מספר שאלות

koko026

New member
מספר שאלות

יש לי מספר שאלות אליכם אני מתכנתת בדלפי האם יש דוט נט גם דרך דלפי?? איך אתם ממליצים לי להתחיל ללמוד דןט נט? יש לי ידע בדלפי וב-C++ יש אתר/ספר מומלץ?? מה עדיף ללמוד PHP או דוט נט ומה ההבדל?? מה זה XML זה קשור לדוט נט??? אני מבולבלת מהנושא ולכן כל השאלות האלו.....

idv

New member
מספר תשובות

היות ואני רק מתחיל עם הדוטנט לא אוכל לענות לך בנושא התמיכה בשפות ובאיזו שפה להתחיל אבל: PHP שפה מקבילה ל ASP של מייקרוסופטת רצה על מערכות UNIX ולינוקס עד כמה שאני יודע לא נתמכת ב- IIS של מייקרוסופט. ההבדל בינה לבין דוטנט? PHP היא כאמור שפה שיש לה יעוד אחת (הצגת דפי אינטרנט) בעוד שדוטנט היא פלטפורמה שמכילה שפות שונות שלכל אחת מהן מטרות שונות. XML - eXtensible Markup Language טכנולוגיה שבין היתר מטרתה להעביר מידע ללא תלות בתוכנה/פלטפורמה שמעבירה וקולטת את המידע. ה XML דומה במבנהו ל HTML ומספקת גמישות גדולה יותר. הקשר לדוטנט - לפחות ממה שאני יודע הדוטנט תומך ב XML כחלק מהפלטפורמה. יתכן שקצת בלבלתי מונחים בתשובה אבל מקווה שעזרתי

koko026

New member
תודה על תשובתך אבל

אני מאוד מעוניינת לתשובה לגבי דלפי??מישהו??

gilad g

New member
אתה טועה ../images/Emo13.gif

PHP נתמכת על IIS, ועובדת עליו יפה מאוד.

gilad g

New member
בקשר לדלפי,

אני חושב שהגרסה האחרונה שלו תומכת בדוט נט. לא סגור על זה... שווה לבדוק את העניין עם בורלנד.

koko026

New member
כן גרסא 8 נתמכת

מה זה אומר? איך אני מתחילה ללמוד את הדבר הזה? מה עדיף ללמוד DELPHI דוט נט או ASP דוט נט? או שבכלל עדיף ללמוד PHP? המבולבלת....

nirtheking

New member
DELPHI דוט נט זו אחת מהשפות

שמפתחים בה בטכנולוגיית ASP.NET... ותקנו אותי אם אני טועה!
לדעתי השאלה שלך לא נמצאת במקום הנכון: "עדיף ללמוד PHP או ASP.NET?" בפורום דוט נט מן הסתם שיגידו ASP.NET אבל בפורום PHP יגידו לך שעדיף ללמוד PHP אני הייתי ממליץ לך ללכת לפורום שפות תכנות (#89) ולשאול שם הם עזרו לי מאוד כדי להתחיל ולבחור שפת תכנות שאיתה אני אעבוד ב-DOT NET וגם עזרו לי לבחור בין ASP.NET ל-JSP

gilad g

New member
זה אומר

שקוד הדלפי שלך לא עובר תרגום לשפת מכונה, אלא ל-MSIL. כמו"כ תוכלי להשתמש ב-framework העשירה (ado.net, system,xml, וכו').

למעלה