מספר שאלות

הדר 2 2

New member
מספר שאלות

היי אני הדר גילו אצלי צליאק השבוע...יש לי כמה שאלות איך אפשר לדעת מה מותר לאכול ומה אסור כי על רוב הדברים לא כתוב שהם מכילים גלוטן אז איך אפשר לדעת?למה בעדשים ירוקות כתוב עשוי להכיל גלוטן ועל עדשים כתומות לא כתוב כלום אם לא כתוב כלום אז אפשר לאכול או אסור?ומה בנוגע לבורגול כוסמת וכל השאר?ועוד שאלה איך אפשר לדעת מה מכיל גלוטן במשקאות כי על שתייה חריפה וויתרתי לגמרי אבל מה בנוגע לשתייה קלה קולה מיצים טבעים קפה תה?ומה בנוגע לארטיק קרח עכשיו שהקיץ כבר מגיע?לא מדברת על ארטיקים או גלידות מורכבות מידי רק ארטיק קרח או פופאייס? בתודה מראש

eyali one

New member
היי הדר לגבי ארטיקים קרח

אין לך בעיה. גם לגבי שתיה קלה מותר קולה ומיצים אין לך מה לדאוג. לגבי הדברים האחרים בורגול אני יודע שאסור. לגבי כוסמת צריך לבדוק את זה כי אני לא בטוח לגבי התשובה. בעניין העדשים מומלץ לבדוק גם, או אם יש מישהו אחר שיודע אז אני מקווה שהוא יענה. כעיקרון: אם כתוב לא מכיל גלוטן אז אפשר לאכול. אם כתוב מכיל גלוטן אז אסור כמובן לאכול. אם לא כתוב כלום צריך לבדוק לעומק יותר ברכיבים ולראות שאין שיבולת שועל או חיטה. זהו, מקווה שעזרתי לך.

אלפה1

New member
תודה

תודה רבה על התגובה אבל מה אם לא כתוב כלום זאת אומרת לא כתוב שהוא מכיל או לא מכיל ובמרכיבים יש כל מיני חומרים משמרים אז זה בסדר? על קמח תירס רשום רק קמח תירס זה פשוט נורא מבלבל הדברים האלה....איפה אני מבררת כדי שאני אדע על בטוח ושמעתי שיש חולי צליאק שלא רגישים לסוג מסוים של דגנים ושהם יכולים לאכול נניח שיבולת שועל או דברים דומים זה נכון?

נטלי22

New member
אם לא רשום כלום - לא כדאי לסמוך,

אלא אם בודקים מראש מול היבואן או היצרן ומקבלים תגובה בכתב שהמוצר נקי מגלוטן. כי כפי שכתבת, כל מיני עמילנים ומייצבים וחומרים עלולים להכיל גלוטן, מבלי שהחברה תקפיד לכתוב זאת (למרות שהחוק מחייב). ההמלצה הכי חמה היא להצטרף לעמותה, ולרכוש את המדריך שלהם, ואז יש לך רשימה מאוד מפורטת ועדכנית של מוצרים נ"ג וכאלה שאינם נ"ג. ההמלצה בארץ היא להימנע מכל סוגי הדגנים, כולל שיבולת שועל.

ליאורט1

New member
עשוי להכיל גלוטן

אני מניח שרשום את זה לא בגלל סוג העדשים אלה בגלל סביבת הייצור, אם בפס הייצור עושים גם דברים עם גלוטן אז יכול להשתרבב לו פנימה איזה גלוט אחד ולעשות בעיות

הדר 2 2

New member
תודה שוב

תודה שוב אבל כשיש קישור לאתר של עמותת הצליאק בישראל אז הוא לא ממש עוזר כי כבר הייתי באתר הזה ומשם הגעתי עד הלום אז ככה שאני די מסתובבת במעגלים....איך אני גורמת לאנשים מסביבי שזה לא יעזור וכמה שאני ארצה לטעום דברים חדשים ואחרים אני לא יכולה למשל לאכול קוסקוס נכון?אז זה לא יעזור לי אם יציעו לי ואתם בוודאי מבינים איך זה קשה לסרב לחברים ולמשפחה אז איך אפשר לגרום להם להבין שדי אני לא יכולה לאכול את מה שאכלתי בעבר כי למרות שלא היו לי תסמינים או תופעות לוואי חוץ מאשר חוסר ברזל שהרופא אמר לי בואנה איך את חיה לעזאזל? אז אם יש למישהו הצעות אני אשמח מאוד תודה

נטלי22

New member
את יכולה להדפיס מאמרים ממקומות

שונים, למשל מאתר העמותה שקישרו לך כאן, שבהם מפורטים הסיכונים הכרוכים באכילת גלוטן אצל חולי צליאק (גם כאלה שהם א-סימפטומטיים). הסיכונים הקשים ביותר שאני מכירה הם סיכון גובר והולך לסרטן במעיים, וכן סיכון לחלות במחלות אוטו-אימוניות אחרות, כגון סוכרת. אולי כשהם יבינו שבאכילת גלוטן את נחשפת לכאלה דברים - הם ילכו איתך קצת יותר.

ליאורט1

New member
זה יקרה יותר מהר ובקלות ממה שאת חוש

בת, פשוט שמציעים לך צריך להגיד שאסור כי זה גורם להרבה צרות בטווח הקצר והארוך ואפילו יכול לגרום לסרטן במעי(זה תמיד עושה את העבודה), קרוב לוודאי שאחרי הסירוב יפגיזו אותך בשאלות. אצלנו עדיין כל פעם שואלים הכל מחדש אבל תמיד תמיד או שיש לנו גרסאות משלנו או שהגרסה הקולקטיבית התואמה לנו במיוחד. אני מאמין שעם האנשים שבאמת קרובים אליך לא תהיה לך בעיה. אבל תתכונני להרבה הרבה שאלות

ליאורט1

New member
ותוספת קטנה לעצמי

תראי, לא הכל דבש וזה לא שברגע שמציגים אז אין בעיה. בבית ובאוכל שהוכן בבית כמעט ואין בעיות ואני בדר"כ לא מרגיש את האיסורים, אבל בחוץ לעומת זאת יש לא מעט בעיות, זה הרבה פחות נוח ומתקבל בקלות אם מקפידים כמו שצריך זה ידרוש ממך לפעמים כאב ראש ולא מעט יציאות שלא יהיה לך מה לאכול בהן. (לא רוצה לבאס אבל צריך להציג את שני הצדדים של המטבע)

ברוכה הבאה

ענו לך על רוב השאלות, את מוזמנת להישאר ותגלי שעם הזמן זה נהיה יותר קל והשד לא כל כך נורא. רק בקשה קטנה - יהיה יותר קל לענות אם תוסיפי סימני פיסוק ותפרידי שורות מדי פעם, וכשאת שואלת שאלות תפרידי אותן זו מזו. אז ברוכה הבאה ותתחדשי

למעלה