מסר

מסר

מודעות: בתהליך השגת המודעות ישנן עליות ומורדות. בעת המורדות יש נטיה לקבל "רגלים קרות" ולברוח מהתהליך. במציאות הקיימת, בה האמון ההדדי הינו מועט, קל לברוח מתהליכים ולהגיע למצב של ציפה - "לא פה ולא שם"... ובכך ההתקדמות נעצרת. מהות הקיום, כפי שנכתב רבות, הינה התקדמות, למידה, התפתחות. כשמגיע מצב של ירידה או עיכוב, "רגלים קרות" מעכבות אתכם במצב זה ומונעות התפתחות. רצוי לקבל את המצב הזה כזמני, לנצלו להתבוננות ולהמשיך הלאה. ההתבוננות - אם נעשית מתוך כוונה ולא מתוך "שקיטה על השמרים" - תורמת גם היא להתפתחות ובכך תחושת ה"ירידה" נפסקת מיד.
פחד: פחד הינו גורם משתק. הוא קיים כחלק מהיתכנויות בחיים במימד השלישי אך אינו מחוייב במציאות. אמונה ב"עצמי" מקדמת, הפחד משתק. "עצמי" אינו יכול לאכזב. האכזבה הינה רגש ארצי, אותה יש להתמיר להתפתחות, למידה מן העבר, הסתכלות קדימה. פן נוסף של פחד הינו ביטחון עצמי. "מה יחשבו עלי?" הינה שאלה שלא ניתן להימנע ממנה. עידן של ניכור מחדד ומחזק את השאלה - אך זהו אך ורק פן אחד שלו. מצדו השני של הניכור יש את האנונימיות, כך שלא משנה מה חושבים עליך, אתה אנונימי, זר. זה הצד החיובי, שעשוי למגר את הפחד - אם אתה אנונימי, מדוע שתינזק? מהו האינטרס להזיק לך? אחזו חזק - נסקו מעלה - התמירו את הפחד בביטחון עצמי וגלובלי - הקרינו כל טוב על הסביבה. סוף מסר.

תלוי - מכל סיטואציה אפשר להוציא

את הטוב ביותר או את הרע ביותר... אנונימיות מאפשרת מרחב פעולה. מעין פתיחת דף חדש. אינני חושבת שלהיות זר ואנונימי זה טוב, תחושת הניכור מעציבה. מצד שני, מדוע אנשים בוחרים בניקים שונים באינטרנט במקום להיזדהות בשמם המלא? אני חושבת שזה בא כדי לאפשר להם להתבטא, לחשוף, ללמוד מבלי לחשוש מ"מה יגידו" מכריהם.

ולמה לדעתך צריך לחשוש מלומר דעתך?

אם יש לך מה לומר, ואת רוצה להתבטא מדוע עלייך לחשוש? ואם את חוששת, האם זאת את שכותבת? זה עניין של מוכנות והתפתחות. ולמה אנשים מסתתרים בניקים ? אולי הם מסתתרים מעצמם... משום מה נדמה לי שאני מכירה אותך??? חיבוק של חג שמח, אריאלה

../images/Emo140.gif הי אריאלה

אני לא יודעת אם את זוכרת אותי - דגנית (או בשם המלא דגניתהררי). רק לאחרונה החלטתי לשנות את הניק. במקרה שלי, זה משום שאני מרגישה יותר נוח. זה לא מפני שאני חוששת מלומר את דעתי ולהתבטא. אין לי במה להתבייש - עשיתי זאת במשך יותר משנתיים בשמי המלא, ולא קרה כלום. מקסימום הביעו חוסר הסכמה, וזהו. והנה, גם כאן אני חושפת את שמי המלא. הסיבה ששיניתי היא ניסוי שאני עושה עם עצמי - היות ואני החלטתי לעשות סוג של שינוי לצורך התקדמות. איך זה קשור לניק? זה כבר עניין אישי, לא בא לי לחשוף אותו בפורום, אם תרצי אשתף אותך במסר אישי. אני חושבת שתיתכן סיבה נוספת להיסתתרות אנשים מאחורי הניקים והיא חוסר ביטחון - החשש מפני ביקורת, ואולי אף התנהגות בלתי הולמת של אחרים כלפיהם.
של חג שמח גם ממני דגנית

מקסימה שכמוך../images/Emo140.gifבטח זוכרת

אבל הרגשתי את האנרגיה משהו מוכר. טוב אני בטוחה שיש לך סיבה טובה . חג שמח אהבה אריאלה

רותי 11

New member
מתוקה איך היתה לי הרגשה

שהאנרגיה אחרי הניק הזה היא שלך אפילו מבלי להיכנס ולקרוא את מה שכתבת.

למעלה