מסריק בעמק רפאים :|

MadEquation

New member
מסריק בעמק רפאים :|

אני חושב שאפשר לסכם את החוויה ב"בסדר". אז נסענו למוזיאון ישראל בירושלים, בדרך טעינו וקנינו קפה באיזה דוכן נוראי ברכבת מרכז בת"א. 8 שקלים שהלכו לפח, תרתי משמע. המוזיאון היה נפלא, ממליץ מאוד על "שמש עולה, ירח נמס" - תערוכה נהדרת ומלאת גוונים שונים. גם "חומר למחשבה" - עיצוב בריטי עכשווי שווה ביקור. מהתשובות לשאלתי בפורום, הבנתי שישועה לא תמצא באזור של המוזיאון ולקחנו אוטובוס לרח' עמק רפאים, שם ר' טענה שהיא הכירה מסעדה בשם "תאנים", אחרי שהלכנו לאורך הרחוב, התעקשתי שנעצור לשאול בחנות כלשהיא לגבי המסעדה, היא סירבה וחיכתה בחוץ ואני נכנסתי לחנות ספרים שבה המוכרת גילתה לי ששם ממש הייתה המסעדה, והיא נסגרה
. בצער רב, חזרנו אחורה למסעדה יפנית שראינו בחטף, ונכנסו אליה, הגילוי שהאצות מוחלפות בעלי מנגולד, לא היטיב עימנו, וגם לא העובדה שחיכינו 15 דקות לתפריטים. יצאנו משם במהרה וחיפשנו מקום לשבוע בו, ובמהרה, כי היה עלינו לחזור לעיר הגדולה
. המקום הראשון שעברנו דרכו היה "מסריק", לא היה זמן ולכן נכנסנו לשם. מלצרית מאוד מאוד חביבה הציעה לנו את העסקיות. מנה ראשונה (גלילת חצילים ממולאת בגבינה או מרק דלעת או סלט קישואים וכל מיני דברים אחרים), מנה עיקרית (ספגטי ברוטב קישואים ושמנת, ספגטי ברוטב עגבניות וחצילים, פילה בס ברוטב משהו) ושתיה קרה/חמה ב 50 ש"ח לספגטי ו- 60 ש"ח לדג. ר' ואני בחרנו באותה מנה ראשונה כי היא נשמעה הנורמלית מכולם. קיבלנו קדרה קטנה עם שלוש פרוסות חציל מגולגלות מלאות בגבינה מונחות בתערובת של שמן זית ושמנת מבעבעים. היה טעים ומשמין עד מאוד. בנוסף קיבלנו לחם טעים טעים (שטעמתי ממנו בדיוק ביס וחצי בשביל לספר לכם בעיקר) וחמים, אם כי נראה שהוא לא היה "טרי" אלא סתם מחומם. הוא נראה מעט דומה לסופגנייה גדולה. למנה העיקרית ר' בחרה בספגטי ברוטב קישואים ושמנת ושמחה על כך שלא הטביעו את הספגטי (
אוסם) ברוטב. אני ביקשתי את הרוטב שלי בצד, ונהנתי לשפוך את כולו, בדיוק בצורה שאני אוהב על הספגטי. היה מאוד משביע, אבל מאוד סטנדרטי. לא ציפינו לשום דבר מיוחד אז היה בסדר. מעבר לכך, אני לא אוכל עסקיות בדר"כ, אז אני לא יודע לשפוט עד כמה התמחור היה הוגן. עוד פרט קטן הוא הביקור הלא מוצלח של ר' בשירותים הצפופים והמלוכלים לטענתה, והלא נגישים לנכים כי הם בקומה השניה בנוסף לכך.

MadEquation

New member
כן, אמרו לנו את זה

אבל בעבר היא שכנה בעמק רפאים, ולא עוד.

inבאלי

New member
תאנים

אכלתי פעמיים כשעוד היתה בעמק רפאים ולא התחברתי. במסריק הייתי לפני מיליון שנה - סתם עוד בית קפה ותו לא.

למעלה