בואי ואומר לך דבר מה רולי
ראי, כשהגעתי לצורן, הגעתי בין הראשונים באוגוסט 94. לכולנו, לכל מי שהגיע לצורן אז היה חלום ורוד בעיניים, לראות ירוק, לחוות שקט ובטחון, להעניק לילדים שלנו מקום מבטחים לצמוח בו וחדוות היצירה היתה גדולה. צורן היתה תחת כנפייה של מועצת לב השרון, חלפה תקופה די קצרה יחסית ובמהלכה יצאו קריאות לנטוש את לב השרון ולגרום למועצה עצמאית מאחר ואנחנו (צורן) ישוב עירוני ואנשי לב השרון הכפריים אינם מבינים את הצרכים שלנו העירוניים. מודה ומתוודה שגם אני הייתי בין אלו שהאמינו שפרוק החבילה הזו הוא מעשה נכון. בתום תקופה שבה הפעלנו את כל מי שרק אפשר הוחלט להקים מועצה עצמאית לצורן ומונתה ועדה קרואה בראשותו של אגסי שהיה עד כמה שזכור לי איש משרד הפנים - בקיצור המינוי הזה היה קאטסטרופאלי מבחינת צורן לעניות דעתי ובנוסף אם קודם היו בישוב מינויים של החבר של החבר שלי ולא צריך פרוטקציה אבל זה היה רק מפה לאוזן הרי שכעת זה בכלל הפך להיות די על השולחן, שלא לדבר על כך שעד כמה שזכור לי לאותו אגסי זה היה אמור להיות התפקיד האחרון שלו לפני יציאה לפנסיה וכך הפסדנו עד כמה שאני זוכרת את האפשרות הראשונה לרכישת שני המגרשים הריקים בינתיים שנמצאים במרכז האחד הוא זה שנמצאים בו בתי הכנסת והשני הוא המגרש שמולו. אגסי והשחיתות לדעתי האישית כמובן כבר היו בדרכם החוצה והתחלנו במערכת בחירות בתוך הישוב ולצערנו כי רב האיש שנבחר להיות יו"ר מועצה היה יוסי מלכה ושותפיו כמו צ'וך ועוד וכן גם מיקי אקרמן היה בין אותה חבורה שתמכה ביוסי מלכה. האם נדמה לך שבתקופה של יוסי מלכה הדברים התנהלו כשורה - ובכן לא בדיוק וזאת כמובן על פי דעתי האישית ועל סמך דברים שאני חוויתי אישית באותה תקופה. כך או כך, מיקי הבין שיוסי הוא לא טלית שכולה תכלת ופרש מתמיכתו את יוסי מלכה כאן בנוסף לכל אכלנו אותה היטב - אנשי צורן בכך שיוסי מלכה לא הזיז את קצה קצה השפיץ של זרת כף ידו בכדי לנסות ולמנוע את האיחוד הזה בטענה מטופשת שהושמעה כלפי התושבים שאין סיכוי שאפשר יהיה להצליח בזה ובסופו של דבר הרי ידוע לכולם שהיו מועצות רבות שנלחמו על האפשרות להשאר עצמאיות ואכן הן נשארו ואנו חברנו לקדימה כשהריחוק בין שני הישובים גדול יותר מהקרוב. משעמדו בחירות בפתח והפעם בחירות לשני הישובים גם יחד כישוב אחד, עמדו שני אנשים האחד מול השני - יוסי וגולברי. מאחר ואת הצרה הזו ששמה יוסי מלכה כבר כולנו הכרנו או מרביתנו כמובן על פי דעתי האישית, הרי שמרבית האנשים העדיפו לבחור במשהו חדש שעשה רושם נחמד ובעל קשרים בעולם הפוליטי ושמו גולברי תושב קדימה. בואי ונאמר שדי סמוך לבחירתו של גולברי ולמרות שהוא איש מאוד נחמד (מחוץ לנושאי המועצה) הרי שהבנו גם הפעם אכלנו אותה הן קדימה והן צורן ואולי צורן קצת יותר מאשר קדימה מכיוון שצורן הוזנחה לחלוטין תרתי משמע. בחודש אוגוסט האחרון עזבתי את צורן ועברתי צפונה אך עדיין משום מה היישוב הזה שאליו הגעתי ובשלו הבת שלי שרה יחד עם ילדים אחרים את הפזמון: "לאנטנה שלי שלוש פינות, שלוש פינות לאנטנה שלי, לולא היו לה שלוש פינות לא היה לי גידול סרטני" - זה היה השיר של ילדי צורן ואולי רק של ילדי המחזור של דורון בתי מאחר ובת כיתתם נפטרה מסרטן כשהם היו בכתה ג' או ד' כבר אינני זוכרת. בכל מקרה הבת שלי עדיין קוראת לעצמה "צורנית גאה" ואני עדיין אוהבת את צורן מאוד מאוד. אך אם נחזור לענייננו. רשימת יחד שאני מכירה את כל אנשיה פסולה בעיני לפחות בגלל שני אנשים. הראשון הוא צ'וך שלדעתי האישית מעולם לא תרם ולא כלום לצורן חוץ מאשר להראות רציני ועסוק. הפסילה השניה או יותר נכון האי הבנה של אי זה יכול להיות זה גיל ברקאי שבכל הודעה שלו כותב שהוא תומך בגולברי - ציטוט: גיל ברקאי, מס' 5 ב"יחד בתנופה" תומך ביצחק גולברי לראשות המועצה" מאחר וגיל יודע בוודאות שגולברי לא טוב ל"קדימה צורן" או "צורן קדימה" הרי שכאשר הוא יוצא בכזו כרזה הרי שמבחינתי משהו כאן אומר דרשני ומאוד לא ברור. דרך אגב את כל שאר חברי "יחד בתנופה" אני מאוד מחבבת. אינני מכירה אישית את המועמדים שמגיעים מקדימה וסביר להניח שהם אנשים טובים והאנשים שהם רצים איתם לבחירות הם אנשים טובים לא פחות. אך, אבל וברם.............. לאף אחד מהם אין נסיון מוניציפלי במועצה. בשלב זה של הישוב המאוחד חוסר נסיון שכזה מהווה מכשלה אחת גדולה שכן ל"צורן קדימה" אין יותר זמן בכדי ל"התגלש על הזקן שלה" הישוב הזה מבחינה חברתית כמו גם מבחינות אחרות נמצא על הקצה. כל נפילה כעת תהא הרבה יותר כואבת מנסיונות העבר ולכן ולפחות מבחינה ריאלית/לוגית/הגיונית האדם שיכול להוציא את הישוב המורחב מהבוץ הוא מיקי אקרמן. מיקי אינו שקרן וסביר להניח שמי שאומר שהוא שקרן - שקרן בעצמו - או אולי משקר לעצמו. מיקי כשאינו יכול לעשות משהו - אומר שהוא אינו יכול לעשות. כשהוא אינו יודע - הוא אומר שאינו יודע ושיבדוק וכך הלאה. אני אישית מאמינה למיקי אקרמן ומאמינה שהוא זה שיוציא את הישוב מהבוץ כמו שכתבתי לך ואינני חושבת לצערי כי מישהו אחר מהמועמדים יכול לעשות זאת כעת. אני כן מאמינה שאם הם יצטרפו למיקי בהובלת הישוב המורחב הרי שבעוד כארבע שנים בבחירות הבאות הם יוכלו להתמודד מול מיקי עם ידע ויכולת מוניציפליים גם כן מה עוד שסביר להניח שעגלת הישוב תהא בדרכה רחוק במישור מאותו קצה של פי פחת שעליו היא נמצאת כעת. מקווה שהצלחתי איך שהוא לסבר את אוזנך. ודרך אגב, היו אי אלו פעמים שאמרתי למיקי שאני חושבת שהוא טועה אבל עדיין לדעתי הוא הטוב מבין כולם נכון לימים אלו.