מס' שאלות דחופות

nemesh1967

New member
מס' שאלות דחופות

אני בת 37, שמנמונת, 163. לאחרונה בעקבות כאבים שיש לי במפרק הירך הימני, מפרקי כפות הרגליים (כולל נפיחות לעיתים) ובגב התחתון חשבתי שאולי יש קשר לרמת צפיפות העצם(בדיעבד אני יודעת שלא אמור בהכרח להיות קשר) והלכתי מיוזמתי לעשות בדיקת צפיפות עצם. למרות שאני לא נמצאת בשום קבוצת סיכון (לא מעשנת, כמעט ולא שותה אלכוהול, לא שותה קפאין, לא רזה, מקבלת מחזור סדיר, חשופה לשמש וכו...) הממצאים היו שיש לי אוסטאופניה. כדי לברר ממה נובעת האוסטאופניה הפנו אותי לבדיקות סידן בדם / שתן ובדיקת פעילות בלוטת התריס. פעילות הבלוטה יצאה תקינה. רמת הסידן בדם גם כן תקינה ואילו רמת הסידן בשתן (בבדיקה לאחר איסוף שתן 24 שעות) נמוכה מהגבול התחתון . על מה מעידות תוצאות האלה. האם כדאי לי לעשות בדיקות לאבחון דלקת פרקים?

nemesh1967

New member
ועוד שאלת המשך

האם רמה נמוכה מהנורמלי של סידן בשתן יכולה להעיד על ריכוזי סידן במפרקים (הסתידות/ דלקת פרקים) ?

כאבי מפרקים וצפיפות עצם

אכן אין קשר בין צפיפות העצם הנמוכה לבין כאבי המפרקים - אם הכאבים משמעותית הם דורשים ברור אצל ראומטולוג על מנת לעמוד על טיבם לגבי צפיפות העצם הנמוכה, מסת העצם תלויה מאד בגורמים קדומים כמו למשל תזונה בילדות וכוי ולמרות שאת לא משתייכת לקבוצת סיכון מוגדרת , תתכן מסת עצם מעט נמוכה- הרמה הנמוכה של CA בשתן מצביעה אולי על רמת ספיגה נמוכה של הסידן במעי - רצוי במקיל לבדוק רמות של ויטמין D- את כנראה זקוקה לתוספת של סידן- לגבי טיפול נוסף, זה תלוי בחומרת האוסטאופניה

למעלה