מס על שכר דירה

גידי555

New member
מס על שכר דירה

האם חישוב המס על השכרת דירה הוא שנתי ?
הפטור ממס עומד על 5030 שקלים לחודש שזה כ60000 שקלים לשנה.
כלומר אם השכרתי רק חלק מהשנה כ 5 חודשים , למשל בשכר דירה של כ 7000 ₪ בחודש . בחישוב שנתי הכנסתי מהשכרה היתה 35,000 שקלים בלבד, האם אני פטור מתשלום המס ? אל עף שבחודשים שהשכרתי עברתי את התקרה ?
תודה

למיטב ידיעתי המס הוא חודשי ולא שנתי

כך שאם יש לך שכ"ד העולה על תקרת הפטור בחודשים מסויימים ואתה מעוניין במסלול דיווח של פטור,הרי לגבי אותם חודשים תקרת הפטור שלך תונמך בגובה החריגה.
לכן באותם 5 החודשים של דמי שכירות של 7,000שח ,תקרת הפטור שלך תהיה 3,000שח ולא 5,000 שח.
מכאן כי תצטרך לשלם מס הכנסה על 4,000 שח האלה כל חודש במשך 5 החודשים המדוברים.(ההפרש בין דמי השכירות7,000שח לתיקרת הפטור החדשה המונמכת 3,000 שח).
שים לב שחוקי המס על השכרת דירות השתנו.אם בעבר יכולת לבחור מסלולי מס שונים לדירות אותן אתה משכיר,האחת בפטור מלא השניה ב 10% מס וכדומה,היום אדם המשכיר יותר מדירה אחת ובוחר לדוגמא במסלולי הפטור לאחת ו=10% לשניה בפועל לגבי הדירה של הפטור המלא יאלץ לקזז ולהנמיך את תיקרת הפטור בשל כך שהדירה לפי 10% מס נכנסת !!!! לצורך חישוב תיקרת הפטור של הדירה הפטורה ומנמיכה את גובה התיקרה של הדירה המדווחת בפטור מלא.
ממליץ להעזר בלשכות הדרכה של מס הכנסה והכי חשוב לקרוא את הסעיפים הרלוונטים בחוברת דע את זכויותיך וחובותיך מטעם רשות המיסים ,חוברת היוצאת כל שנה בגין שנת המס הקודמת.
מצרף לינק.שם גם תוכל לבדוק שאני לא טועה בכך שכתבתי כי החישוב לתיקרת מס בסלול פטור הוא חודשי.כתבתי מהזיכרון אך אני משוכנע בנכונות המידע שמסרתי.
https://taxes.gov.il/INCOMETAX/Pages/TaxesIncomeTaxDaZ.aspx

למעלה