מספר שאלות...

LEVLUNA

New member
מספר שאלות...

אני טסה לדרום אמריקה ממש בקרוב,ואני די ישנה בכל מה שקשור לארגונים וסידורים,אז אולי תעזור לי קצת להתעורר... 1.איך לחלק בצורה נכונה את הכסף שישמש אותי בטיול(כמה מזומן,כמה טרוול צ'ק,אשראי),אני לא יודעת מה יותר כדאי,ומה מיותר... 2.איפה יותר כדאי לעשות את הביטוח שלי? דרך כללית מושלם,או דרך הראל של איסתא?? 3.איפה מוציאים רישיון בינלאומי? בדואר או שכדאי ללכת לממסי?? המון תודה למי שמגיב...

shaishoo

New member
ננסה

לעזור, בגדול יש הרבה מידע המאמרי הפורום כמו כן יש שירשור בקומונת ספורט אתגרי אבל לתמצת לך את המידע כי את נשמעת קצת לחוצה א. לא להיות לחוצה !!! ב: 1- זה מאוד אישי, ומאוד תלוי לכמה זמן את טסה, אם את טסה לחצי שנה ומעלה, קחי משהו כמו 40-50% מהכסף שתיכננת להוציא (אל תידאגי תהיה לך חריגה של 100-500% בתקציב ...) בטרוול צ,ק מומלץ של אמריקן אקספרס איתם אין אף פעם בעיות בדרא"מ. קחי עוד משהו כמו 300-400$ במזומן שמתוכם 50$ לפחות לחרום(עדיף בשטרות של 20$ ולא של 100$ לחרום כי אם תמצאי את עצמך בחור בזמן חרום לא תמיד יסכימו לפרוט 100$ זה סכום ענק בשבילם). ואת יתר הכסף תשמרי בבנק ובעת הצורך כרטיס אשראי, אם יש לך חשבון מט"ח זה הכי טוב כי העמלות על משיכה הכי קטנות ! 2- איפה שהכי זול !, אני האמת עשיתי דרך הקופ"ח שלי מכבי, כי באמת הדיל שלהם היה הכי זול וגם נתנו לי כיסוי נזק הכי טוב (וזה חשוב גם !) 3- אני יודע שעם הרשיון החדש (זה שיש הדו-צדדי שכתוב באנגלית והכל מאחורה) לא צריך באר"הב רשיון נוסף (מנסיון), אבל אם בכל מקרה את מוציאה בממסי נתנו בעבר חברות חינם בAAA שזה אחלה שיהיה לך, לי בארה"ב זה נתן גם מפות חינם בסניפי AAA וגם הנחות בכל מיני חורים... זהו, הכל זה בגדר המלצות כלליות, תעשי חושבים ותהני !

maz

New member
מחזקת את דבריו של תומר

אנחנו לקחנו את מרבית הכסף שהשתמשנו בו בטרוולר צ'קס (בדיעבד - כ- 80% מהכסף סה"כ). חשוב גם לשמור במקום אחר רשימה של מספרי הצ'קים (אפשר גם להשאיר עותק בבית או במייל)ורישום באיזה השתמשת ומתי - גם כדי שאם יגנב תוכלי לידע את החברה כמה נגנב וגם בשביל מעקב. חוץ מזה - מזומן החזקנו בדר"כ בכמות שהספיקה לשבוע-שבועיים. כשמתחיל להגמר - הולכים לבנק ומחליפים צ'ק. קחי בחשבון שבסופ"ש הבנקים סגורים אז חשוב לשים לב לעניין לפני כרטיס אשראי בינ"ל - חשוב לקחת ולדאוג שבחשבון יהיה קצת כסף למקרים בהם נתקעים בלי מזומן או שצריך לעשות הוצאה גדולה ולא מתוכננת. רשיון נהיגה בינ"ל - עושים איפה שזול. בפעם האחרונה שבדקתי זה היה בממסי אבל קל לעשות את הסקר הזה גם באינטרנט.

sela v

New member
בקשר לביטוח

תשאלי את מי שמנסה למכור לך את הביטוח למה כדאי את שלו לעומת המתחרה, ותעשי חושבים מה הכי כדאי לך.

למעלה