מספר שאלות !

חסוי22

New member
מספר שאלות !

ביום שישי הקרוב אני יעדר מהבוקר עד הצהריים המאוחרים אני מעונינת שיינק בבקבוק גם יומיים בשבוע כשאני יחזור ללימודים בשבוע הבא .אני משאירה אותו אצל אמא שלי ולא אצל מטפלת מוסמכת .איך להרגיל אותו? ובנוסף מה הכמות שאני צריכה לשאוב לו לכל ארוחה? כמה פעמים אני צריכה לשאוב ? האם חלב ששאבתי לדוגמא אתמול ושמתי בבקבוק במקרר אני יוכל לערבב אותו אם חלב ששאבתי היום כדי שתהיה כמות מספקת? ומה זאת השיטה 3-3-7-7..משהו כזה?איך היא עובדת השיטה?

מספר תשובות

לא כתבת בן כמה התינוק (די רלוונטי מבחינת הכמויות עם מדובר בקטנטן בן מספר ימים בלבד)- בהנחה שלא, כיוון שלא מומלץ לתת בקבוק לפני גיל 6 שבועות, תינוק יונק שותה מבקבוק בין 120-150 CC ולא יותר (החלב משנה את ההרכב ונעשה עשיר יותר כך שאין צורך להשאיר יותר מ 150 גם כשהתינוק גדל). חשוב שההאכלה מבקבוק תעשה בתנוחה נכונה (יש תמונה כאן בפורום): התינוק "יושב" (בערסול, כמו בסל-קל) בחיק המאכיל/ה עם הפנים כלפי חוץ והבקבוק נמצא במקביל לרצפה (בקו ישר) כך שפטמת הבקבוק מתמלאת עד החצי. חשוב מאוד להשתמש בפטמת בקבוק בעלת זרימה איטית- מס' 1 של אוונט מומלצת מאוד. תקפידו גם על הפסקות יזומות של כמה רגעים תוך כדי ההאכלה. כל זה ייצור כמה שיותר שליטה של התינוק על כמות האוכל שנכנסת לגופו. שמעתי גם שיש לחברת פלייטקס פטמה שמאוד דומה לציצי (תנסי לברר בסופר פארם). בכל מקרה, רצוי שלא תיהי בסביבה כשנותנים לו את הבקבוק כדי שיבין שמאמא מקבלים רק ציצי אבל כשאמא לא נמצאת אז מקביל אופציה ב'... תעשי חיפוש פה בפורום של סרבנות בקבוק - אולי יש עוד טיפים שחשוב לדעת. לא תמיד זה הולך בקלות אבל בסוף כולם מסתגלים.... לגבי השאיבות: אידיאלי לשאוב בכל פעם שהתינוק אוכל (אם זה לא אפשרי אז פחות או יותר כל שלוש שעות). אפשר לערבב חלב מימים שונים אך שניהם צריכים להיות באותה טמפרטורה בזמן הערבוב. באיזו משאבה את משתמשת? מכיוון שאת צריכה לשאוב על בסיס קבוע, את צריכה משאבה טובה. השיטה של ה7-5-3 אומרת שאת שואבת 7 דקות (גם על ריק, כי זה מאותת לגוף לייצר חלב) נחה רגע- שותה ועושה מסאז' לציצי ואז שואבת עוד 5 דקות- עושה עוד הפסקה- ואז עוד שלוש דקות. אם המשאבה שלך היא לא דו-צדדית אז 7 דק' צד אחד, 7 דק' צד שני- הפסקה ואז 5-5 ו3-3... בהצלחה!

למעלה