מספר שאלות

חמודין1

New member
מספר שאלות

שלום ,
רציתי לשאול :
1. האם לפני הזרעה חייבים לקחת אוביטרל למרות המעקב ביוץ? או שבמקרים מסויימים מומלץ יותר לקחת אותו? האם הוא מעלה את הסיכוי להצלחת ההזרעה ?
2. כשעושים חודש רווח בין טיפולי ivf , האם כדאי/ניתן לעשות הזרעות? ללא הורמונים לרב, אך עם אוביטרל?
3. במעקב ביוץ להזרעה, האם יש קצת יותר חשיבות לאחד הפרמטרים- גודל זקיקים או רמת הורמונים בדם? כלומר עד כמה ניתן לדעת מתי הביוץ רק על פי אולטרסאונד זקיקים אם אין תוצאות דם?
4. האם אפשר אחרי הזרעה (לא באותו יום) ללכת לים או לבריכה ?
תודה רבה מראש

חמודין1

New member
מצרפת עוד שאלה

מה טווח רמות הפרוגסטרון המעיד על ביוץ תוך יום בערך? האם תוצאה של nmol/l 1.7 פרוגסטרון, שבועיים לאחר תחילת ווסת (לרב מחזור מאד סדיר), היא תקינה ומעידה על ביוץ קרוב מאד? האם הוא צפוי כיום אחרי כאשר ערך האסטרדיול 1062 pmol/l זקיק בגודל 18 ורירית 8.2.
תודה רבה

תשובה

שלום,
ראי את תשובותי לאחר השאלות ששאלת:

1. האם לפני הזרעה חייבים לקחת אוביטרל למרות המעקב ביוץ? או שבמקרים מסויימים מומלץ יותר לקחת אותו? האם הוא מעלה את הסיכוי להצלחת ההזרעה ?
תשובה: לא חייבים אפשר גם לעקוב אחרי רמת LH בשתן (ערכות ביוץ) אך לרוב אכן נותנים אוביטרל זה קל ומדוייק יותר.

2. כשעושים חודש רווח בין טיפולי ivf , האם כדאי/ניתן לעשות הזרעות? ללא הורמונים לרב, אך עם אוביטרל?
תשובה: אין הגיון לעשות IUI כשכבר יש אינדקציה רפואית לעשות IVF

3. במעקב ביוץ להזרעה, האם יש קצת יותר חשיבות לאחד הפרמטרים- גודל זקיקים או רמת הורמונים בדם? כלומר עד כמה ניתן לדעת מתי הביוץ רק על פי אולטרסאונד זקיקים אם אין תוצאות דם?
תשובה: בכל מקרה קשה להעריך בדיוק מתי יתרחש הביוץ. אפשר לדעת רק לאחר שהוא התרחש באמצעות עליית LH בשתן או עליית פרוגסטרון בדם. בדיוק בשביל זה משתמשים באוביטרל.

4. האם אפשר אחרי הזרעה (לא באותו יום) ללכת לים או לבריכה ?
תשובה: אפשר

5. מה טווח רמות הפרוגסטרון המעיד על ביוץ תוך יום בערך? האם תוצאה של nmol/l 1.7 פרוגסטרון, שבועיים לאחר תחילת ווסת (לרב מחזור מאד סדיר), היא תקינה ומעידה על ביוץ קרוב מאד? האם הוא צפוי כיום אחרי כאשר ערך האסטרדיול 1062 pmol/l זקיק בגודל 18 ורירית 8.2.
תשובה: עליית פרוגסטרון מעל 10 מצביעה על ביוץ. רמת הE2 וגודל הזקיק מצביעים על ביוץ קרוב אך לא ניתן לחזות בדיוק מתי או יתרחש

חמודין1

New member
תודה רבה דוקטור. לגבי התשובה לשאלה האחרונה

רמת הפרוגסטרון בבדיקת הדם שלי (באמצע החודש ,מחזור סדיר), מעידה על בעיה בהתרחשות ביוץ ? (אולי זה מסביר חודשים של נסיונות טבעיים ובהזרעות ועם הורמונים ,שלא צלחו, על אף
פרופיל הורמונלי תקין, רירית וזקיקים מובילים בגודל מתאים, כי נדמה לי שבחודשים קודמים היתה תוצאה דומה של רמת פרוגסטרון במעקב ביוץ, בזמן שהזקיק/ים המובילים והרירית כבר בגודל מתאים )
-האם לקיחת הורמונים (גונל וכו') אמורה להעלות את רמת הפרוגסטרון לביוץ? אם רמת הפרוגסטרון נמוכה האם יש תמיכה או "תוספת" שנותנים לקראת ביוץ?
-אם נראים זקיקים בגודל 18-20 בערך לקראת ביוץ, זה לא בהכרח מעיד על התרחשות ביוץ?
-האם ivf יכול לעקוף את העניין ולעזור במצב כזה, בהנחה או במקרה שלא מתקיים ביוץ?
-צריך לעשות בדיקה בהמשך החודש של פרוגסטרון לוודא שהתרחש ביוץ? אף רופא מעולם לא הנחה אותי לבדוק זאת..
- אחרי זריקות הורמונים (במינון שעלה עד 187.5) אם יוצאים רק שני זקיקים מובילים, זה יכול להעיד על משהו ? למרות שהFSH יום רביעי למחזור תקין.
סליחה על ריבוי השאלות, אגב, מדובר על הריון ראשון ,אזור גיל 38.5 .
המון תודה לך ד"ר !

תשובה

רמת הפרוגסטרון הצביעה על כך שבנקודת הזמן שבו נלקחה הבדיקה לא התרחש ביוץ. זה לא אומר שהוא לא התרחש מאוחר יותר.
בהזרעות מקובל לתזמן את הביוץ באמצעות אוביטרל כך שזה כנראה לא ההסבר לאי ההצלחה.
יש טיפול לרמת פרוגסטרון נמוכה או בשפה המקצועית בעיה בפאזה לוטאלית אך אני לא משוכנע שזו הבעיה שלך.
ב-IVF גורמים לביוץ באמצעות אוביטרל על מנת לתזמן את שאיבת הביציות.
שני זקיקים לאחר מינון של 187.5 יחידות FSH זה מעט אבל צריך לעבור על כל המחזורים שעברת על מנת לקבוע האם יש חשד כי הרזרבה השחלתית שלך נמוכה.
לא ברור לי כמה הזרעות עברת עד כה, אבל בגילך מומלץ להגביל את מספר ניסיונות ההזרעות ולהתקדם לIVF.

חמודין1

New member
כן אחרי מספר הזרעות כבר עשיתי טיפול ivf אחד שלא צלח

רק לא ברור לי- האם אוביטרל מבטיח ביוץ כשיש זקיק/ים בגודל מתאים? (מלבד שהוא מתזמן)

המון תודה לך על תשובתייך.

למעלה