מספר שאלות

מספר שאלות

שרציתי לשאול כבר מזמן, אבל התביישתי: 1. המחזור שלי מאוד לא סדיר (אני בת 24.06), ואני לא מבינה למה. עשיתי בדיקות דם (תפקודי כבד+כליות, בלוטת התריס וכד') שלא מצביעות על בעיה. מבחינת תזונה- אני צמחונית מזה כשבע שנים. לאחרונה הפסקתי לצרוך מוצרי חלב ועברתי לתחליפי סויה למיניהם. גלולות מעולם לא לקחתי (חוששת להשמין...). ממה זה עשוי לנבוע, ומה עושים כדי לפתור את הבעיה? 2. בריחת שתן- אני יודעת שבגיל 24.06 זה לא "נורמלי", אבל ממה זה עשוי לנבוע, ושוב- מה עושים בעניין? אשמח להשלים פרטים... תודה.

../images/Emo79.gifמנגינת הלב יקרה.

הסיבה למחזור לא סדיר ובריחת שתן יכולות להגרם ממספר סיבות. אם את מחפשת את הסיבה המערבית לצערי קשה לי להאמין שתמצאי אותה (בבדיקות דם ותפקודים). בראייה הסינית הדברים יכולים להגרם ממספר סיבות. לדוגמא חולשה של האיברים או תפקודם, אורך חיים לא נכון,רגשות, תזונה וכו'. אני מציעה לך לא לחכות ולפנות למטפל! תוכלי לפנות למטפל ברפואה סינית שיש לה (לרפואה הסינית) הרבה מה לעשות ולעזור בנושא. רפואה שלמה!

מספר תשובות עם הרבה מאד שאלות

שלום רב, כאשר את כותבת כי המחזור לא סדיר, האם את יכולה להרחיב מעט. ישנו הבדל אם מדובר בהתקצרות המחזור כלומר האם את מקבלת ווסת אחת לשבועיים או אחת לחודשיים. האם את יכולה לתאר מעט את המחזור שלך? מהו צבע הדם? האם ישנם גושים? האם ישנם תופעות אחרות הקשורות למחזור? כיצד את מרגישה אמוציונלית ביום שהמחזור מגיע? לגבי בריחת השתן - האם מדובר על בריחה קבועה? האם את לא מצליחה לשלוט לחלוטין בשלפוחית או שמדובר על מספר טיפות מידי פעם? האם בריחת השתן היא רק בלילה או גם במהלך היום? מתי החלו הבעיות בנושא השתן? האם את סובלת מבעיות נוספות אחרות? אפילו דברים קטנים אשר נראים על פניו לא חשובים. האם ישנם בעיות על העור? האם ישנם חלומות אשר חוזרים באופן קבוע? מנגינת הלב, הרפואה ההוליסטית בכלל וההומאופתיה בפרט יכולות בהחלט לנסות ולעזור לך במגוון הבעיות שציינת וגם באלו שאת לא כותבת כאן. אך יש לברר כל כך הרבה פרטים, והכל בכדי להבין מהו אותו מקור קלקול, היכן הוא אותו מקור של חוסר איזון? ההמלצה החמה שלי היא לפנות למטפל באופן אישי, והרי עוד לא נגענו במצבך האמוציונלי, ועוד לא ראינו את הקשר של הגוף והנפש בכדי לראות את התמונה המלאה, וזאת על-מנת להביא לך את המזור הכל כך מבוקש. מאחל לך רפואה שלמה שלומי.

מספר תשובות לשאלות

קודם כל, תודה על ההתייחסות. השאלות בהחלט עזרו לי להתמקד. והנה התשובות: לגבי המחזור, הוא מגיע בד"כ אחת לחודשיים. בימים הראשונים צבע הדם נוטה לאדום כהה (עד היום השלישי). מהיום השלישי ואילך צבעו חום. אין גושים בדם (?). לגבי תופעות אחרות הקשורות למחזור: (1) כשבוע לפני כן, אני מרגישה התכווצויות בבטן התחתונה, שבאות והולכות. ההתכווצויות מופיעות גם ביום הראשון של הוסת, ולאחר מכן פשוט נעלמות (אגב, אני בד"כ לא לוקחת כדורים נגד הכאבים. דבר שני, ההתכווצויות בזמן המחזור זה משהו שהופיע אצלי רק בגיל 18, אם זה עוזר...). (2) תופעה נוספת: כשבוע שבועיים לפני כן אני מרגישה שאני מעלה במשקל, אף על פי שבד"כ אין לזה הוכחה אובייקטיבית (ז"א, המשקל לא מצביע על שינוי), מרגישה יותר שמנה ונפוחה. יותר רעבה, בעיקר למתוק. מבחינה רגשית אין שום דבר חריג ביום הראשון של המחזור. כלומר, אני לא מרגישה עצובה יותר, או עצבנית יותר וכו'. לגבי בריחת השתן: אני זוכרת שהיה "בורח" לי מאז גיל ביה"ס, וזה לא דבר קבוע. מה שכן קבוע, זה החשש שלי שזה אכן יקרה. בד"כ זה מספר טיפות בכל פעם, אבל כבר קרה לי שלחלוטין לא הצלחתי לשלוט (למעשה, קרה לפני ארבעה חודשים כמעט). זה קורה במשך היום, בלילה זה לא קורה אף פעם. (יותר מזה- אני לא מסוגלת להרדם אם אני צריכה לשירותים!) אין בעיות עם העור, אבל אני סובלת מאסטמה. מבחינת מצב רגשי- זו שאלה רחבה ואשמח אם תחדד, כדי שאדע למה להתייחס. יחד עם זה, אני אדם אנרגטי, "פלפל", לרוב אני לא עצובה, אבל נלחצת הרבה. זהו... המשך יבוא? אני אשמח אם כן! תודה.

המשך ...

תודה על המענה המפורט, ניתן בהחלט ללמוד הרבה דברים ממה שאת מתארת כאן אך ישנם עוד נושאים החייבים ברור מעמיק לפני שיהיה ניתן לדעת במה יש לטפל וכיצד לטפל. אני לא מתכוון להיכנס דרך המדיה לפאן האמוציונלי, מאחר וזה לא יהיה מכובד ולא מקצועי. לכן, אני חושב כי הדרך הנכונה ביותר לעזור לך היא ע"י טיפול אישי ומקצועי תוך כדי מעקב. ההמלצה היא לפנות למטפל/ת ולהתחיל בטיפול. מאחל לך רפואה שלמה ובהצלחה שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

freearth10

New member
אחת הבעיות

היא לבטח שאלה של שליטה או בריחה, והשליטה או הבריחה הזאת הן לא קבועות - אין בהן מחזוריות, ברמה הפיזית, כמו גם ברמה הרגשית. בעיות במחזור החודשי מצביעות על חוסר הערכה עצמית, על האשמה, פחד ואולי גם הענשה עצמית. אחת הצורות בה האשמה זו באה לידי ביטוי היא האסטמה. יש בך הרבה כעס על העבר, אך גם פחד להרפות ממנו ולהיאחז ברעיונות חדשים. בעיות רגשיות הן לא פחות חשובות מאלה הפיזיות. אנחנו משתדלים מאוד להתעלם מהם אבל הם שם והם אלה שבעצם תוקעות אותנו. מקווה מאוד, שלא תחכי לעוד סימפטומים כדי להתחיל לטפל בעצמך. אז התחילי כבר היום לעשות רשימה של כל הסיבות בגללן את מעריכה את עצמך ואל תסתפקי בסיבה אחת או שתיים ואמרי לעצמך כמה פעמים כל יום אני מעריכה את עצמי כי...
מאיה

למעלה