מס׳ שאלות דחופות

הגר181

New member
מס׳ שאלות דחופות

שלום לכולם.
בתי בת שנה ו-11 חודשים. חולת אפילפסיה ומטופלת בדפלפט.
הפרכוסים שלה לא נפסקים מעצמם אלא רק לאחר התערבות תרופתית (מידאזולם).
1) האם פרכוס שנמשך פרק זמן ארוך (נניח יותר משעה) יכול לגרום לנזק מוחי?
2) לא קיים בשוק (בארץ או בחו״ל) מכשיר שמרתיע בפני פרכוס? רוב הפרכוסים שלה מתחילים באמצע הלילה ותמיד אני מוצאת אותה מפרכסת במקרה... לא נראה לי הגיוני שלא קיים מכשיר כזה...

תודה לעונים

googit

New member
הרבה אני לא יכולה לעזור אבל...

את צריכה לברר לגבי דברים להם את זכאית כאמא לילדה שאינה מסוגלת לטפל בעצמה מכיוון שהיא תלויה בך, מהם הדברים להם את זכאית (מטפלת לילה, שעות בעזרה בבית ואת תוכלי לנוח לקראת לילה)
בנוסף, אם את בעניין בע"ח קיים עניין של כלבים התומכים בחולי אפילפסיה שלרוב מתריעים לפני התקפים, צריך לברר דרך אי"ל/ אנשים העוסקים בטיפול בכלבים כיצד משיגים דבר כזה ומהן הפרוצדורה לקבלת דבר כזה.

מקווה שהצלחתי קצת לסייע.

googit

הגר181

New member
הצלחת לסייע המון!

יש פה מישהו מאייל שיודע להסביר לי על הכלבים האלו??

שלום איני יודעת מה הנהלים בארץ

מצאתי לך מישהו שתרגם לעברית מחקר בנושא כלבי זיהוי להתקפי אפילפסיה.

בארה"ב הנושא מאוד נפוץ, ומכשירים לא מעט כלבים כאלה, אולם אני יודעת שנושא מאוד יקר עלות הכשרה של כזה כלב עומדת על 25,000 דולר לכלב.

להערכתי הנושא פחות מפותח בארץ לצערי, אך במקרה וילד מפרכס מעל לשעה זה נוראי

מדובר בנזק מוחי משוואה.

הסיבה שאני יודעת, זה משום שכאן, היכן שאני גרה, בקהילה היתה ילדונת חמודה שחוותה התקפים בלילה והאם ישנה איתה, הקהילה החליטה לגייס כסף בשביל כלב בשביל הילדה - 25,000 דולר להכשיר כלב להטיס את המשפחה להכשרה.

מקווה שמישהו מאייל יוכל לומר מה הנהלים כאן או בביטוח לאומי.

דני11612

New member
לחצן מצוקה

לא יודע אם צפית בכלבוטק בקשר לנותני שרותי רפואה. אבל זה היה מזעזע. אין רופאים ונותנים מרשמים בפקס!!! אם אמבולנס מ.ד.א. יפנה, זה לא יעלה כסף ויותר יעיל.

אפילרט

הי הגר ,
יש סדין שפיתח פרופ' אורי קריימר שנקרא אפילרט . הוא מתריע דקות בודדות מתחילת ההתקף . ניתן לרכוש אותו באופן עצמאי .
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3091893,00.html
יש כאן מעט מידע עליו ונסי דרך האינטרנט לברר היכן אפשר לרוכשו .
בהצלחה רבה ,

למעלה