מס אנשי צוות בגן?

south1

New member
מס אנשי צוות בגן?

שלום לכן. רשמתי את ההודעה גם בפורום גננות, אבל אולי תוכלו גם אתם לעזור לי. הילד שלי כבן שלוש ואמור ללכת לגן פרטי בשנה הבאה. כשביקרנו שם בשנה שעברה היו במקום בכל עת 2 גננות. עכשיו גילינו שעומדת להיות במקום רק גננת אחת, שתתוגבר כל יום למשך שעה אחת של העשרה.(רק כדי להדגיש- איש צוות אחד!!) קבוצת הילדים כוללת כ 13 ילים בגילאים 3-6 השאלה שלי היא האם זה הגיוני שיש רק איש צוות אחד במשך היום על קבוצה כזו של ילדים? וחוץ מזה- האם תוכלו לומר לי האם יש חוק בנושא ואם כן איפה אפשר לעיין בו? תודה רבה לכן

irisgh

New member
זה מספר סביר,

2 אנשי צוות זה יותר טוב, אבל גם איש צוות אחד על 13 ילדים בני 3-6, שאני מעריכה שרובם ככולם גמולים, זה בסדר. אם היית אומרת שמדובר על בני 2-3 זה לא היה מספיק, כי בגיל שנתיים הילדים הם פעוטות ממש, ורובם עדיין לא גמולים. בגילאי 3-6, זה כבר סיפור אחר. בגן עירוני הרי ישנם 35 ילדים על 2-3 אנשי צוות, לפעמים רק 2. ואת מדברת על גילאי גן עירוני - מטרום טרום ועד חובה. יתכן שיש לך מחשבות שניות על הגן, ושרצית 2 גננות, ואולי יש מקום אחר שיותר מתאים בעינייך. אבל ברוב הגנים הפרטיים זה לוקח בערך עד גיל 4 וזהו. למה זה השתנה משנה שעברה?

ב נ ה

New member
לדעתי זה מעט מדי

ולו רק מהסיבה שאם חלילה קורה משהו היא לא יכולה לעזוב את הגן(לפנות חלילה לקופח לדוגמא).אני הייתי מוטרדת....היא תעשה הכל?תנקה ,תהייה הגננת והסייעת?מעט בעייתילדעתי

אפרתש

New member
לא, בעיני זה לא הגיוני

בת הארבע שלי היתה בגן שבו היו 14 ילדים בני 4 עד חמש וחצי, עם לפחות שני אנשים צוות בכל השעות. לפעמים גם שלושה. ובהחלט היה בזה צורך. חלק מהילדים יוצאים לחצר וחלק נשארים בגן - לא הייתי רוצה שתהיה קבוצת ילדים נטולת איש צוות. קורה (תדיר) שלילד או שניים יש איזה קשיים וגננת אחת צריכה ללכת איתו רגע הצידה כדי להרגיע, לחבק (או לנזוף). מה קורה בקבלת הילדים בבוקר? גננת אחת יכולה לחבק 13 ילדים? מה בזמן הארוחות? 13 ילדים מחכים שגננת אחת תחלק את האוכל לכולם? וילד אחד בדיוק זקוק לגננת - 12 ילדים יושבים ומחכים לה ליד השולחן? ילד מתקשה בשירותים (בגיל הזה ילדים עדיין צריכים שינגבו להם, וילדים רבים עדיין מתקשים בהסרת ולבישת הבגדים, בעיקר בחורף), ואז הגננת האחת עם הילד בשירותים - ושאר הילדים ללא השגחה. אני אלופה בלחשוב על כל התקלות שעלולות לקרות בגן ...

snty

New member
לא נשמע טוב../images/Emo5.gif

מה קורה אם חלילה אחד הילדים נפצע וזקוק לטיפול האם היא משאירה את שאר הקבוצה לבד? מה קורה כאשר הגננת צריכה ל ירותים? מה קורה אם היא מדברת בטלפון? אצלינו בגן אמנם יהיו 32 ילדים עם גננת וסיעת אבל אין מצב שהילדים יהיו ללא השגחה.

agur

New member
אם אני זוכרת נכון

בגן שבו יש ילדים מעל גיל 3 צריך להיות אישת צוות אחד על כל 10 ילדים, כך שבגן שאת מתאר יש בעיה. אני אנסה למצוא תשובה שקיבלתי בעבר בפורום אחר.

south1

New member
תודה ועדכון

קודם כל -לכל העונים- עזרתם לי מאוד ועל כך התודה. חוץ מזה אירגנתי כמה הורים ודיברנו עם הגן- הגן אכן יוסיף עוד איש צוות שיהיה עם הילדים באופן קבוע.

צימעס

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד

זה מצוין שהורים דואגים באופן מעשי למה שקורה עם הילדים בגן.

למעלה