מסתכל למעלה..

ליאת03

New member
מסתכל למעלה..

שלום לכולם, ביקרה אצלי היום חברה והסבה את תשומת ליבי לכך שבני מסתכל הרבה למעלה ולצד מסוים (ימין). היא אמרה כי אותה שלחו לבדיקות במקרה דומה. בני בן חודשיים וחצי, חודש - מתוקן (נולד מוקדם בשבוע 34), יוצר קשר עין ומחייך באופן מכוון, הייתה לו העדפה לצד שמאל בשכיבה אך נראה כי עברה, מזיז את ראשו מצד לצד על הבטן אך עדיין לא מרים לגמרי. בני עבר בדיקת שמיעה, ראיה ומעקב התפתחות רגיל פגים. עקב היותו פג אנחנו מופנים גם לבדיקה נוירולוגית בעוד כחודש ימים. האם יש צורך בבדיקות נוספות? מה החשש לכך שהוא מסתכל הרבה למעלה?? אשמח לתגובותיכם תודה, וחג שמח, ליאת

ענתPT

New member
שאלת הבהרה

לא הבנתי משאלתך האם מסתכל לדבר מסויים או שמבטו "נתקע" למעלה ולכיוון ימין? מתי מחזיר את מבטו למרכז ובעקבות מה- קול,מגע, מראה? ענת ל. פיזיותרפיסטית התפתחותית.

ליאת03

New member
תשובה

לא נראה שמסתכל לדבר מסוים.. מחזיר את המבט לפעמים לבד, או ע"י שאר הדברים שציינת - קול, מגע או מראה.. תודה!

ענתPT

New member
מעקב והתייעצות

שלום. נראה לי נכון יותר להתייעץ עם רופא משפחה. תאורך יכול לפעמים להיות סימן נוירולוי שמאפיין הרבה תינוקות פגים. רופא משפחה/הנויירולוג יוכל לאבחן אם כך הדבר. כדי לעקוב אחר התדירות- מתי ביום כמה פעמים ביום ולכמה זמן כל פעם בכדי שתוכלו לאפיין לרופא את הסטת המבט בדיוק המירבי. חג שמח ענת ל. פיזיוטרפיסטית התפתחותית.

ליאת03

New member
תודה...

עכשיו אני קצת מודאגת... :( נעקוב, ונפנה להתייעצות..

ליאת03

New member
הערה ושאלה נוספת..

הפעם מבעלי שראה את השרשור.. הילד לא מביט למעלה, אלא מטה את ראשו לאחור, לפעמים מסתכל על האור (וכשמזיזים אותו, עוקב אחריו), ולפעמים סתם בוהה בקיר. דבר נוסף, כשמחזיקים את הילד בידיים, הוא אוהב להישען עם פלג גוף עליון אחורה, עד לזווית של 45 מההורה. ממה אנחנו צריכים לחשוש? תודה, וחג שמח.

קצת הרגעה

אם אני מליחה להבין נכון את הזוית של ההחזקה נראה לי שמדובר על חוסר שליטה ביציבה וכתוצאה ממנה "נפילה" לאחור. מצב זה אמור להשתפר עם התחזקות השרירים האחראיים על יציבה. לגבי המבט: אצל תינוקות צעירים יש קושי בשכיבה על הגב עם מבט מופנה למעלה לתקרה ויש נטייה להסב את הראש לכיוון היד הישרה כמו מעיין תנועה של סייף. בדרך כלל אם ניישר את היד השנייה נוכל לראות מבט לכוון השני. בכל מקרה מכיוון שקשה להבין דרך האינטרנט על מה מדובר צודקת ענת בהמלצה להיוועץ ברופא שלכם ולקבל ממנו חוות דעת מדוייקת יותר אבל אנא בינתיים לחזור ולנשום .

ענתPT

New member
סליחה אם הדאגתי...

הקשטה לאחור נפוצה מאוד אצל פגים וצודקת ענת ששליטת ראש חלשה משפיעה גם על תנועות העיניים והמבט. בכל מקרה ממליצה לעקוב ולהתייעץ. חג שמח ענת ל. פיזיותרפיסטית התפתחותית

רעיגאני

New member
ענת אני לא יודעת אם אצלנו

זה אותו דבר, אנסה לתאר כי קצת נלחצתי מהשרשור: שירי שלי בת ארבעה וחצי חודשים נולדה בשבוע 40+ בלידת ואקום. גם היא, כשהיא שוכבת על הגב נוהגת להתסכל עם העיניים למעלה ולדחוף את הראש אחורה תוך הקשתה של הצוואר כאילו מאחוריה מתרחשים הדברים המעניינים שקורים. האם זה מדאיג נוירולוגית? היא גם דוחפת את עצמה ומתקדמת כאילו בזחילה על הגב אחורה... אני צריכה לדאוג מכל אלו? לבדוק? אני מוטרדת

נעמיNUN

New member
לפי תאורך אין סיבה לדאגה

נסי להרבות בשכיבת צד עם גירוי מקדימה בגובה כתפיים-עיניים, כך גם בשכיבת בטן. ולהמעיט בשכיבת גב. נעמי

למעלה