מס ארגון

מצב
הנושא נעול.

dekel2004

New member
מס ארגון

מס ארגון
עבדתי בחברת כח אדם למשך חודשיים ובחודשיים ירד לי סכום כסף תחת סעיף: תשלומי רשות - מס ארגון. מה זה מס ארגון? ומה המשמעות של תשלומי רשות? הבחירה בידי? תודה.

תשלומי רשות

מס ארגון
עבדתי בחברת כח אדם למשך חודשיים ובחודשיים ירד לי סכום כסף תחת סעיף: תשלומי רשות - מס ארגון. מה זה מס ארגון? ומה המשמעות של תשלומי רשות? הבחירה בידי? תודה.
תשלומי רשות
הם כל ניכויי השכר שאינם ניכויי חובה. מס ארגון הוא תשלום להסתדרות למי שחבר בה. אם אינך חבר אתה יכול לדרוש גם הפסקת הניכוי וגם החזר.

yuga

New member
דמי חבר ברשויות המקומיות

תשלומי רשות
הם כל ניכויי השכר שאינם ניכויי חובה. מס ארגון הוא תשלום להסתדרות למי שחבר בה. אם אינך חבר אתה יכול לדרוש גם הפסקת הניכוי וגם החזר.
דמי חבר ברשויות המקומיות
אני עובדת של רשות מקומית וכששאלתי מדוע מורידים לי דמי חבר, נאמר לי שזהו תשלום חובה להסתדרות. האם הדבר נכון?

אי אפשר לחיי אותך

דמי חבר ברשויות המקומיות
אני עובדת של רשות מקומית וכששאלתי מדוע מורידים לי דמי חבר, נאמר לי שזהו תשלום חובה להסתדרות. האם הדבר נכון?
אי אפשר לחיי אותך
להיות חברה אם אינך רוצה בכך, זה נוגד את חוק יסוד: כבוד האדם וחרותו המגן גם על קניינו של אדם.

שיר ורד

New member
הערה

תשלומי רשות
הערה
על פי החוק מעסיק שחתם הסכם קיבוצי מפעלי עם אחת מהסתדרויות העובדים (כללית או לאומית) מחויב לגבות משכרו של עובד שאיננו חבר הסתדרות מס ארגון לטובת הארגון שבו חברים רוב העובדים בחברה, יש לשים לב שבמקרה כזה, אחוזי ההפרשה נמוכים יותר מאשר לגבי עובד שהוא חבר הסתדרות.

yuga

New member
מיסי ארגון ממספר מקומות עבודה

הערה
על פי החוק מעסיק שחתם הסכם קיבוצי מפעלי עם אחת מהסתדרויות העובדים (כללית או לאומית) מחויב לגבות משכרו של עובד שאיננו חבר הסתדרות מס ארגון לטובת הארגון שבו חברים רוב העובדים בחברה, יש לשים לב שבמקרה כזה, אחוזי ההפרשה נמוכים יותר מאשר לגבי עובד שהוא חבר הסתדרות.
אני עובדת בעוד שני מקומות עבודה שגם בהם מורידים לי מיסי ארגון. האם אני יכולה לבקש ביטול הגבייה מהעבודה ברשות? מה עשויות להיות ההשלכות במידה ולא אהיה חברת הסתדרות דרך הרשות המקומית?

שיר ורד

New member
חברות בהסתדרות היא כללית

אני עובדת בעוד שני מקומות עבודה שגם בהם מורידים לי מיסי ארגון. האם אני יכולה לבקש ביטול הגבייה מהעבודה ברשות? מה עשויות להיות ההשלכות במידה ולא אהיה חברת הסתדרות דרך הרשות המקומית?
חברות בהסתדרות היא כללית
ואיננה קשורה במקום עבודתך, אם את חברת הסתדרות חלה על מעסיקים מסוימים חובה לגבות משכרך תשלומים לארגון בו את חבירה, זכותך לבטל את חברותך ואז, יגבו ממך תשלום מופחת (אך לא יהיו לך זכויות המגיעות לחברי הסתדרות, כולל יעוץ משפטי וכדומה). דמי החבר להסתדרות מוגבלים בתקרה (למיטב ידיעתי) במידה והתשלומים הנגבים מכל מקומות העבודה עולים על התקרה, עלייך לפנות להסתדרות ולהסדיר קבלת החזר, אני לא מכיר את הנוהלים בנושא, בעיה דומה קיימת במס הכנסה וביטוח לאומי ושם ישנם הסדרים של תיאום מס לפתרון הבעיה.

dekel2004

New member
תשלומי חובה..

תשלומי רשות
תשלומי חובה..
דיברתי עם חברת כוח האדם, ותשובתם די דומה לתשובת שיר. הם אומרים שזה מכורח החוק, והם חייבים לגבות את "תשלומי הרשות" הללו...

שיר ורד

New member
זה היה ההשג הגדול של שר הבטחון

תשלומי חובה..
דיברתי עם חברת כוח האדם, ותשובתם די דומה לתשובת שיר. הם אומרים שזה מכורח החוק, והם חייבים לגבות את "תשלומי הרשות" הללו...
בתפקידו הקודם כיו"ר ההסתדרות וחבר כנסת בהעברת חוק חברות כח אדם, שלמעשה אילץ את החברות לחתום על הסכמים קבוציים עם ההסתדרות (אחרת היה עליהם לתת תנאים טובים יותר לעובדיהן) ולגבות מהעובדים תשלום לטובת הארגון אותו ניהל עמיר פרץ.

במילים אחרות

בתפקידו הקודם כיו"ר ההסתדרות וחבר כנסת בהעברת חוק חברות כח אדם, שלמעשה אילץ את החברות לחתום על הסכמים קבוציים עם ההסתדרות (אחרת היה עליהם לתת תנאים טובים יותר לעובדיהן) ולגבות מהעובדים תשלום לטובת הארגון אותו ניהל עמיר פרץ.
במילים אחרות
אפשר להגיד שההסתדרות גובה כספים מהפועלים ובתמורה לא לוחצת על מעבידיהם לתת להם תנאי עבודה טובים יותר. נציג פועלים אותנטי. אם זה לא היה עצוב כל כך הייתי אומר שטוב שהוא שר ביטחון ולא יו"ר ההסתדרות, אבל אני לא אגיד , בכל זאת מדובר בפיקוח נפש.

מצב
הנושא נעול.
למעלה