מספר שאלות

מספר שאלות

בני ליעד הוא בו 4 חודשים וניזון מהנקה מלאה. בזמן האחרון אני מרגישה כי השדיים לא מתמלאים כמו פעם והם מאוד קלים. לאורך החודשים לא סבלתי מגודש. אני חוששת כי החלב שלי עומד להיגמר. ליעד אוהבת להיות כל הזמן על הציצי. לאכול, בתור מוצץ או סתם בתור כרית. מה עושים??? 1) ליעד לא ישן בלילה. כל שעתיים הוא מתעורר לינוק. אם אני אתן לו תחליף חלב ללילה. כדי שהוא יישן יותר זה בסדר או שזה יעשה בלאגן?? 2) מאז הלידה לא קיבלת מחזור. האם זה תקין והאם אפשר להכנס להריון מבלי שקיבלתי מחזור?? אני לא נוטלת פמולן כי פשוט הפמולן לא עשה לי טוב לחלב. מה עושים?? חייבת את עזרתכן

AUR1

New member
מספר תשובות לשאלות

הי עפרה! אז ככה 1) לפי דעתי זה שאין לך גודש זה לא אומר שאין לך חלב. 2) גם בני בן חצי שנה לא כל כך ישן בלילה. ניסיתי לתת לו סימילאק בערך גם בגיל 4 חודשים וזה לא עזר. עכשיו הוא פשוט ישן אתנו כי אין לי כוח לרוץ אליו כל הזמן. (לא יודעת אם זה הרגל טוב אבל אין לי ברירה). 3)זה בסדר שלא קיבלת מחזור, אבל בהחלט אפשר להכנס להריון גם בלי מחזור. מקווה שעזרתי

sagitlaleche

New member
מספר תשובות ../images/Emo20.gif

כאשר ההנקה מאוזנת, השדיים מפסיקים להרגיש גדושים ומלאים בחלב, אך הם ממשיכים לייצר חלב ולספק לתינוק חלב. המדדים כדי לדעת האם התינוק מקבל מספיק חלב הינם עליה מספקת במשקל, 5-6 חיתולים רטובים ביממה, קקי (בגיל הזה גם פעם בכמה ימים זה נורמאלי). האם כל המדדים בסדר? מה קצב העליה במשקל כרגע? חשוב לציין שגודש איננו מצב נורמאלי של השדיים, ולרוב הוא סימן דווקא לכך שההנקה לא מתנהלת טוב, אפשרות לכך שהתינוק לא יונק בצורה טובה ויעילה ולכן השד נעשה גדוש. החלב לא נגמר סתם כך, ולכן כדאי להסתכל על התינוק, על המדדים האובייקטיבים שציינתי ומשם להתקדם הלאה. זה קשה מאוד להתעורר ולטפל בתינוק גם בלילה, אך אנחנו "הורים גם בלילה", שזו גם אמירה אך גם ספר מומלץ מאת ד"ר ויליאם סירס כדי להבין תהליכים שעוברים על התינוקות שלנו גם בלילה. יש תינוקות שישנים יותר כאשר הם מקבלים תמ"ל מכיוון שלוקח לו זמן רב יותר להתעכל, אך יש תינוקות שגם בקבוק דייסה (בגיל מבוגר יותר) לא עוזר והם עדיין מתעוררים בלילה כל כמה שעות. חשוב שתדעי את המידע לפני שתקבלי החלטה. בכל מקרה, חשוב שתדעי שאנחנו תמיד כאן כדי לתמוך בך ואפשר גם לחזור אחורה! נשים מניקות רבות לא מקבלות מחזור בחודשים הראשונים לאחר הלידה. זה נורמאלי. יש נשים שלמרות הנקה מלאה ואינטנסיבית, כן מקבלות מחזור, וגם זה נורמאלי ובסדר. לעתים יש ביוץ ללא מחזור ואפשר להיכנס להריון, לכן אם את מעוניינת להמנע מהריון בשלב זה של חייך, כדאי לשקול אמצעי מניעה אחר מלבד הפמולן.

למעלה