מסרתי את הכלב שלי..ומתברר שהוא עדיין על שמי.

עמית184

New member
רעיון מעולה!

עמית184

New member
מה זה "לאמץ כלב יחד עם עוד שני שותפים"?

לא מדובר פה בטוסטוס בתאילנד שמשכירים, וגם לא בדירת רווקים. מדובר ביצור חי. עוד מעט נשמע גם על אימוץ ילדים ב"שותף".

(בעצם זה קיים. קוראים לזה נישואין...
)

בכל אופן, לאמץ כלב כשאתה בן 17, שנה לני הגיוס, יחד עם עוד "שני שותפים", נשמע לי כמו הדבר הכי קל דעת בעולם והכי חסר אחריות שיש.

מכירה כמה דירות שותפים

שאימצו ביחד כלב, כאשר אחד הוא המטפל הראשי (כי כך מוחלט או כך יוצא), אבל כולם עוזרים ומשתתפים בגידול. באחד מהמקרים בסיום הלימודים ופירוק השותפות הכלב נשאר עם אחד השותפים האחרים, כלומר לא זה שהוגדר כבעלים הראשי שלו.
מסכימה שלאמץ כלב בגיל 17 הוא לא המעשה הכי מוצלח בעולם.

עמית184

New member
פעם ראשונה שאני שומע על סידור כזה

ולמען האמת, נשמע לי כמו מתכון מוצלח מאוד לגילגול האחריות מהם והלאה.

עמית184

New member
כמובן, ועדיין

קל יותר לברוח מאחריות כשיש מישהו אחר לגלגל את האחריות אליו.
הטבע האנושי.

dim18

New member
בודדים??

דוקא מנסיון חיי הסטודנט המאוד לא מענינים שהיו (ובמידה מסויימת עדיין ישנם) לי אני יכול להגיד שהשותפויות הללו נגמרות בדרך כלל אוד מהר ומאוד לא יציבות, ואימוץ כלב ע"י כזו יגרום בסופו של דבר בדרך כלל להתגלגלות של הכלב הלאה.
ככלל מסורים כלב לבן אדם בודד, לזוג (אורחי שמוודאים שבמידה ונפרדים יש מיש יידאג לכלב) או למשפחה. לא מוסרים לשותפויות, קואופרטיבים, בתי עסק או אני כ מניי קומבינציות אחרות דוגמאת אלו.
הדבר תקף במיוחד לאנשים צעיריםש חלק באים אלינו לאמץ כלב ומקבלים סירוב כי הם צעירים מדיי למחויבות ל-15 שנים, בדיוק מהסיבות האלו.

הבודדים התייחס לאימוץ ע״י אדם אחד

נכון שקל לגלגל אחריות כשיש כמה אנשים, אבל כמו שיש אנשים שמאמצים לבד ומגלגלים את הכלב כך יש שותפים שלא. אולי המדגם שלי (הרוב סטודנטים לוטרינריה או כאלו שרוצים להיות כאלו) הוא לא מייצג.

עמית184

New member
אני עדיין לא מבין את ההגיון שעומד מאחורי

אימוץ ב"שותף".

תהרגי אותי לא מבין.

גם אני הייתי סטודנט. ואפילו לא מעט שנים (איזה עשר). במהלכן גרתי עם אינספור שותפים. היו לי חתולות, היו לי כלבים, תמיד הם היו שלי. גם כשגרתי עם עוד שני שותפים בדירה, הכלב או החתול היו שלי ובאחריותי הבלעדית.

כלב זה ל-15 שנים. כלב זה חתיכת אחריות. שותפויות של דירות סטודנטים זה מספטמבר עד ינואר. אינספור שותפים באים והולכים כשאתה סטודנט או בחור צעיר.

בחיים לא הייתי מוסר כלב ל"שותפות" כזאת. כלב זה לא מקרר שקונים ב"שותף".

pandidi

New member
בחיים לא הייתי נותנת כלב לסידור שכזה

זה נחמד שיש שותפים בעניין אבל חייבים אחד שזה הכלב שלו והשאר מקסימום עוזרים (וגם על זה לא לסמוך)

goolo123

New member
על סמך מה אתה יודע שהוא בית טוב?

בדקת שיש לו חצר מגודרת?שהכלב לא יהיה קשור או משוטט חופשי במושב?הוא בא יחד עם כל המשפחה שלו?ראית שגם האישה בעניין?בדקת איזה עבר היה לו עם כלבים?נסעת לראות במו עיניך את המקום?או שהוא לקח רועה מעורב וקשר אותו לשמירה במושב כמו שבדר"כ קורה....כי זו האוכלוסייה שמתקשרת לכלבים הללו.
אנחנו מחזיקים מלינואה כבר 10 חודשים רק כי כל מאות הטלפונים לא ראויים עבורו!ואתה בטח מסרת לראשון שהתקשר ובטח גם מסרת בחינם!
אין לך שום ניסיון במסירה.מן הסתם מדובר בבית לא ראוי לכלב.אבל אותך מעניין רק העברת הבעלות.בית טוב גם מיד הולך ומעביר בעלות וזה ברור שלא נעשה.

תסלחו לי אבל

לא נעים לי הדיון הזה.
חלקו לפחות, אתם מתנהלים מול אדם שלא היתה לו ידיעה מוקדמת, כשהיה צעיר ובמקום פשוט להעמיד אותו על טעותו למען לא תחזור בעתיד אתם מתנפלים וכותבים מתקפות.
בעיני זו דרך שגויה להביא לשינוי אמיתי מתוך הבנה.
האם זה באמת עקרוני לנזוף בו על שאימץ כלב כשהיה צעיר עם שותפים? או שפשוט כדאי לכתוב לו שנעשתה טעות גדולה ושמקווים שילמד ממנה לעתיד.

הציפיה שאדם ברבות שנים למסירת כלב יחזיר אותו לביתו אינה נעוצה במציאות, בפרט לא כשמדובר בהפרשי גילאים בשלבי חיים מוקדמים.
אני כשלעצמי הייתי מעדיפה לגייס אדם כזה במתינות לחוג מביני הענין והתומכים בפעילות משתתפי הפורום ולא להניסו נזוף וכעוס.

שולחת
לא מפחדת מאף אחד כבר

toomuchdogs

New member
משעשעת התגובה שלך

למה?
1. כי את לא צריכה לפחד מאף אחד
2. כי אומנם לא תנזפי בו אבל כן תגייסי אותו

כל מה שהביא אותו לפורום זו העובדה שאי שם יש כלב עם שבב שאין לאף אחד מושג אם הוא חי או מת/ אם הוא קשור או משוטט/ אם עדיין בידי אותו אדם או עבר עוד ועוד ידיים

אבל סחתיין על האופטימיות והתמימות

תראי

כמי שעוסקת בחינוך ברמה הטיפולית ומלמדת אנשים ממגוון מגזרים ודעות ראשוניות הפוכות מאלה שאני מלמדת ומחנכת אליהן אני מעידה שלעולם אין לדעת.
נכון, עבודה יכולה להיות קשה, מתסכלת ואף סיזיפית
אבל שכרה בצידה.

מה איכפת לי מה הביא אותו לפורום? הוא כאן וזה מה שחשוב. מה שנקרא חלון הזדמנויות אז למה לא לנסות?

מסכימה מאד

יש אנשים שבתקופות מסוימות בחייהם מתנהגים בחוסר אחריות, זה לא אומר שאין אפשרות לתקן בבגרות...

למעלה