7 טיפים למתחילים
פוסט שכתבתי בפייסבוק לא מזמן ונראה לי מתאים:
7 טיפים למתחילים
הפוסט הזה מאת Elizabeth Bagwell אולי יראה טריוויאלי לרובינו שכבר עוסקים בסריגה זמן רב אבל כשאני חושבת על ימי הראשונים בעולם הסריגה הלוואי ומישהו היה לוחש לי כמה מהטיפים האלו... ולכן הרשיתי לעצמי לתרגם בתרגום חופשי אותו, אולי למישהו הוא יביא תועלת.
למדתי לסרוג בתקופת לימודי באוניברסיטה, מחברה, שאני חושבת שלמדה לסרוג לבד מספר. בזמנו סריגה הייתה תופעה גיקית. היינו קבוצה (כן, גם בנים) שהחליפה טיפים ולמעשה "המציאה את הגלגל" מחדש תוך כדי הלימודים. עם השנים למדתי, בדרך הקשה, כמה דברים שקשורים לסריגה:
1. אין דרך לא נכונה לסרוג
כשפגשתי סרגנים מתקדמים, מהר מאד נאמר לי "שאני עובדת בצורה לא נכונה". לאחר שנים גיליתי שבדרך כלל לא טעיתי. לעתים היה שם מקצועי למה שעשיתי אבל אלו שחשבו את עצמן למומחיות בסריגה לא הכירו אותן. המוטו החדש שלי: כל עוד את מרוצה עם התוצאה שלך את סורגת בצורה הנכונה.
אבל, למרות מה שנאמר – כי אין דרך לא נכונה לסרוג, יש דרכים קלות לסרוג ויש דרכים מסובכות. לדוגמה:
2. החוט מאחור בסריגת עין ימין ומקדימה בסריגת עין שמאל
אני אפילו לא אנסה לנחש כמה זמן לקח לי לגלות שצריך להעביר את החוט קדימה לפני שסורגים עין שמאל ואחורה שסורגים עין ימין. מיותר לגלות שהפרויקט הראשון שלי לקח ממש המון זמן.
3. הפכי את הדוללה לכדור נחמד לפני תחילת הסריגה
נכון שבתיאוריה אפשר לסרוג ישר מתוך הדוללה. אבל זה מאד מסוכן – יש לפחות סיכון של 50% שתמצאי את עצמך בתוך קשר אחד גדול, עם המון תיסכול וזמן שיקח לפתוח את ההסתבכות ואפילו הגעה למצב של גזירת החוט על מנת להמשיך.
4. בצעיף יש 20,000 עיניים
צעיף ברוחב 20 סנטימטר ובאורך 180 סנטימטר מחוט בעובי DK עם מתח סריגה של 22 עיניים ו 30 שורות ל 10 סנטימטר ייצר 23,760 עיניים. אני לא מבינה למה לעתים ממליצים לסרוג צעיף כפרויקט למתחילים – זה כמו להתחיל לרוץ תוך כדי ליווי רץ מרתון.
5. כל קבוצת סריגה הינה ייחודית
אם לא התחברת לקבוצה הראשונה, עברי לקבוצה אחרת. בשנה שעברה הייתי חברה בשתי קבוצות סריגה: אחת נדדה ממקום למקום והשניה נפגשה לקפה במקום קבוע. בקבוצה אחת הייתי בגיל הממוצע ובשניה הייתי צעירה ב 30 שנה מהגיל הממוצע. מיותר לציין ששתיהן היו מעולות.
6. זה בסדר גמור לא לסיים פרויקט
אם להיות כנה, את זה גיליתי ממש מהר. עדיין יש לי את הצמר מהקניה הראשונה שלי – הכדור הראשון התחל להיסרג כסוודר, שמיכת תינוק, כובע וקרדיגן.
7. את יכולה לסרוג כל דבר שתרצי
התעלמי ממי שלא מבין למה צריך לסרוג לבד גרביים או דברים לתינוק או חצאית או בובה מיניאטורית של מלחמת הכוכבים...
(כרגיל התרגום נכתב בלשון נקבה אבל תקף לכול המינים – זכר, נקבה ואחרים)