מספר שאלות

bonbonori

New member
מספר שאלות

שלום, יש לי מחשב נייד של HP. 1) לאחרונה החלפתי את החצי גיגה זיכרון של סמסונג ב-1 גיגה זיכרון של קינגסטון. אני יכול בכל זאת לשים גם את הסמסונג כדי שיהיה לי 1 וחצי גיגה? בטח תשובתכם תהיה שלא עקב הגדלים והיצרנים השונים שיגרמו לי לרק מסכים כחולים. 2) בזמן האחרון שידרגתי לויסטא מXP. מאז כשאני שם סרט בהתקן חיצוני (טלוויזיה) וסוגר את המסך של הנייד הסרט מפסיק להתנגן. איך מונעים זאת? בXP זה לא היה קורה. 3) בדקתי בתוכנת אוורסט וראיתי שטמפרטורת המעבד שלי במנוחה היא בסביבות ה-55-60 ואף על 65. זה גבוה מאוד לא? מה יכולה להיות הבעיה? אין לי וירוסים ולא ספיי וויר והCPU בכלל אינו גבוה. מה עושים? תודה רבה לעוזרים

Jan22

New member
בוא נראה ..

*שילוב חברות לא מפריע ,שילוב מהירויות אפשרי (אבל מאוד לא מומלץ מכיוון שהנייד יעבוד לפי ברירת המחדל של המהירות הנמוכה יותר=בזבוז!) ,ומבחינת הגדלים תוכל גם כן (רק שלא תנצל את העיקרון של דואל צ'אנל שהוא עבודה עם 2 זכרונות במקביל ששוות ערך לפיצול העבודה על 2 זכרונות נפרדים ,ובכך הורדה בעומס).. *כנס לCONTROL PANEL לPOWER OPTIONS PROPERTIES .תעבור לשדה של ADVANCED ותגיע לשורה של when I close my lid .... תבחר באופציה do nothing ! *הטמפרטורה הממוצעת היא 45-50 מעלות . אם זה לא תוכנות שגורמות ל65 המעלות שלך (=קבצים זדוניים שגורמים להאצת מערכת ואי לכך להתחממות יתר!) אז כנראה שפתחי האוורור לא פנויים כל כך / או שיש קצת אבק על המאוורר שדורש טיפול. (אם אתה לא יודע איך לפתוח אז אל!).

bonbonori

New member
תודה על התשובה-כנס בקשה

אז אם אני שם כרטיס זיכרון של samsung 512 MB 667 MHz וכרטיס זיכרון של kingston 1 GB 667MHz אז זה יעבוד בצורה תקינה? כי הרי שניהם גם על אותה מהירות אז לא תהיה ירידה. דול צאנל אני גם ככה לא יגיע אלא אם כן אני אקנה עוד קינגסטון ואני כולה רציתי להגדיל זיכרון מ512 ל-1 כי זה ממש מספיק לי כבר עכשיו על 1GB המחשב עובד יפה מאוד. אז אמרתי למה לא ננצל כבר את הכרטיס של הסמסונג שהוצאתי? הרי הוא כרגע יושב לו סתם בצד. בקשר למה שכתבת בהקשר לסגירת מסך הנייד-אני כבר עשיתי את זה. זה כל העניין שאני לא מבין למה הוא בכל זאת סוגר את הסרט כאילו. המחשב לא מתכבה אלא רק הסרט מפסיק. אולי זה קשור להגדרות של הכרטיס מסך? NVIDIA GEFORCE 7400. פתחי האוורור פנויים בדרך כלל. בדרך כלל המחשב על השולחן ולפעמים הוא על המיטה שאז אולי זה פחות פנוי. יש לציין שהארד דיסק שלי גם תמיד על 45-50. למה כל כך חם הכל?! שמע יש לי חוש טכני טוב אני מתקן פה את כל המחשבים אצלי בבית וגם אצל חברים-גם פיזית\חומרתית וגם תוכנה. ניידים אף פעם לא נגעתי חוץ מעכשיו שהחלפתי זיכרון וזה היה מאוד פשוט. אם תוכל להסיר לי איך לבדוק את המאוורים אני אשמח. אני יודע גם שקיים אצלי רק מאוורר אחד מתחת לנייד ועוד אחד מאחוריו-שכנראה קשור לספק של המחשב. תודה לך בינתיים

Jan22

New member
אז

הזיכרון יעבוד כמו שצריך. רק שוב ,שים לב שלא יהיה דואל צ'אנל והעומס יהיה גדול יותר (וכך גם הסיכון להתחממות יתר של הזכרונות) *בנוגע לסגירת המסך : בדרך כלל שאתה סוגר את המסך ,הוא נכבה ,מכיוון שיש לך כפתור קטן (לפחות ברוב הניידים שיצא לי לראות) שנלחץ ''אוטומטית'' בעת הסגירה .הלחיצה עליו גורמת לכיבוי המסך (לא לכיבוי המערכת) ולכן אתה לא רואה דבר. *טמפרטורות - מה אתה מריץ ? כמעט תמיד זה על 65 ? כאשר אתה מריץ תוכנות כבדות - 65 מעלות מתקבל על הדעת. בדרך כלל צריך (כלומר כאשר לא עובדות אפליקציות חזקות) צריך להיות 50 מעלות+-. כנראה שאם זה לא המאוורר ופתחי האוורור - הבעיה היא בקבצים זדוניים. תשתמש בזה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/addmsg.asp כדי לבדוק את הקבצים שרצים לך במערכת (דרך TASK MANAGER ,קונטרול אלט דליט) .יש שם מקרא ,תעתיק את שם הקובץ שרץ ותקבל אבחון. אם קיבלת X אז הקובץ צריך להימחק ! *אתה יודע איך להרים את המקלדת של הHP ? יש קליפסים במעלה המקלדת ,מזיזים אותם ומוציאים את המלקדת. כמה שאתה מבינים בשולחניים ,ניידים זה עולם אחר. הזזה לא במקום ויש לך נזק של כמה אלפי שקלים. תיזהר ! עדיף שתוריד MANUAL מהרשת בנוגע לפתיחת הלפטופ. תריץ בגוגל את המילים hp manual open laptop ותקבל אופציות.

taltooool

New member
כנס בקשה

אז רגע אתה בעצם אומר שיהיה עומס יותר גדול אז כדאי פשוט להשאיר רק את ה-1GB של הקינגסטון? או בכל זאת להשאיר גם את הסמסונג 512 MB? בקשר למסך-שמע בווינדוס XP כשהייתי מפעיל את היציאת טלוויזיה ורואה שם סרט ואז הייתי סוגר את המסך של הנייד-עדיין הייתי רואה את הסרט רץ כמו שצריך בטלוויזיה. עכשיו הוא מוריד את הסרט מהטלוויזיה. אז איך אפשר לתקן את זה? בדקתי כבר קבצים זדוניים עם תוכנות וגם עם אייג'קט איט אם מכיר שזו תוכנה מעולה. המאוורים הם ישר מאוחרי המקלדת? יענו רק להוציא את המקלדת זו הבעיה?

bar666xp

New member
דבר קטן {גדול} שJAN שכח לומר לך..

בדוק LATENCY של כל אחד מרכיבי הזיכרון בניפרד {תזמינים וכו'} אפשרי אם אברסט או CPU-Z.... וכו'. ושאם הלוח לא תואם עבודה בDUAL גם שני רכיבי זיכרון זהים יעבדו בSINGLE. בניידים הHDD {דיסק קשיח} בדר"כ יהיה על 40 מעלות צפונה {תלוי כמה שימוש נעשה בו} וWINDOWS איכסטה דורשת המון זיכרון ה1G זה כמו 512M עם XP +- אולי תרגיש שיפור עם 1.5G אם ירד השימוש בזיכרון וירטואלי. לגבי המעבד זה מעוד מעוד תלוי איזה מעבד ואילו רכיבים פעילים ומה התוכנות שברקע... רוב מעבדי אינטל עומדים על כ40 מעלות במנוחה ורוב מעבדי AMD על 35 מעלות במנוחה. מספיק אנטי-וירוס בהגדרות פעילות מדי כדי שהHDD והמעבד יגיעו ל50 מעלות +-. אגב WINDOWS איכסטה יש כבר כמה וכמה פאצים כדאי לבדוק שעודקן... בMS יש המון ""ניפלאות"" כמו לדוגמה עד שיצא איזה פאצ מעבדי AMD לא היו יורדים במצב צריכת החשמל לא בדקתי לגבי מעבדי אינטל.... בכל מקרה גם זה יכול לגרום לטמפ' גבוה יחסית. אגב סתם שאלה למה עברת לWINDOWS איכסטה?!

bonbonori

New member
תודה על התשובה-כנס בקשה

מזה LATENCY ואיפה אני רואה את זה באוורסט? ומזתומרת כל אחד בנפרד אני צריך להוציא אחד מהם פיזית מהמחשב על מנת לבדוק את השני? הלוח אם שלי תומך בעבודה בדול אבל אני לא מתכוון כרגע לקנות עוד 1GB זיכרון קינגסטון כי אין לי צורך אז ניצלתי את הסמסונג וכבר שמתי גם אותו. כרגע המחשב זיהה אותם בסדר ובינתיים עובד בלי בעיות. השאלה שלי זה שמקודם JAN אמר שזה יכול לגרום להתחממות יתר ולעומס אז השאלה היא האם כבר עדיף להשאיר רק את הקינגסטון? איך אני יכול לדעת אם באמת יש הרבה תוכניות ברקע. שמע אני מעלה לפה תמונת מסך שמצלמת כמעט את כל התוכניות תגיד לי מה אתה חושב. למה עברתי? כי גם שהXP רק יצא אני ישר עברתי. אני אוהב להשתדרג טכנולוגית קדימה. גם ככה עוד חצי שנה לכולם יהיה את זה כמו שהיה עם הXP. התקנתי את הויסטא, לא הייתה בעיית דרייברים, הוא עובד מצוין, אז למה לחזור? שוב רק העניין עם הסגירת המסך של הנייד בסרטים מציקה לי אני מחפש עדיין פיתרון ולא מוצא.

bar666xp

New member
טוב בו נתחיל בזה שהתוכנה הזו בעיתית..

היא גם דיווחה אצלי כאילו הHDD על 90 מעלות חחח כשהיה על 40 מעלות. ולא הצליחה לזהות נכון את הטמפ של הציפ-סט.... מצד שני רוב התוכנות לא הצליחו כלל לזהות את הסנסורים במחשב שלי... אתה יכול http://www.hwinfo.com/ יש שם גם לחצן סנסורים בתוכנה... לרוב היא מזהה... או לחילופין בדוק בBIOS ולא במערכת ההפעלה. סגירת הLID מה הבעיה בדיוק? צריך להגדיר מה יקרה כאשר אתה סוגר את הLID... אגב עוד אחד מהדברים שעיצבנו אותי באיכסטה.... אגב אם אני פריק של טכנולוגיה תעבור ללינוקס... אם אין לך צורך בDIRECTX וכדומה הרבה יותר מתקדם ויעיל מאיכסטה. אישית לאיכסטה אני לא יעבור מXP אולי אם לא תהיה ברירה אבל גם אז יעדיף לינוקס!!!

bonbonori

New member
זהו שהגדרתי

הגדרתי כשאני סוגר את הLID אז שלא יעשה שום דבר אבל משום מה זה מה שקורה! זה למה אני שואל זה הדבר הכי מוזר שראיתי. אולי זה בעיה בדרייבר של הכרטיס מסך של הNVIDIA שיעדכנו את זה בהמשך. בדקתי גם עם אוורסט. והטמפרטורה הייתה בערך אותו הדבר. לינוקס אני לא רוצה להשתמש כי יש בעיה עם משחקים וכדומה

bar666xp

New member
תיראה הדבר שהכי העלה לי את הסעיף באיכסטה...

אחרי מספר ימים נעלם הHIBERNATE... פשוט נעלם אין נגוז התפוגג.. והדרך היחידה לגרום לו לעבוד מחדש היתה לפרמט... ולהתקין מחדש את איכסטה. אגב הבעיה שיש עם משחקים ולינוקס זה בעיקר ביגלל שוק המשתמשים... ככל שיהיו יותר אנשים שידרשו את המשחקים בOPEN GL ולא בDIRECTX כך בתי התוכנה ימהרו לזרוק את DIRECTX מהחלון כליל... אבל זה כבר סיפור בפני עצמו... MS מנצלים זאת חזק חזק ולי אישית כבר נמעס מהסינדולים של MS... הבדיחה הכי טובה ששמעתי לאחרונה MS הולכים לתבוע תמלוגים על הקוד הפתוח. החברה הזו מפרה את החוק והעולם שותק, לא רק ששותק עוד מתלהב מזה שמחייבים אותו לרכוש חומרה חזקה שלא לצורך... ראה לינוקס UBUNTU ממשק של העברת אפליקציות בין DESKTOPS בתצורה גרפית יפה הרבה יותר מהארו שמרו של MS ולא דורש הוצאה של אלפי ש"ח לביצוע מעניין למה בMS זה דורש חומרה.... ושלא לדבר על מזללת הזיכרון שלMS... נכון להיום בעולם נורמלי MS כבר היתה בפשיטת רגל... אבל אני עוד אופטימי בקצב שלינוקס תופסת באירופה, בארה"ב ובמזרח... אני לא יתפלא אם תוך מספר שנים תגיד למה ביכלל נאבקתי עם המחשב עם מערכות הפעלה דפוקות מבית MS. אגב משהו מעודקן לגבי הדיבורים שהיו על יצירת תחליף מקביל לDIRECTX בלינוקס {ואני לא מדבר על OPEN GL}?

bonbonori

New member
עדכון

בקשר לזיכרון-שלשום שמתי את הקינגסטון לבד והיה בסדר מאתמול אחרי שקראתי את מה שכתבתם שמתי את הקינגסטון והסמסונג ביחד כך שהיה לי 1.5 GB ופעמיים עד עכשיו קרה מצב שהמחשב קפא לגמרי בלי יכולת תזוזה ולא משנה ומה עשיתי וכמה חיכיתי ויכלתי לצאת מזה רק מכיבוי בכח ע"י לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה של המחשב. עכשיו הוצאתי שוב את הסמסונג ונשארתי רק עם הקינגסטון וכנראה יהיה בסדר עכשיו. כנראה שאי אפשר לשים את הקינגסטון והסמסונג ביחד. למה? שניהם עובדים על אותה מהירות. הגדלים והיצרנים שונים בקשר למסך והסרטים-הבעיה נמצאה אך לא ניתנת כרגע לפחות לפיתרון. הנה נמצאה אצלי הבעיה הראשונה שמרגיזה אותי בויסטא-הדרייבר כנראה עוד לא מתאים לויסטא במאה אחוז. שניתי אופציה בהגדרות מתקדמות של חשמל-יש שם הגדרות מתקדמות יותר ממה שהכרתי-ושיניתי משהו של מסך פעיל. הדבר אכן עוזר וניתן לשמוע את הסרט ממשיך להתנגן כשאני סוגר את המכסה אך כשאני מעביר את הסרט ליציאת טלוויזיה ומנסה לראות-נוצרת שגיאה. הווינדוס כותב שהמנהל תצוגה קרס ושיחזר את עצמו. קיצר-אני מקווה שתוך כמה זמן NVIDIA וHP יסדרו את זה כרגע אני ממשיך לבדוק בקשר לחום של המעבד

bonbonori

New member
בהקשר לחום

הנה בדקתי דרך אוורסט וצירפתי תמונה של זה סתכל גם שם הטמפרטורה על 55-60

bar666xp

New member
למקרה שפיספת אני יחזור בדוק בBIOS

לזאת היתה הכוונה... או שמשהו מונע מהמעבד לרדת לרמת צריכת חשמל מינימלית... לדעתי. למרות שלא מדובר בטמפרטורה מטורפת זאת תמפרטורה שעדיין סבילה. נסה להעסיק את המערכת והמעבד ביפרט... אם הטמפרטורה נשארת באיזור ה60-65 מעלות כניראה יש בעיה בניהול צריכת החשמל... תעלה זאת מול MS עוד איזה יומים וחצי יוציאו עוד איזה פאץ... {אגב זה אמור להיות מורגש גם בזמן סוללה}. אם עוד לא עשית עידקונים אגב אז תעשה אחד מהעידקונים היה כדי לפטור בעיה כזו עם מעבדי AMD כמו שאמרתי כבר לא בדקתי אם הבעיה היתה גם עם מעבדי אינטל. וביכלל שתמש בXP תיראה את המעבד על 35-40 מעלות ובמאמץ מגיע ל60-65 מעלות.

shayf1

New member
למה אתה מסתבך???

אם המחשב באחריות ונדמה לי שהוא באחריות לפי סוג כרטיס המסך שהוא חדש יחסית (כך שהשירות הוא בחינם)- למה אתה לא פונה למעבדות החברה - HP - השירות השתפר פלאים לאחרונה ונראה לי שתופתע לטובה!! נסה להתקשר למרכז התמיכה שלהם 1-700-50-30-48 אני חושב אבל לא בטוח תבדוק באתר החברה.

למעלה