מספר שאלות..

אפרת 1 1 1

New member
מספר שאלות..

הי, אני בקרוב חוזרת לעבודה והבן שלי בן כמעט ארבעה חודשים. אני משלבת בקבוק שאוב פעם ביום (שמישהו אחר נותן) ועד עכשיו הכל עבד כשורה. ביומיים האחרונים הוא ממש צורח ולא רוצה- בסוף הוא אוכל אבל זו ממש האבקות. מה אפשר לעשות? חוץ מזה, בנוגע לטיפול בחלב השאוב יש לי כמה שאלות - 1. במידה ובבוקר אני שואבת במקביל להנקה כדי שיהיה לו לארוחה הבאה, האם כדאי להשאיר את הבקבוק מחוץ במקרר במקום לקרר אותו ולחמם שוב? 2. במידה והוא התחיל לאכול את החלב השאוב והפסיק באמצע - מה שקורה הרבה ותוך חצי שעה שעה ממשיך ואוכל את השאר- האם רצוי להכניס את הבקבוק למקרר או שאפשר להשאיר בחוץ? תודה רבה!

כמה תשובות

אל תדאגי לגבי הסירוב לבקבוק- כשלא תיהי בסביבה והוא יהיה רעב הוא יאכל (אולי בהתחלה לא יהיה מרוצה מהמצב אבל בסוף הוא יבין את הקטע...). לגבי השארת החלב בחוץ- בהחלט עדיף כי אז זה הכי דומה לטרי וכשמזג האויר קריר אין חשש לקלקול. קראתי כאן בעבר שחלב שאוב יכול להישאר בטמפ' החדר בין 5 ל-8 שעות... (כשאני משאירה בחוץ בכל זאת כדאי לטעום ולוודא שלא החמיץ). אגב, לחלב שעומד (או נשאר במקרר או בפריזר) יש טעם לוואי מסוים בגלל האנזים ליפז שמתחיל בפירוק השומן בחלב- אבל זה לא מקולקל אז לא לזרוק! הדעות חלוקות לגבי שמירת מנה לארוחה הבאה- אבל אם זה תוך חצי שעה, שוב, במזג אויר הקריר, נראה לי שגם בחוץ זה בסדר אבל ליתר בטחון מקווה שגם היועצות המוסמכות יחוו דעתן בעניין.. בהצלחה!

למעלה