מס רכישה לזכאים, דחוף!

• פותח הנושא ede1
  • פורסם בתאריך

ede1

New member
מס רכישה לזכאים, דחוף!

האם זכאים לא משלמים מדריגה ראשונה של 0.5%? עו"ד שלנו נתן לנו שובר לתשלום עד 17/08/04, אבל התקשר ואמר שההנחה בוטלה ונתן שובר חדש שסכום שלו כמובן גבוה יותר. האם זה נכון? איפה ניתן לבדוק את זה?

שיר ורד

New member
מי זכאי?

מה נקרא אצלך זכאים? זכאי בבית המשפט? זכאי חוק השבות? תבדקי באתר מס הכנסה (ראי קישור) תבחרי במיסוי מקרקעין, מסר רכישה , הזכאים ....

ede1

New member
זכאי משרד השיכון ולא מצאתי מידע

באתר של מקרקעין

שיר ורד

New member
אין הנחות מס לזכאי משרד השיכון

גם לא היו בעבר. הנחות המס ניתנות רק לנכים, משפחות שכולות ועולים חדשים. כדאי להזכיר שמדרגת המס הנמוכה (0.5%) , לא ניתנת למי שבבעלותם שתי דירות.

isaacf

New member
הנחה מס רכישה

זכאי משרד השיכון שרכשו דירה ראשונה באיזור פיתוח היו פטורים מתשלום מס רכישה ( לא ידוע תאריך הביטול). אני אישית קיבלתי את הפטור בשנת 1982כאשר רכשתי דירה ראשונה בערד.

שיר ורד

New member
סליחה טעיתי

היתה אכן הנחת מס לזכאי משרד השיכון , מנובמבר 2001 ועד דצמבר 2003. ראי הודעה מצורפת

שיר ורד

New member
עדכון נוסף

בעדכון המצורף אפשר לראות שההנחה הנ"ל אכן בוטלה בינואר 2004. כל העדכונים נמצאים באתר מס הכנסה באינטרנט, בגלל מגבלות האתר, לא ניתן להעביר קישורים ולכן נאלצתי להעתיק את ההודעות.

ede1

New member
אז לא ברור לי בקשר לזכאי משרד

השיכון...האם כתוב שבוטל? אני לא כל כך מבינה .....

שיר ורד

New member
אכן

היה מבצע לעידוד ענף הנדל"ן במשך כשנתיים במסגרתו הונמכו קצת שעורי מס הרכישה במדרגות השונות, כולל ההנחה לזכאי משרד השיכון. המבצע הסתיים ומאז אין הנחות , עד למבצע הבא.

למעלה