מס' שאלות !!

מס' שאלות !!../images/Emo187.gif

תוכלו לתת לי אינדיקציה פחות או יותר מה נחשב לתואר קשה ו"דורש "יותר? מנהל וכלכלה הנדסת תוכנה מדמ"ח הנדסת מחשבים האם זה נכון שבמדעי המחשב , והנדסת תוכנה לומדים בשנה הראשונה אותו הדבר , ולכן ניתן לעבור אח"כ אם מתחרטים מפקולטה אחת לשנייה ? אני מתלבטת בין תואר במדעי המחשב/הנדסה - לבין לימודים אקדמאיים בגרפיקה ודפוס ( כגון באסכולה ) שאלתי היא בנוגע לרמת ההכנסה - אם אני מצטיינת ב2 התחומים ( בסוף התואר כמובן ) עד כמה יש הבדלים במשכורות ? זה הדבר היחיד שיכול לגרום לי לבחור באחד מהמקצועות הנ"ל - חוץ מזה הם שווים מבחינתי .. תודה !!!!

fighter21

New member
היי

קשה לומר מה הוא תואר יותר קשה מהאחרים, אבל תארים בהנדסה נחשבים בדר"כ לקשים יותר מהשאר. הנדסת מחשבים, לפחות בטכניון, זה מסלול התמחות בפקולטה להנדסת חשמל, שכולל התמחות בהנדסת תוכנה והנדסת מחשבים..והוא נחשב יחסית קשה ודורש השקעה. באשר למעבר ממדמ"ח להנדסת תוכנה, פשוט בתוכניות הלימודים מה הם לומדים ב-2 הסימסטרים הראשונים ותדעי בעצמך. אני אישית לא יודע. ניתן לשלב בין ידע במחשבים לבין ידע בגרפיקה. כיום נדרש מגרפיקאים רבים ידע רב תחומי הן בתוכנות גרפיות שונות והן ידע בתכנות. מהנדס תוכנה עם ידע בתקשורת חזותית (עיצוב גרפי) מסוגל לתכנת תוכנות והן לעסוק בעיצובן החזותי (עם עיצוב 'נכון'. הדבר נכון גם לגבי תחום האינטרנט שבו יש מתכנת לשפת HTML, JAVA, CSS ושפות נוספות שמשתמשים בהם באינטרנט ויש מעצב גרפי, שני האנשים האלה עובדים בשיתוף פעולה כדי להקים אתרי אינטרנט, כל אחד מומחה בתחומו. אדם שמשלב ידע משני התחומים יש לו יתרון אדיר. באשר לשכר, באופן כללי אפשר שהביקוש למתכנתים הוא הרבה גדול בשוק מאשר למעצבים גרפים, לכן השכר של מתכנתים שכירים הוא גבוה יותר מאשר של מעצבים גרפיים שכירים על פי רוב. יש יוצאים מן הכלל כי שאתה מעצב גרפי אתה יכול לעבוד כעצמאי ולפתוח סטודיו משל עצמך, לעומת זאת שאתה מהנדס תוכנה אתה יכול לשבת בבית ולכתוב תוכנת סטארט-אפ..

היי !! תודה .. אם למישהו יש

עוד דיעות - ותשובה לשאלה שfighter21 לא ענה עליה אני אשמח לשמוע...

למעלה