מסר לרואה רוחות

389 היחיד

New member
מסר לרואה רוחות

רואה רוחות יקר אני מבין את עמדתך ואת השאלות הנוקבות שלך לגבי הנושא הזה ואתה כנראה אומר את זה דוקא מתוך כוונה כן למצוא תשובה וכן להאמין שיש נשמה. רק שתבין שללא אמונה אין לנו במה להאחז ואין תכלית לקיומנו.כך גם לגבי הנשמה.תאר לעצמך שאתה מת חס וחלילה וכל מה שנשאר ממך זה אויר ותו לא? לי אישית קשה להתחבר לזה אחרת אני מקלל את הרגע שבאתי לעולם ואומר לאלוהים למה בראת אותנו לעזאזל??אגב לגבי מה שאמרת שאדם הוא בן תמותה כמו כל יצור חיי ומה שנשאר ממנו לאחר המוות זה עצמות בלבד האם אתה יכול להשוות תכונות אנושיות לייצורים אחרים בעלי תמותה על הפלנטה הזאת?אמנם מח האדם הוא האחראי על חלק מהתכונות האנושיות של האדם אך לא לכולם ....עדיין לא נמצא קשר סיבתי מוכח בין מבנה מח האדם ליכולות אנושיות כמו דמיון למשל...

תשובה

"אתה כנראה אומר את זה דוקא מתוך כוונה כן למצוא תשובה, וכן להאמין שיש נשמה" טעות בידך
מי קבע שיש תכלית לקיומנו? אתה? ומי סיפר לך שאין לי אמונה? בהחלט יש לי, אני בעיקר מאמין בעצמי, אני מאמין במשפחה שלי ובחברים שלי, ואני מאמין שרק מעשי יקבעו את עתידי ולא שום אלוהים דמיוני מעולם האגדות
מה אתה אומר לי שכדאי להאמין בדברים חסרי בסיס רק כי זה נותן הרגשה טובה? יאללה אולי נשתמש גם בסמי הזיות? שמעתי שזה נותן הרגשה מה זה טובה
אם כבר מדברים על "תכלית", אז אפשר להגיד שמבחינה אבולוציונית התכלית שלך היא להעביר את הגנים שלך הלאה לצאצאים שלך, האבולוציה דומה למירוץ שליחים ארוך שנמשך כבר מאות מיליוני שנים, מי שהגנים שלו מספיק טובים, ישרוד בסביבת המחייה שלו ויצליח לקיים זוגיות ולהעביר את הגנים שלו הלאה לדורות הבאים, מי שהגנים שלו פחות טובים יכחד והמירוץ עבורו יעצר. תחשוב על זה כך, במידה ויהיו לך ילדים, אז גם כאשר תמות הגנים שלך ימשיכו עדיין "לחיות" בגוף של הילדים שלך, והם בתורם יעבירו את הגנים האלו הלאה לילדים שלהם וכל הלאה והלאה. זוהי "תכלית" האבולוציה אם אתה מתעקש לראות זאת בצורה כזאת, אתה לא חשוב, מה שחשוב אלו הגנים שלך. המוח האנושי אחראי גם לדמיון וניתן לראות זאת בצורה יפה באמצעות מכשירים שונים אשר סורקים את המוח בזמן אמת, אין שום יסוד או סיבה להניח שכל הדברים שאתה חווה לא נוצרים במוח הפיסי. חוץ מזה תגיד לי במה "נשמה" נותנת כאן הסבר טוב יותר? מדוע איזו נשמה בלתי נראיית מסבירה לדעתך טוב יותר את כל אותם תפקודים שהמוח הפיסי לטענתך אינו יכול ליצור? ועדיין הייתי רוצה לדעת - אם נשמות מתגלגלות מגוף אחד לשני, אז מאיפה הגיעו הנשמות של בני האדם הראשונים על כדור הארץ?

למעלה