מספר שאלות

basket case

New member
מספר שאלות

1. מה מברכים על פשטידת גבינה, שרובה (יותר מ-3/4) מגבינה, והשאר בצק? 2. האם מותר לקרוא חלק מתפילה (מנחה למשל), להפסיק (במקום שמותר), ואחרי זמן מה להמשיך? 3. כשמתפללים, מה צריך ללבוש? אני יכולה, נגיד, ללבוש פיג'מה? 4. אם אני מכינה קפה, ותוך כדי מברכת ושותה מים (והקפה עדיין לא מוכן) - אני צריכה לברך שוב על הקפה? ואם לפני ששתיתי מהקפה הלכתי לשירותים - כשאני חוזרת, אני צריכה שוב לברך? אנא הסבירו. 5. האם אפשר להפסיק באמצע פרק תהילים (לא באמצע פסוק)? 6. אני מחפשת סידור עם פירושים - אילו סידורים כאלו יש (מה שמותיהם)? תודה רבה.

basket case

New member
שאלה נוספת

אם מישהו מבקש ממני סיגריה, מותר לי לתת לו? שהרי זה מזיק לו. והאם מותר לי לשקר ולהגיד שאין לי?

אלי ו.

New member
משהו לא ברור

אם לדעתך סגריה זה מזיק, למה יש עליך סגריות? ולשאלה האם מותר לך לשקר לטובתו. הרי אם הוא לא יעשן, אתה תעשן את הסגריה, וכאן אנחנו נכנסים לשאלה אם נכון להעדיף את בריאותו של אדם אחר על פני הבריאות שלך.

חייך וחיי חברך -חייך קודמים../images/Emo120.gif

ומאחר והסיגריות מקצרות חיים הרי שעליך לתת את הסיגריה גם אם היא האחרונה שלך - לחברך. מאחר וחייך קודמים ואתה חייב לדאוג לחייך - בריאותך.

תשובות חלקיות

2. האם מותר לקרוא חלק מתפילה (מנחה למשל), להפסיק (במקום שמותר), ואחרי זמן מה להמשיך? לא נראה לי. אלא אם כן זה הפסק קטן מאוד, למשל לשירותים או משהו. 3. כשמתפללים, מה צריך ללבוש? אני יכולה, נגיד, ללבוש פיג'מה? - כן. אך ברור שרצוי ועדיף ללבוש משהו יותר מכובד מזה. 5. האם אפשר להפסיק באמצע פרק תהילים (לא באמצע פסוק)? כן. 6. אני מחפשת סידור עם פירושים - אילו סידורים כאלו יש (מה שמותיהם)? "כוונת הלב" (לספרדים).

asaf2000

New member
סידור עם פירושים

לספרדים יש את "כוונת הלב" לאשכנז \ ספרד אני מכיר את 'תפילת יוסף' ואת 'יסוד מלכות'. וכמובן שיש עוד...

תשובות....

1. אם הבצק הוא אך ורק לגיבוש העוגה ולא להוספת טעם אז מברכים שהכל על הגבינה. בכל זאת מומלץ לקחת איזה מזונות כמו עוגיה או ביסקויט ולברך עליו קודם בורא מיני מזונות בדעת להוציא גם הבצק של העוגה ואז לברך שהכל על הגבינה. 2. אם ההפסק קצר אין בעיה, אבל אם ההפסק מספיק ארוך שיכולת בזמן ההפסק לגמור אז חייבים להתחיל מחדש. למשל; נגיד שלוקח 10 דקות להגיד פסוקי דזמרא ועשית הפסק אחרי סיום "אשרי". אם ההפסק פחות מ-10 דקות תמשיכי מאחרי "אשרי". אם ההפסק יותר מ-10 דקות תתחילי מהתחלת פסוקי דזמרא (כל אחד לפי מנהגו). 4. אם כשברכת על המים היה בדעתך לשתות גם את הקפה נראה את לא צריכה לברך שוב. אם השרותים נמצאים בתוך אותו בית או אם זו מסעדה בתוך אותה מסעדה (ולא מחוץ למסעדה) אז אין שום בעיה ואת לא צריכה לברך שוב.

asaf2000

New member
עוד

כתוב במשנה ברורה שאסור להתפלל עם פיג'מה או עם חלוק וגם לא יחף. כשמתפללים צריך ללבוש לבוש מכובד כעומד לפני המלך, תדמיין שאתה בפגישה עם נשיא המדינה, תלך עם פיג'מה? אפשר להפסיק באמצע פרק תהילים.

למעלה