מס על רווח הון

מס על רווח הון

שלום. חודש שעבר הורידו לי מס רווח הון בבורסה, כמובן, בסביבבות כ 3,000 ש"ח. שאותם הם מיד הורידו מחשבוני. חודש זה הם צריכים להחזיר לי, את הכסף הזה, וטרם קיבלתי את הכסף. מה קורה???

isaacf

New member
תבררי בבנק

למה הורידו בטעות, מכרת נייר ערך ברווח של 30000 ש"ח לכן במידה של טעות צריכה לפנות לבנק , הרווחת 30000 ש"ח המס כחוק בלא יוחזר.

נראה שישבהבנה של הבעיה.

קודם כל הרווחתי אם כבר אולי איזה 20,000. ועל זה יש מס של 15% וכך יצא כ 3,000 נאמר. עכשיו, לאחר מכן, כאשר היו צריכים להחזיר לי את הכסף, מחמת הפסד. הכסף לא הוחזר.... לפחות את מה שלקחו שיחזירו... לא ככה???

isaacf

New member
קיזוז הפסדים

כעיקרון במידה שיש רווח הון ומצד שני הפסד הון במשך שנת המס עליך לקבל אישור מהבנק על פעילות בשור ההון טופס 867 א ולהגיש דוח שנתי למס הכנסה בטופס1301 ונספח 1322 ( לא ניתןבטופס 135 לשכירים כיוון שב 135 אין מקום לציון רווחי הון) במידה שהרווח או הפסד הון היו באותו בשנת 2004 הגשת הדו"ח הוא 2005 לאחר הפקת טופס 867 א על ידי הבנק. ניתן אולי לקצר את תהליך ההחזר במידה שתפני לבנק פקיד השקעות הפעולה לא מבוצעת אוטומתית

טופס 867

האם הוא יוצא רק לאחר שנה כל ההפסד והרווח היו השנה. האם ניתן לזרז את קבלת טופס 867? ואיך מזרזים את זה? כפי שכתבת בהודעתך, לא ממש ברור. בתודה מראש ה נ ב ו כ ה

שיר ורד

New member
867 יוצא רק בתום שנת המס

זהו דו"ח מסכם שנתי. תפני לפקידים בבנק ותבררי מדוע אינך מקבל החזר מס בגין ההפסד.

לשיר ורד

כלומר לפי דעתך אני כן צריכה לקבל החזר גם בלי כל הסיפור? של טופס 867?

שיר ורד

New member
לאחר עיון בחוזרים של מס הכנסה

(החוזרים נמצאים באתר מס הכנסה תחת הסעיף רפורמה במס הכנסה ומתחתיו תקנות צווים וחקיקה ,לא הצלחתי בשלב זה לייצא קישור לקבצים) עולה: הבנק רשאי לקזז הפסדים מול רוחים רק אם מתקיימים כל התנאים הבאים: ההפסד והרוח היו באותה שנת מס. ההפסד קדם לרוח , או ההפסד היה באותו חודש קלנדרי בו היה הרוח. אילו המכירה בהפסד היתה ברוח במקום בהפסד היה חיוב תשלום מס בגינה. על פי התנאי השני. אם מכרת מניות בינואר ברוח ומכרת מניות אחרות בפברואר בהפסד , הבנק לא רשאי לקזז את ההפסד מול הרוח. כדי לקזז את ההפסד צריך להמתין לסיום שנת המס. הבנק אמור להנפיק לך אישור 867 עד ל 20 במרס בשנה הבאה ואת מצרפת אותו לדו"ח השנתי ומקבלת את ההחזר מספר חודשים (חצי שנה ויותר) לאחר הגשת הדו"ח בתוספת ריבית והצמדה מסוף שנת המס בלבד. אם הסידור לא מוצא חן בעינייך את מוזמנת להתלונן לפני: שר האוצר, נציב מס הכנסה, ועדת הכספים של הכנסת ולקבול על העיוות שבהוראה.

isaacf

New member
לנבוכה

לא ניתן לזרז קבלת טופס 867 , ( הבנקים במקום להנפיק את האישור ב 2004-3-31 לשנת 2003 הנפיקו אותו חודשיים לאחר הזמן. בכל מקרה זירוז הטופס לא רלוונטי מאחר שאת צריכה גם טופס 106 ריכז שכר אצל מעבידך(במידה שאת שכירה) מאחר שטופס 867 הוא ריכוז שנתי מ 1 ינואר עד 31 לצמבר אותה שנה. ההדרך היחידה לזרז את העיניין זה תלוי בבנק שאת מנהלת את החשבון ולבקש לבצע את הפעולה היום ( בדרך זאת את חוסכת את כאב הראש למלא דו"ח שנתי וכמובן את ההוצאה הכספית להגשת הדו"ח השנתי)

...

עם האטימות שלהם, של \עובדי אילנות בטוחה, לא נראה לי שאני יכולה לקבל את הטופס הזה אם אני מבקשת אותו היום... אגב אני לא שכירה,, כך שאין לי טופס 106, וגם לא עצמאית.

שיר ורד

New member
אופס ,תזהרי.

אם כל הכנסתויך (או רובן) באות מהשקעה בניירות ערך, עשוי מס הכנסה להגדיר את עיסוקך מסחר בניירות ערך ולגבות עליהן מס שולי.ואז תחויבי גם בביטוח לאומי ומס בריאות. מצד שני, אם זו תהיה ההגדרה, והרוח שלך יהיה נמוך, זה עוד יכול להשתלם לך, כי תוכלי לנצל גם את מדרגת המס של 10% ונקודות הזיכוי המגיעות לך. בכל מקרה, הקביעה של מס הכנסה מתבססת על מספר שיקולים בלתי תלויים, כמו כמות התנועות, מימון באשראי ועוד.

למעלה