעים דוגמא פסים וכל השאר וכגימור צובעים שקוף, פוליש זה אקסטרא. התוצעה שאין גבשושיות ונראה שכל הדוגמה כאילו יצוקה בציפוי. צבעי הפוליאוריטן טובים יותר אבל צריך נסיון לעבוד אתם. יותר קל לעבוד עם דופ. בכיף .

hifly

New member
נועם בשבילך

שים לב לצביעת טיסנים יפיפיה,סבלנות עד שהתמונות יעלו,יש שני דפים. שם באמת כבר השתוללו. אבל התוצאה מדהימה,זאת יותר אומנות מאשר צביעה רגילה. אמיר

hifly

New member
תוספת

שים לב שהתמונות "מונחות אחת על השניה" מטעמי חיסכון במקום,אבל ניתן לגרור אותם ע"י לחיצה על מיסגרת התמונה עם המקש השמאלי וגרירה למקו פנוי. ולחיצה על התמונה להגדלה. אמיר

למעלה