מסר חשוב

מסר חשוב

אני אמא לילד בן 9 כמובן קשב וריכוז והוחלט על בית ספר לחינוך מיוחד הסכמתי ונלחמתי שיתקבל למסגרת מתאימה זו כי בבית ספר רגיל הוא פשוט לא נמצא הוא חושב על הכל חוץ מלימודים. התחלנו את השנה ואני רוצה לאמר לכל ההורים שנתקלתי שמסרבים לשלוח את הילד למסגרת חינוך מיוחד. שחלה תפנית מאוד גדולה אם לומר ענקית הילד הולך בשמחה לבית הספר יש הסעה מפתח הבית והכיתה יש שם 12 תלמידים ו3 מורות כולם להוראה מתקנת. יש שיעורים שמתאימים ליכולתו. יש תוכנית לימודים לכל אחד מהלומדים בכיתה אחרי איבחונים שנערכים על ידי בית הספר. כך שלא כל ילד לומד את מה שחברו לומד. והעיקר יש חיוך על פניו יש רצון להכין מעט שעורי בית, יש פינת חי יש ריפוי בעיסוק. קלינאית תקשורת. דברים שמתאימים לילדים עם קשיים והכל ברצון טוב והמון אהבה אז תדעו שבית ספר לחינוך מיוחד הוא מסגרת מתאימה ולא צריך לפחד רק מהשם מיוחד פרושו שבאמת יש לי ילד מיוחד במינו ויקבל את הטיפול הטוב ביותר בברכת חג שמח לכולם

אכן מסר חשוב../images/Emo70.gif../images/Emo45.gif

חינוך מיוחד אומר- מסגרת התואמת את יכולות וצרכי הילד המיוחד שלך. הלוואי והיו יותר מסגרות חינוך עם כיתות קטנות ותמיכה נפלאה שכזו. אני באופן אישי כבר מחפשת מזה זמן רב מסגרת מתאימה לבני והקושי רב. מעט מסגרות מתאימות, מעט מקומות פנויים. רק שימשיך להיות מרוצה,ללמוד ולחייך

היי דניאל..

אם אפשר.. אז מה לגביי רמת החומר הנלמד? האם הוא לומד פחות מילד שלומד במסגרת הרגילה? והאם זה משפיע על הבגרויות שיהיו לו בעתיד?

דליה.ד

New member
ההודעה של האירה לי את היום../images/Emo42.gif

יש המון סטיגמה ופחד מהחינוך המיוחד ולפעמים זו המסגרת המתאימה לילד ותמיד ניתן לחזור ולנסות לשלב ילד (לפחות חלקית) בבית ספר "רגיל". בנותי למשל למדו ולומדות בכיתת מב"ר (מסגרת מיוחדת לתלמידים לקויי למידה) בבית ספר תיכון רגיל. האחת סיימה בגרות מלאה בהצלחה אדירה והשנייה בכיתה י"א ועושה חיל (3 תעודות הצטיינות) בלימודים!

מסגות חינוך מיוחד../images/Emo142.gif

חלק מהן, לא את כולן- תוכלי למצוא באתר מקום מיוחד. יש אפשרות חיפוש לפי לקות. האתר מאוד מומלץ!

חינוך מיוחד

במועצה שלנו יש ביה"ס מדהים לחינוך מיוחד עם 12 ילדים בכיתה ממש ליד ביתי אבל!! אחרי לבטים רבים ווועדת השמה החלטתי להשאירו בחינוך הרגיל משני טעמים:1) כי הילד לא צריך להענש פעמיים ולהרחיק אותו מחבריו(אנחנו גרים בכפר קטן והוא נמצא עם ילדים שגדל עימם) 2) כי בעזרת עזרה פרטנית בביה"ס הוא מקבל הרבה וגם מאיתנו הוא מקבל 3 פעמים בשבוע מורה ללמידה מתקנת, נכון זה עולה הרבה וגם הילד צריך להשקיע הרבה יותר אבל זו הכנה טובה לחיים מפני שלא תמיד תהיה לו מסגרת תומכת מיוחדת לבעיותיו.

למעלה