מספר NHS באנגליה.

talskywalker

New member
מספר NHS באנגליה.

היי. לפעמים כשבועיים וחצי עברתי לאנגליה. אני בעלת אזרחות פולנית.
נתקלתי במלא קשיים בפתיחת חשבון בנק ללא הוכחת כתובת מגורים ואחד מאנשים שעובדים בבנק אמר לי שאם יהיה לי מספר NHS אני כנראה אוכל לפתוח חשבון ללא צורך בהוכחת מגורים.
השאלה היא - לאן אני פונה בבקשה לקבל את המספר הזה?

תודה מראש. :)

יעלי9

New member
נראה לי שתקלעי ללופ

אני חושבת שיהיה לך קשה להרשם למרפאה בלי הוכחת כתובת.
בעיקרון, את צריכה לגשת למרפאת GP הקרובה אליך עם אישור השהיה שלך ולהצטרף לרשימת המטופלים של הרופא.

לגופו של עניין לגבי חשבון בנק, אחת האפשרויות העומדות לרשותך היא לפתוח חשבון פספורט בHSBC, זה חשבון עם עמלה חודשית שלא דורש כתובת. אולי יש משהו דומה גם בבנק אחר.

talskywalker

New member
אז זהו ש

HSBC דורשים הוכחת מגורים בארץ לחשבון הפספורט.. אפשרות ההוכחה היחידה שיכולתי לתת היא Bank statement וגם זה לא הלך בסדר כי בנק לאומי לא יכולים להוציא לי מכתב עם פירוט יתרות וטרנסאקציות באנגלית אלא רק מידע על כמה כסף יש לי בבנק ומה מס' החשבון שלי ולכן לא מקבלים לי את זה בתור הוכחת מגורים. אני כרגע מבררת את העניין מול בנקים אחרים גם...

ובנוגע למרפאה, האם אישור השהיה שלי = דרכון אירופי?

זה נכון, גם כשאנחנו רצינו לפתוח חשבון פספורט

לפני שנה ביקשו מאיתנו הוכחת כתובת/עבודה/לימודים.
זה מאוד מתסכל, אבל זה מאוד תלוי בסניף. בסניף אחד נתנו לנו לפתוח חשבון אחר שהתאים לנו יותר מהפספורט (זוגי ולא אישי, קיבלו כתובת ישנה מהארץ).
אם מעניין אותך, כתבנו על זה קצת כאן: http://9and3quarters.timeywimey.com/?p=138

אם את משתכנת אצל חברים/משפחה, אולי זה יוכל לעזור.

מרפאה של ה-NHS בהחלט דורשת אזור מגורים כמו שיעלי9 אמרה, כי מרפאות מקבלות רק פציינטים שנמצאים באזור שלהם (בדר"כ).

אישורים באנגלית מבנק לאומי

אפשר להוציא אישורים באנגלית באינטרנט (יתרות, פעולות, וכו'), ולהחתים את הפקיד בבנק על האישור המודפס. במסך ניהול החשבון בבנק לאומי יש ללחוץ על ENGLISH ליד כפתור היציאה למעלה משמאל.

hadasa81

New member
אני נרשמתי למרפאה בלי הוכחת כתובת

זה היה הדבר הכי פשוט מכל הסידורים

dhara

New member
הזכרת לי נשכחות...

כדי לקבל מספר NHS כמו שרשמו מעליי את צריכה Proof of address (כמה אני שונאת את הביטוי הזה!!) - כלומר הוכחה שאת גרה איפשהו. אחרת לא ייתנו לך להירשם אצל רופא.
proof of address = חשבון חשמל/גז/מים עם השם שלך, או לחילופין (בחלק מהמרפאות מקבלים) -- מסמכים מהבנק. רק שבשביל מסמכים מהבנק את צריכה, כנראה, מספר NHS. ברוכה הבאה לבירוקרטיה של אנגליה.
אני פתחתי חשבון passport - זה עלה לי בדם יזע ודמעות כי אכן הם בלתי נסבלים ורוצים proof of address גם כן. רק שאיך בדיוק תוכלי לשכור דירה אם אין לך חשבון בנק?
אם אני זוכרת נכון הפתרון שמצאתי בסוף היה שביקשתי מהבנקאית בארץ שהכרתי בזמנו כמה שנים טובות להוציא לי מכתב באנגלית שמאשר שיש לי חשבון אצלם עם הכתובת שלי בארץ. והסיבה שזה הצליח היה כי נפלתי כאן על בנקאי זורם. אחרת זה לא עובד.

אני חושבת שהפתרון היחידי בשבילך יהיה לנסות לדבר עם מישהו בבנק שלך בארץ שיוציא לך מכתב עם הכתובת שלך בארץ. או לחילופין לנסות להצליח להשיג proof of address מאנגליה - כלומר לשכור דירה, להירשם עם חברת חשמל/גז/מים וברגע שאת מקבלת מכתב מהם עם השם שלך והכתובת ביחד -- לרוץ לבנק ולהגיד הנה, תחנקו.

(וואו, רק מלהיזכר מחדש בסאגה שעברתי פה עולה לי הדם לראש)

בהצלחה!!

Nobilis

New member
לי עבד פתרון פשוט בהרבה...

הבאתי מכתב ממקום העבודה בבריטניה שאומר שהם מרשים לי להשתמש בכתובת שלהם, וב-HSBC פתחו לי חשבון על הכתובת של מקום העבודה בלי בעיה.

בסופו של דבר הכל תלוי ברצון הטוב של הפקיד. אני גם קיבלתי כרטיס אשראי במקום (בעוד רוב האנשים בפורום קיבלו רק כרטיס דביט). יש המון שונות בין פקיד לפקיד וסניף לסניף. אפשר לנסות ביותר ממקום אחד.

dhara

New member
חבל רק שצריך תמיד למצוא דרך

לתחמן את המערכת. הם כל כך אטומים וחסרי הגיון לפעמים.

כשהגעתי לפה הייתי צריכה לעשות שלושה דברים: למצוא עבודה, למצוא דירה, לפתוח חשבון בנק. אבל!
כדי למצוא דירה, רצוי שתהיה לי עבודה -- בלי הכנסה אף אחד לא ישכיר לי דירה.
כדי למצוא עבודה -- צריכה חשבון בנק, אחרת לאן ייכנס הכסף?
כדי לפתוח חשבון בנק -- צריכה דירה, כי בלי proof of address אי אפשר לפתוח חשבון.

מעגל הקסמים של הבירוקרטיה האנגלית. דפקתי את הראש בקיר כל כך הרבה פעמים.

אמנם לא מאנגליה, אבל לגמרי מזדהה

תחלואי הביורוקרטיה קיימים בכל מקום. לא יודעת אם זה יותר מייאש או מנחם (או במילים אחרות, צרת רבים...)

יעלי9

New member
המלצה שקיבלתי לגבי בחירת הסניף

לגשת לסניף המרכזי יותר, שם יש כנראה יותר דרגות חופש לפקידים והם גם כנראה כבר ראו הכל, כולל מקרים מיוחדים כמונו.

(את ההמלצה קיבלתי מפקיד בנק שלא יכול היה לפתוח לי חשבון בגלל סיבוכי הניירת, אבל שיתף אותי בניסיון שלו כמהגר מהודו כמה שנים קודם ולא הצליח לפתוח חשבון בנק)

Asya

New member
לא מדויק...

עד כמה שאני יודעת אי אפשר לפתוח חשבון בנק בעזרת מספר NHS. ניסיתי את זה בכמה וכמה בנקים בשבועות האחרונים.
האופן בו הצלחתי להרשם לNHS ולפתוח חשבון בנק היה דרך קשרי משפחה: זו היתה המרפאה של אבא של בעלי והם קיבלו אותי בלי לבקש לראות שום מסמך, לגבי הבנק, הצטרפתי לבנק בו לאבא של בעלי היה חשבון הרבה שנים והוא "המליץ עלי" (introduced me) וערב לכך שאנחנו גרים אצלו (מבחינה רשמית זה נכון, כי החוזה של הדירה שלנו הוא רק לשלושה חודשים והוא לא דרך סוכנות נדל"ן לכן הבנק לא הכיר בו).
אחר כך ביקשתי מהבנק שישלחו לי מכתב על מצב חשבון בדואר, וזה יכול לשמש כהוכחת כתובת לחשבונות בנק אחרים או לNHS במקרה שלך.
נסי לראות אם יש מישהו שיכול "להכיר" אותך לבנק שלו.
אם זה לא עובד וזה חשוב לך, יש חברות שיעשו את זה בשבילך ("יכירו" אותך לבנק) עבור 40 פאונד, זה נשמע חשוד אבל ידיד שלי שהיה באנגליה לתקופה קצרה ולא היה לו זמן לחכות להוכחת כתובת השתמש בזה וזה בסדר גמור.

למעלה