מסרב לקחת בקבוק

levyronn

New member
מסרב לקחת בקבוק

שלום, בני בן ארבעה חודשים. בגיל חודש התחלנו לתת לו מדי פעם חלב שאוב בבקבוק כדי שיתרגל והכל בלך מאד חלק. כנראה שהזנחנו את זה מעל לחודש וביומיים האחרונים ניסינו שוב והוא מסרב בתוקף!! בעלי ניסה 3 שעות והוא פשוט לא הסכים. האם יש טיפים טובים? למשל: האם אני יכולה להאכיל אותו מבקבוק או עדיף רק מישהו אחר? האם יש בקבוקים שתינוקות מעדיפים יותר? האם להתעקש לאורך זמן (שעות) או כל יום קצת יותר ולוותר אם לא הולך? האם בסדר שהחלב יעמוד בבקבוק 3-4 שעות בזמן שמתעקשים או להתחיל עם כמות קטנה עד שמסכים? תודה רבה, מקווה שהכל יסתדר.. רוני.

תינוק חכם- רוצה אריזה מקורית!

כאשר תינוק לא מסכים לקחת בקבוק, מנסים כל מיני שיטות, כמו שעשיתם. אבל לא מומלץ שיקשר בין הבקבוק לבין בכי, ולא מומלץ לנסות "לשבור" אותו. עדיף בדרכי נועם, מתוך משחק. עדיף לשים כמות קטנה של חלב בבקבוק, גם כי חבל לבזבז, וגם שלא יהיה בחוץ שעות (אפשר עד 4 שעות אם הוא לא שתה מהבקבוק, אבל אם הוא שותה נכנס רוק וזה מתחיל להתקלקל יותר מהר). את יכולה לנסות שמשהו אחר יתן, את יכולה לנסות סוגים שונים של בקבוק, ויתכן שעדיין יסרב. אז מה עושים? גישה אחת אומרת- תשאירי תהליך הלמידה למטפלת, כי התינוק חכם ויודע שכאשר אימא לא נמצאת אין ברירה (ובשביל זה משלמים לה!). אני מכירה הרבה אימהות שחיכו למטפלת, ולפעמים גם לקח למטפלת שבוע שבועיים לשכנע את התינוק להסכים לבקבוק. אז מה עושים בינתיים? אם אפשר, מקצרים את יום העבודה או באים באמצע היום להנקה. היו הורים שבן-הזוג הביא את התינוק לעבודה של האימא בהתחלה. עוד אפשרות זה להתחיל לתת לתינוק חלב בכוס או בכפית, העיקר שישתה קצת. בהתחלה הוא כנראה ישלים את הארוחות שפספס מתי שאת בבית, או שיישן יותר ויחכה לך. העיקר- לא "להרעיב" אותו בניסיונות בקבוק נואשים, כי הוא לא מבין למה הוא לא יכול לקבל את האוכל מהמקור. אפשר בינתיים לשחק איתו עם הבקבוק, ועדיף שאבא או סבתא ינסו (כאשר הוא במצב רוח טוב, לא רעב). אם הוא בשלב שהוא בוכה כשהוא רק רואה את הבקבוק, עדיף להפסיק את הניסיונות בינתיים. בהצלחה! אורית, מדריכת לה לצ'ה

tallula8

New member
תודה על התגובה

תודה על התגובה. ניסינו כבר מה שכתבת. אני חוזרת בעוד שבועיים לעבודה וכנראה זה יגמר בבכי.אני ממש מיואשת.

חשוב להרגיל למטפלת

אם התינוק מכיר ואוהב את המטפלת, הם יסתדרו יחד ללא קשר לבקבוק. מזל שיש מזג אוויר נעים- הם יוכלו לטייל הרבה בחוץ, ויעבירו בנעימים את הזמן עד שתבואי הביתה, ואז הוא ישלים את החסר. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

tallula8

New member
אך עדיין אני לא מבינה ...

היא מסרבת לקחת כל דבר אחר פרט לציצי! ניסינו סוגי בקבוקים שונים, שתיה שונה, מוצקים וכו. רק בכי ויריקות בתמורה.. לא רוצים "לכפות" עליה ולגרום לה לשנוא אוכל :( הסיבה לגמילה - חזרה לעבודה. המטרה - אכן להמשיך לשלב - הנקת בוקר והנקת לילה עם אוכל אחר בשאר היום. היא אכן תהיה עם מטפלת אהובה - סבתא שלה, אך עדיין אני לא מבינה איך להרגיל אותה לבקבוק.

אין כמו אהבה של סבתא

התקשרתי לסבתא ששמרה על תינוק שסירב קודם לקחת בקבוק. שאלתי אותה- איך הרגלת אותו? היא ענתה- עם הרבה סבלנות ואהבה, בסוף הוא לקח. אפשר להשאיר את האחראיות בידי הסבתא, ופשוט להנות מהתקופה הזאת יחד, ללא המתח של נסיונות הבקבוק. בסוף הוא יקח. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

tallula8

New member
זה בדיוק מה שאמא שלי אמרה (הסבתא)

זה בדיוק מה שאמא שלי אמרה (הסבתא)...היום התחלנו עם העוגיות של גרבר טבולות בסימילק. כל ניסיון של בקבוק או כפית נגמר בבכי. היא רוצה שליטה להחזיק את האוכל. אני יודעת שזה לא אוכל אבל נותן לה חוויה טובה ואז אולי זה יצמיא אותה והיא תסכים לשתות סימילאק או מים (ננסה בכוס).

למעלה